TV-serier

Oppsummert

Notiser og anmeldelser av TV-serier. Se alle NRKs TV-serier i NRK TV, eller les anmeldelser av TV-serier her: Filmpolitiet om TV-serier

 • Språkpris til «Parterapi»-Kevin

  Kevin Vågenes er hedret med Språkgledeprisen 2019, som lørdag kveld ble delt ut av Norsk Oversetterforening. Mannen bak NRK-serien «Parterapi» hylles av juryen for sin evne til å mestre ulike dialekter, og han omtales som en «språklig bevisst gledesspreder».

  Parterapi S02E04 Sara Eline
  Foto: Tor Eigil Scheide
 • Slutt for populær TV-serie

  TV-serien «Big Bang Theory» blir avslutta etter 12 sesongar. Finalen blir sendt i mai neste år, skriv NTB. Serien har vinne ti Emmy-prisar. Det var tidlegare i år snakk om ein 13. sesong, men slik vart det altså ikkje.

  The Big Bang Theory, år 5, ep. 8 The Big Bang Theory, Ã¥r 5, ep. 8
  Foto: TVNorge/Warner Bros.
 • «Heimebane» nominert til priser

  NRK-serien «Heimebane» er nominert til beste miniserie under årets Seoul International Drama Awards. I tillegg er seriens skaper, Johan Fasting, nominert til beste manusforfatter, og Arild Andresen er nominert til beste regissør.

  Heimebane
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Kritiserer USAs våpenlov i ny video

  Danny Glover, skaperen av den kritikerroste TV-serien «Atlanta», la i helgen ut sin nye musikkvideo under artistnavnet Childish Gambino. Videoen begynner tilforlatelig, men utvikler seg til en rystende kritikk av våpenvold i USA. Videoen, som er laget av Hiro Murai ,har i skrivende stund over 14 millioner visninger. Folk strømmer til på sosiale medier for å tolke symbolikken i tekst og bilder, skriver nettstedet Mashable. Glovers neste Childish Gambino-album vil bli hans siste, skriver underholdningsmagasinet Variety

Kulturstrøm

 • Fire finalister tegner The Whale

  37 arkitektteam fra hele verden meldte interesse for å tegne det nye kommunesenteret på Andøya, The Whale. De fire finalistene er de norske kontorene Snøhetta og Reiulf Ramstad, og danske Dorte Mandrup. Den fjerde finalisten er et dansk/norsk samarbeid der BIG har gått sammen med ungt norsk miljø, ELEMENT, skriver Norske arkitekters landsforbund.

  Ideskisse til The Whale på Andøya
  Foto: Ralph Appelbaum Associates
 • Sirkus i møte med Stortinget

  De to gjenlevende sirkusene i Norge, Arnardo og Agora, frykter for bransjens eksistens. Onsdag møter de i Stortinget for å be om avgiftslettelse. De trekker blant annet fram utfordringer som økte kostnader til bompenger og ferger – og lang saksbehandlingstid for artister og arbeidere i Utlendingsdirektoratet. (NTB)

  Sirkus Arnardo
  Foto: Stig Jaarvik
 • Deathprod til Operaen

  Eks-Motorpsycho-musiker Helge Sten aka Deathprod, kommer med sin første soloplate på 15 år. Han gjør svært sjelden konserter, men i november spiller han på Operaen. Der spiller også blant andre Astrid S, Thomas Dybdahl og Janove i år.

  Helge Sten, Arve Henriksen og Ståle Storløkken
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix