TV-serier

Oppsummert

Notiser og anmeldelser av TV-serier. Se alle NRKs TV-serier i NRK TV, eller les anmeldelser av TV-serier her: Filmpolitiet om TV-serier

 • Språkpris til «Parterapi»-Kevin

  Kevin Vågenes er hedret med Språkgledeprisen 2019, som lørdag kveld ble delt ut av Norsk Oversetterforening. Mannen bak NRK-serien «Parterapi» hylles av juryen for sin evne til å mestre ulike dialekter, og han omtales som en «språklig bevisst gledesspreder».

  Parterapi S02E04 Sara Eline
  Foto: Tor Eigil Scheide
 • Slutt for populær TV-serie

  TV-serien «Big Bang Theory» blir avslutta etter 12 sesongar. Finalen blir sendt i mai neste år, skriv NTB. Serien har vinne ti Emmy-prisar. Det var tidlegare i år snakk om ein 13. sesong, men slik vart det altså ikkje.

  The Big Bang Theory, år 5, ep. 8 The Big Bang Theory, Ã¥r 5, ep. 8
  Foto: TVNorge/Warner Bros.
 • «Heimebane» nominert til priser

  NRK-serien «Heimebane» er nominert til beste miniserie under årets Seoul International Drama Awards. I tillegg er seriens skaper, Johan Fasting, nominert til beste manusforfatter, og Arild Andresen er nominert til beste regissør.

  Heimebane
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Kritiserer USAs våpenlov i ny video

  Danny Glover, skaperen av den kritikerroste TV-serien «Atlanta», la i helgen ut sin nye musikkvideo under artistnavnet Childish Gambino. Videoen begynner tilforlatelig, men utvikler seg til en rystende kritikk av våpenvold i USA. Videoen, som er laget av Hiro Murai ,har i skrivende stund over 14 millioner visninger. Folk strømmer til på sosiale medier for å tolke symbolikken i tekst og bilder, skriver nettstedet Mashable. Glovers neste Childish Gambino-album vil bli hans siste, skriver underholdningsmagasinet Variety

Kulturstrøm

 • Inspirert av 20-tallsjazz

  Den norske elektronikaduoen Lemâitre spilte for første gang i Den Norske Opera & Ballett i helgen, under musikkfestivalen Red Bull Music Festival. Blant annet låten «Closer», som gjorde gruppen kjent for sine blåserekker. Men å lage låten uten virkelige blåseinstrumenter, var tålmodighetsarbeid, forteller Ketil Jansen til NRK-programmet Kulturstripa.

  Lemaitre
 • Atwood til norske paviljongen

  Søndag kommer Margaret Atwood til den norske paviljongen i Frankfurt. Anledningen er den storstilte bokmessa, der Norge er hovedland – samt at Atwood var første forfatter ut til å donere bokmanus til Framtidsbiblioteket. Mandag kveld ble det klart at canadiske Margaret Atwood, sammen med Bernardine Evaristo, er tildelt Bookerprisen. Atwood fikk prisen for andre gang.