Forfatter Jo Nesbø ser tøff ut
Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Jo Nesbø

 • Film førte ikkje til turiststraum

  Hollywood-filmen Snømannen har ikkje fått Harry Hole-fansen til å strøyme til landet vårt. Filmen, som er basert på ei bok av Jo Nesbø frå Molde, fekk stor merksemd då den blei spelt inn i Noreg for to år sidan. Filmen bidrog likevel til fleire titals årsverk og fleire hundre lønstakarar var engasjerte, seier Jan Kristian Kolstø i Kulturdepartementet.

  Illustrasjon av arbeidere på Snømann-filmen
  Foto: Marco Vaglieri / NRK (illustrasjon)
 • Varsler ny Harry Hole-bok

  Jo Nesbø gir ut en ny Harry Hole-bok i juli 2019. Det ble offentliggjort på forfatterens egen hjemmeside torsdag. I et sammendrag av handlingen står det at Harry Hole våkner opp i bakrus med hendene og klærne dekket av blod, ifølge VG.

  Jo Nesbø lanserer "Macbeth"
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Nesbø håvet inn i 2017

  Jo Nesbøs selskap Skriveverkstedet bokførte i fjor inntekter på 16,1 million kroner, melder Finansavisen. Dermed har inntektene økt markant siden 2015 og 2016 (henholdsvis 7,6 og 5,9 millioner kroner). Nesbø markerte 20-årsjubileet sitt som krimforfatter i 2017. Feiringen kom i form av rekordopplagsromanen «Tørst».

  – Jeg har ikke de eksakte salgstallene for hånden, men vi solgte ut førsteopplaget på 300.000, uttaler Vidar Strøm Fallrø i Aschehoug forlag.

  Utenlandssalget inkludert skal Nesbø (58) ha skuffet unna anslagsvis 35 millioner bøker i løpet av karrieren (NTB).

  Jo Nesbø
  Foto: Aschehoug Forlag
 • Nesbø toppar boklista

  Jo Nesbøs «Macbeth» har vore den mest selde norske skjønnlitterære boka så langt i 2018. Krimnovellesamlinga «Påskekrim 2018» frå ulike norske forfattarar kjem på andre plass medan Marit Eikemos «Gratis og uforpliktande verdivurdering» er den tredje mest selde boka, melder Bok365.

  Jo Nesbø lanserer "Macbeth"
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix