Hopp til innhold
TV
Foto: Unsplash

TV-serier

Oppsummert

Notiser og anmeldelser av TV-serier. Se alle NRKs TV-serier i NRK TV, eller les anmeldelser av TV-serier her: Filmpolitiet om TV-serier

 • NRK med i Europas største dramasamarbeid

  NRK og sju andre allmennkringkastere rundt om i Europa skal samprodusere åtte dramaserier årlig i samarbeidet New8.

  – Vi allmennkringkastere må bruke felles kraft, sier programredaktør Petter Wallace i NRK.

  Samarbeidet ble lansert på festivalen MIA i Roma, og består foruten NRK av SVT (Sverige), DR (Danmark), YLE (Finland), RUV (Island) VRT (Belgia), NPO (Nederland) og ZDF (Tyskland).

  Disse forplikter seg til å publisere og delfinansiere hverandres serier. Til sammen bor det 150 millioner mennesker i landene som omfattes av samarbeidet.

 • «Cammo» har vunnet internasjonal hederspris

  Serien om den selvopptatte influenseren «Cammo» som blir støttekontakten til Kamilla med Downs syndrom, har fått stor oppmerksomhet på det internasjonale serie-markedet.

  Denne måneden mottar serien en spesialpris på Seoul International Drama Awards i Sør-Korea.

 • «That 70's show»-stjerne dømt til 30 års fengsel

  Den amerikanske skuespilleren Danny Masterson (47), kjent fra serien «That '70s Show», er dømt til mellom 30 år og livstid i fengsel for to voldtekter.

  Han ble i juni i år kjent skyldig i å ha voldtatt to kvinner. Han ble frikjent for en tredje voldtektsanklage. Torsdag fikk han straffutmåling i en domstol i Los Angeles.

  Tiltalene mot Masterson ble reist tilbake i 2020. Det er andre gang saken er oppe for retten. I desember i fjor klarte ikke juryen å komme til enighet.

  Den omstridte Scientologikirken har spilt en vesentlig rolle i Mastersons sak. Ifølge påtalemyndigheten voldtok han kvinnene, som var medlemmer av kirken, i hjemmet sitt i Hollywood Hills mellom 2001 og 2003.

  På denne tiden var Masterson ved høyden av sin karriere da han spilte karakteren Steven Hyde i komiserien «That '70s Show», som gikk fra 1998 til 2006. Hollywood-stjernene Ashton Kutcher og Mila Kunis spilte også i serien.

  Masterson nektet under rettssaken skyld og hevdet at de seksuelle forholdene var frivillig.

  (NTB)

  w2Y0LGO69Ng
  Foto: Wade Payne / AP

Kulturstrøm

 • Netflix fortsetter satsningen i Norge i 2024

  Siden 2019 har Netflix hatt filmen «Troll», som ble strømmetjenestens mest sette ikke-engelske-film.

  I 2024 venter flere produksjoner som blant annet filmene «Lakseøya» og «Midtsommarnatt». Filmen «Snøsøsteren», basert på boken med samme navn, samt dramaserien «La Palma» er også ventet.

 • GTA-traileren er sluppet

  En av de mest etterlengtede spill-trailerne på lenge er sluppet. Den gir et glimt av hvordan det blir når GTA kommer tilbake til Vice City.

  Traileren til GTA VI viser en kvinnelig og en mannlig hovedperson – Lucia og Jason – og utspiller seg i og rundt Vice City. Det er spilluniversets svar på Miami.

  Ut fra traileren å dømme fortsetter GTA-serien i samme spor, med raske biler, våpen og muligheten for en kriminell løpebane. Sosiale medier er også viet stor plass i traileren.

  GTA – eller Grand Theft Auto – er en av de mest innbringende spillseriene noensinne. Forrige spill i rekken, GTA V, kom i 2013 og er en av tidenes største suksesser.

  (NTB)