Hopp til innhold
TV
Foto: Unsplash

TV-serier

Oppsummert

Notiser og anmeldelser av TV-serier. Se alle NRKs TV-serier i NRK TV, eller les anmeldelser av TV-serier her: Filmpolitiet om TV-serier

 • «Shogun»-skodespelar er død

  Den japanske skodespelaren Shimada Yoko er død, 69 år gammal, melder Variety. Ho fekk ein Golden Globe for rolla som Mariko i miniserien «Shogun» der ho spelte mot Richard Chamberlain. Rolla var ein av få engelskspråklege roller ho hadde. Serien blei laga i 1980, og blei sendt på NRK sommaren 1984.

 • Flere nordiske serier borte fra HBO Max

  Den norskproduserte serien «Beforeigners» og flere andre nordiske serier nå ikke lenger å finne på strømmetjenesten HBO Max.

  Ifølge Dagsavisen har produksjonsselskapet Rubicon fått melding om at «Beforeigners» ikke lenger kommer til å være tilgjengelig på strømmetjenesten som følge av fusjonen mellom Warner Media og Discovery.

  – I forrige uke fikk vi beskjed fra HBO om at de fjerner alt nordisk innhold. Nå har vi begynt å få reaksjoner fra folk som lurer på hvor «Beforeigners» er blitt av. Det virker som om HBO har fjernet serien for godt. Det er kjempesynd, sier produsent Ivar Køhn i Rubicon TV.

  HBO viser til at strømmetilbudet vurderes kontinuerlig. Tidligere denne uken ble det også kjent at HBO ikke lenger vil lage egne originalserier i deler av Europa, inkludert Skandinavia.

  Krista Kosonen i rollen som Alfhildir i sesong to av «Beforeigners»
  Foto: HBO
 • Avslører ny sesong av «The Crown»

  Lørdag kveld avslørte strømmegiganten Netflix at femte sesong av den populære serien «The Crown» slippes om ett års tid. Imelda Staunton, som blir den neste skuespilleren i rekken som tar på seg rollen som dronning Elizabeth II, kunngjorde nyheten.

  – Vi gleder oss til å gi deg neste sesong av «The Crown» i november 2022, sier hun i en video fra publisert på dem offisielle Twitter-kontoen til Netflix.

Dramaserien «En natt» er også spilt inn i engelsk versjon. Slik ser traileren ut.

Klar for engelsk versjon av «En natt»

Erna Solberg møter SKAM-jentene på cafe i Frankrike

– Håper «Skam» vil skape debatt om hijab i Frankrike

Kulturstrøm

 • «Violent Night» nummer to på amerikanske kinoer

  Norske Tommy Wirkolas actionkomedie topper som nummer to på den amerikanske Box Office-lista, melder Variety. Marvel-oppfølgeren Black Panther: Wakanda Forever forblir på førsteplassen fjerde uke på rad.

  «Violent Night», som har David Harbour fra «Stranger Things» i hovedrollen som en brutal julenisse, hadde norsk premiere den 2. desember. Filmen har høstet gode kritikker i både inn-og utland, og fikk blant annet terningkast 5 av Filmpolitiet.

  Violent Night
  Foto: Allen Fraser / AP
 • «Troll» var den mest sette filmen på Netflix 2. desember 

  Seertallene har skutt noe voldsomt i været etter at «Troll» hadde premiere på Netflix 1. desember. Dagen etter var filmen den mest sette filmen i hele verden. – Jeg synes det var noen flotte scener fra kommunen vår og på slutten kunne man kanskje tro at det også kommer en oppfølger, sier ordfører i Rauma, Yvonne Wold, til Åndalsnes Avis. Flere av filmens spektakulære scener er innspilt i Rauma. Espen Aukan fra Kristiansund har skrevet manuset, og filmen har fått terningkast fem av Filmpolitiet.

  Troll
  Foto: Jallo Faber / Netflix © 2022