Hopp til innhold

Mowinckel skuffet etter karrierens siste OL-renn: – Hun har brutt barrierer

Ragnhild Mowinckel bekreftet etter utforen at hun har deltatt i sitt aller siste OL. Tross den skuffende avslutningen, mener NRKs ekspert at hun kan se tilbake på OL-karrieren med stolthet.

Alpine Skiing - Women's Downhill

SKUFFET: Ragnhild Mowinckel var ikke forberedt på at hun skulle være så langt bak som hun var da hun kom i mål.

Foto: WOLFGANG RATTAY / Reuters

Etter flere gode resultater, ble utforrennet det aller siste i OL-sammenheng. Det bekrefter Mowinckel til NRK.

Dette er mitt siste OL og den siste OL-øvelsen jeg kjører. Det er kjipt at det endte som det gjorde. Sånn er det.

Alpine Skiing - Women's Downhill

FORTVILER: Ragnhild Mowinckel ble møtt med røde tall i målområdet.

Foto: WOLFGANG RATTAY / Reuters

14.-plassen i utforen i Yanqing ble hennes siste OL-resultat noensinne.

Jeg skulle selvfølgelig ønske at det endte bedre. Men jeg får se tilbake på et fint OL som var sist, sier hun, og sikter til lekene for fire år siden, der det ble hele to sølvmedaljer.

Men nå er OL-karrieren altså over.

Har vist at det er mulig

Dermed blir ikke den største, norske profilen på kvinnesiden å se i OL i 2026

De er synd, fordi hun har brutt en del barrierer i norsk kvinnealpint i olympisk sammenheng, ved å være den første til å ta en OL-medalje, sier NRKs ekspert Lars Elton Myhre.

Hun har virkelig gått foran og vist at det er mulig. Hun kan se tilbake på sin olympiske karriere med stolthet.

Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Medaljeseremoni.

SØLVJUBEL: I OL i 2018 ble det to sølv på Mowinckel.

Foto: Lise Åserud / NTB

SØLVJUBEL: I OL i 2018 ble det to sølv på Mowinckel.

Foto: Lise Åserud / NTB

Men akkurat på hennes aller siste OL-øvelse, klaffet det ikke helt.

Det er vanskelig å helt sette fingeren på hva som gikk galt. Hun ga oss et håp å våkne til og spenning rundt. Sånn sett har hun gjort jobben sin med tanke på alt det hun har vært gjennom. Det var ikke bare vi, men andre som nevnte hun som en kandidat til å komme på pallen, sier Myhre.

Negativ overraskelse

Men at 29-åringen skulle havne langt bak i utforbakken som hun gjorde, var hun ikke helt forberedt på. Alpinesset innrømmer at hun skjønte lite ved målgang.

Var du overrasket da du kom i mål, siden du hadde en god følelse selv?

Jeg var overrasket negativt, ja. Det føltes bedre ut enn det jeg kjørte. Det er surt, sier moldenseren til NRK.

Mowinckel havnet til slutt 2,10 sekunder bak pallen. Det norske medaljehåpet, som kjørte ned med startnummer seks, lå bak allerede ved første måling og fortsatte å tape nedover i løypa.

Det er surt. Jeg følte jeg egentlig traff greit overalt. Man vet på renndager at alt går litt mer på halv tolv enn normalt. Jeg turte å risikere og gå for det. Det var jeg egentlig veldig fornøyd med. Jeg merker at jeg hadde høyere hastighet fra den «siste triple» før flata. Jeg må ha tapt vanvittig mye derfra og inn til mål, sier Mowinckel.

Det er flere som har måttet takle tunge skuffelser i OL:

Les også Sønderknust Shiffrin etter OL-skuffelsen: – Skulle ønske jeg kunne ringe ham

Beijing Olympics Alpine Skiing

– Det er kjipt

29-åringen imponerte stort på gårsdagens trening, hvor hun ble nummer tre, og var ventet å kjempe i toppen i tirsdagens renn.

Det er kjipt, fordi jeg nesten var raskest i går. Jeg prøvde å gjøre det samme i dag, men det ikke fort, sier en skuffet Mowinckel.

En som derimot ikke skuffet, var Corinne Suter. Sveitseren vant med 16 hundredeler foran italienske Sofia Goggia og Nadia Delago. Det var Sveits' fjerde gull i alpint i dette OL.

– Alle er superraske og vi pusher hverandre, sier Suter om den sveitsiske gullfangsten.

Beijing Olympics Alpine Skiing

SØLV: Tre uker etter at det spøkte for OL-deltakelse, tok Goggia sølv i utfor.

Foto: Alessandro Trovati / AP

Og mange lot seg nok imponere vel så mye av Goggia. Italieneren skadet kneet for bare tre uker siden og kom tilbake til OL i rekordfart.

For Mowinckel ble fasiten for OL 2022 en femteplass i storslalåm, en sjetteplass i super-G og tirsdagens 14.-plass i utforbakken.

Hun har vært veldig nært i dette mesterskapet, hun har vist hvilken løper hun er. Med en 5.- og 6.-plass er det veldig nært. Det ble litt stang ut, oppsummerer sportssjef Claus Ryste til NRK.

Han legger til at det har skjedd ting siden hun var i superform i OL for fire år siden, der det ble sølv i både utfor og storslalåm.

Siden den gang har hun måttet kjempe seg tilbake fra et skademareritt, etter at korsbåndet i høyre kne røk to ganger i 2019.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal