NRK Meny
Normal

Telemarksavisa: Jo Nesbø innlagt på sykehus

Jo Nesbø er innlagt på sykehus på grunn av akutt sykdom. Han skal nå være på bedringens vei, ifølge kilder som står han nær.

Harry Hole prisen 2017.

SYK: Den bestselgende forfatteren og musikeren Jo Nesbø har blitt akutt syk og er lagt inn på sykehus.

Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Det var Telemarksavisa som først meldte om hendelsen.

Nesbø og bandet hans Di Derre har valgt å avlyse en planlagt konsert under Skien Live, lørdag. Dette kommer frem i en pressemelding fra Di Derres manager, Lisbeth Wiberg Olsen i Backstage.

– Vi beklager på det sterkeste, men på grunn av akutt sykdom har Jo Nesbø blitt innlagt på sykehus, og helgens konserter må derfor avlyses, heter det i pressemeldingen.

– Vi håper på raskt bedring for Jo, slik at de kommende konsertene går som planlagt. Jo er selvsagt veldig lei seg for den inntrufne situasjonen, står det videre i pressemeldingen.

Kilder rundt Jo Nesbø sier til NRK at Nesbø skal ha fått riktige medisiner og er på bedringens vei.

Kulturstrøm

 • Birgitta Oftestad til finalen

  Da juryen plukket ut de seks finalistene som skulle gå videre til finalen i Eurovision Young Musicians, la de stor vekt på de unge musikernes evne til å kommunisere musikken. Norske Birgitta Oftestad var en av de seks som traff juyren sterkest med sitt musikalske budskap, og er videre til finalen som finner sted torsdag 23.08 i Edinburgh.

  Birgitta Elisa Oftestad til finalen i Eurovision Young Musician
  Foto: Karen Brodshaug Sveen / NRK
 • Uvær skaper problem for festival

  Sterk vind gjør at en av scenene til Parkenfestivalen i Bodø kan falle sammen. Politiet har sperret av et område og evakuert to hus. Beboerne er innlosjert på hotell. Festivalen startet fredag, og søndag ble scenen rigget ned.

 • Kjemper om finaleplass

  Cellist Birgitta Elisa Oftestad (16) representerer Norge i solistkonkurransen Eurovision Young Musicians, som i år finner sted i Edinburgh. I kveld kjemper hun om en av seks finaleplasser i den prestisjefylte konkurransen. Se semifinalen her, på NRK2 torsdag 23.08. kl. 20.00, eller hør den på NRK Klassisk.

  Birgitta Elise Oftestad i Eurovision Young Musician 2018
  Foto: Karen Brodshaug Sveen / NRK