Etter flere gode resultater, ble utforrennet det aller siste i OL-sammenheng. Det bekrefter Mowinckel til NRK.
– Dette er mitt siste OL og den siste OL-øvelsen jeg kjører. Det er kjipt at det endte som det gjorde. Sånn er det.
FORTVILER: Ragnhild Mowinckel ble møtt med røde tall i målområdet.
Foto: WOLFGANG RATTAY / Reuters14.-plassen i utforen i Yanqing ble hennes siste OL-resultat noensinne.
– Jeg skulle selvfølgelig ønske at det endte bedre. Men jeg får se tilbake på et fint OL som var sist, sier hun, og sikter til lekene for fire år siden, der det ble hele to sølvmedaljer.
Men nå er OL-karrieren altså over.
Har vist at det er mulig
Dermed blir ikke den største, norske profilen på kvinnesiden å se i OL i 2026
– De er synd, fordi hun har brutt en del barrierer i norsk kvinnealpint i olympisk sammenheng, ved å være den første til å ta en OL-medalje, sier NRKs ekspert Lars Elton Myhre.
– Hun har virkelig gått foran og vist at det er mulig. Hun kan se tilbake på sin olympiske karriere med stolthet.
SØLVJUBEL: I OL i 2018 ble det to sølv på Mowinckel.
Foto: Lise Åserud / NTBSØLVJUBEL: I OL i 2018 ble det to sølv på Mowinckel.
Foto: Lise Åserud / NTBMen akkurat på hennes aller siste OL-øvelse, klaffet det ikke helt.
– Det er vanskelig å helt sette fingeren på hva som gikk galt. Hun ga oss et håp å våkne til og spenning rundt. Sånn sett har hun gjort jobben sin med tanke på alt det hun har vært gjennom. Det var ikke bare vi, men andre som nevnte hun som en kandidat til å komme på pallen, sier Myhre.
Negativ overraskelse
Men at 29-åringen skulle havne så langt bak i utforbakken som hun gjorde, var hun ikke helt forberedt på. Alpinesset innrømmer at hun skjønte lite ved målgang.
– Var du overrasket da du kom i mål, siden du hadde en god følelse selv?
– Jeg var overrasket negativt, ja. Det føltes bedre ut enn det jeg kjørte. Det er surt, sier moldenseren til NRK.
Mowinckel havnet til slutt 2,10 sekunder bak pallen. Det norske medaljehåpet, som kjørte ned med startnummer seks, lå bak allerede ved første måling og fortsatte å tape nedover i løypa.
– Det er surt. Jeg følte jeg egentlig traff greit overalt. Man vet på renndager at alt går litt mer på halv tolv enn normalt. Jeg turte å risikere og gå for det. Det var jeg egentlig veldig fornøyd med. Jeg merker at jeg hadde høyere hastighet fra den «siste triple» før flata. Jeg må ha tapt vanvittig mye derfra og inn til mål, sier Mowinckel.
Det er flere som har måttet takle tunge skuffelser i OL:
– Det er kjipt
29-åringen imponerte stort på gårsdagens trening, hvor hun ble nummer tre, og var ventet å kjempe i toppen i tirsdagens renn.
– Det er kjipt, fordi jeg nesten var raskest i går. Jeg prøvde å gjøre det samme i dag, men det ikke fort, sier en skuffet Mowinckel.
En som derimot ikke skuffet, var Corinne Suter. Sveitseren vant med 16 hundredeler foran italienske Sofia Goggia og Nadia Delago. Det var Sveits' fjerde gull i alpint i dette OL.
– Alle er superraske og vi pusher hverandre, sier Suter om den sveitsiske gullfangsten.
SØLV: Tre uker etter at det spøkte for OL-deltakelse, tok Goggia sølv i utfor.
Foto: Alessandro Trovati / APOg mange lot seg nok imponere vel så mye av Goggia. Italieneren skadet kneet for bare tre uker siden og kom tilbake til OL i rekordfart.
For Mowinckel ble fasiten for OL 2022 en femteplass i storslalåm, en sjetteplass i super-G og tirsdagens 14.-plass i utforbakken.
– Hun har vært veldig nært i dette mesterskapet, hun har vist hvilken løper hun er. Med en 5.- og 6.-plass er det veldig nært. Det ble litt stang ut, oppsummerer sportssjef Claus Ryste til NRK.
Han legger til at det har skjedd ting siden hun var i superform i OL for fire år siden, der det ble sølv i både utfor og storslalåm.
Siden den gang har hun måttet kjempe seg tilbake fra et skademareritt, etter at korsbåndet i høyre kne røk to ganger i 2019.