Forfatter Jo Nesbø ser tøff ut
Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Jo Nesbø

 • Film førte ikkje til turiststraum

  Hollywood-filmen Snømannen har ikkje fått Harry Hole-fansen til å strøyme til landet vårt. Filmen, som er basert på ei bok av Jo Nesbø frå Molde, fekk stor merksemd då den blei spelt inn i Noreg for to år sidan. Filmen bidrog likevel til fleire titals årsverk og fleire hundre lønstakarar var engasjerte, seier Jan Kristian Kolstø i Kulturdepartementet.

  Illustrasjon av arbeidere på Snømann-filmen
  Foto: Marco Vaglieri / NRK (illustrasjon)
 • Varsler ny Harry Hole-bok

  Jo Nesbø gir ut en ny Harry Hole-bok i juli 2019. Det ble offentliggjort på forfatterens egen hjemmeside torsdag. I et sammendrag av handlingen står det at Harry Hole våkner opp i bakrus med hendene og klærne dekket av blod, ifølge VG.

  Jo Nesbø lanserer "Macbeth"
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Nesbø håvet inn i 2017

  Jo Nesbøs selskap Skriveverkstedet bokførte i fjor inntekter på 16,1 million kroner, melder Finansavisen. Dermed har inntektene økt markant siden 2015 og 2016 (henholdsvis 7,6 og 5,9 millioner kroner). Nesbø markerte 20-årsjubileet sitt som krimforfatter i 2017. Feiringen kom i form av rekordopplagsromanen «Tørst».

  – Jeg har ikke de eksakte salgstallene for hånden, men vi solgte ut førsteopplaget på 300.000, uttaler Vidar Strøm Fallrø i Aschehoug forlag.

  Utenlandssalget inkludert skal Nesbø (58) ha skuffet unna anslagsvis 35 millioner bøker i løpet av karrieren (NTB).

  Jo Nesbø
  Foto: Aschehoug Forlag