TV-serier

Oppsummert

Notiser og anmeldelser av TV-serier. Se alle NRKs TV-serier i NRK TV, eller les anmeldelser av TV-serier her: Filmpolitiet om TV-serier

 • Kelly Clarkson overtar for Ellen

  Ifølge nettstedet TMZ skal den sangeren Kelly Clarkson overta sendetiden for programmet «The Ellen Show» på NBC. Kelly Clarkson, som vant den første utgaven av American Idol i 2002, har vært vert for det populære «The Kelly Clarkson Show» siden september 2019.

 • Lykkeland solgt til utlandet

  Sesong to av NRKs dramaserie Lykkeland er nå solgt til Storbritannia, Irland, USA og Spania. Dramaserien, som tar for seg den norske oljehistorien, skal etter planen ha premiere i Norge på nyåret 2022. Andre sesong tar for seg perioden 1977 til 1980.

  Fra sesong 2 av tv-serien Lykkeland. Karakteren Rein Hellevik på Bravo-plattformen.
  Foto: Anne Lise Norheim / NRK/Maipo film
 • Språkpris til «Parterapi»-Kevin

  Kevin Vågenes er hedret med Språkgledeprisen 2019, som lørdag kveld ble delt ut av Norsk Oversetterforening. Mannen bak NRK-serien «Parterapi» hylles av juryen for sin evne til å mestre ulike dialekter, og han omtales som en «språklig bevisst gledesspreder».

  Parterapi S02E04 Sara Eline
  Foto: Tor Eigil Scheide
 • Slutt for populær TV-serie

  TV-serien «Big Bang Theory» blir avslutta etter 12 sesongar. Finalen blir sendt i mai neste år, skriv NTB. Serien har vinne ti Emmy-prisar. Det var tidlegare i år snakk om ein 13. sesong, men slik vart det altså ikkje.

  The Big Bang Theory, år 5, ep. 8 The Big Bang Theory, Ã¥r 5, ep. 8
  Foto: TVNorge/Warner Bros.
Dramaserien «En natt» er også spilt inn i engelsk versjon. Slik ser traileren ut.

Klar for engelsk versjon av «En natt»

Erna Solberg møter SKAM-jentene på cafe i Frankrike

– Håper «Skam» vil skape debatt om hijab i Frankrike

Kulturstrøm

 • Scarlett Johansson saksøker Disney

  Hollywood-skuespilleren Scarlett Johansson går til rettssak mot Disney fordi filmgiganten har valgt å tilby filmen «Black Widow» på nett samtidig som den vises på kino, melder BBC. Da filmen åpnet, satte den rekord under pandemien, men billettsalget falt brått da filmen også ble tilgjengelig på nett. Johansen mener dette er kontraktbrudd og fratar henne inntekter.

  Deler av filmen er innspilt i Norge.

  FJELL, FJORD OG FERGE: Natasha Romanoff (Scarlett Johansson) reiser til Sunnmøre, og Norge får være med både i handling og som innspillingssted i «Black Widow».
  Foto: ©Marvel Studios 2020. All Rights Reserved
 • Ambisiøs konseptthriller

  «Old» er en av M. Night Shyamalans bedre thrillere. Med et lekkert filmspråk og noen fiffige påfunn både bergtar og lokker den oss ut på stolkanten med spenning, ifølge Filmpolitiet. Terningkast 4.

  Charles (Rufus Sewell) eldes fort i filmen "Old"
  Foto: ©2021 Universal Pictures. All Rights Reserved
 • Kjeragbolten på Dream Theater-plate

  Coveret til den kommende platen til de amerikanske progmetal-pionerene Dream Theater vil nok være velkjent for de fleste nordmenn. De har nemlig valgt et bilde av Kjeragbolten i Lysefjorden. «A View From The Top Of The World» kommer 22. oktober.

  Kjeragbolten på Dream Theaters siste plate
  Foto: NTB kultur