Hopp til innhold

Jo Nesbø-roman blir HBO-serie

Jo Nesbø-romanen «Sønnen» fra 2014 blir nå TV-serie på HBO. Det melder bransjenettstedet Deadline. – Det er en ære, sier Nesbø til NRK.

Portrettbilde av Jo Nesbø

TV-SERIE: Jo Nesbøs bok «Sønnen» blir en miniserie på HBO.

Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Det er også HBO som skal produsere serien, som er tenkt som en miniserie, ifølge Deadline. Tittelen på serien blir «The Son».

Så langt er det klart at Hollywood-skuespiller Jake Gyllenhaal skal være med i serien. Gyllenhaal har spilt i flere storfilmer og fikk blant annet en Oscar-nominasjon for sin rolle i «Brokeback Mountain».

Det er Denis Villeneuve som skal regissere TV-serien.

Ifølge Deadline skal Gyllenhaal være svært begeistret for prosjektet. Det skal også være han som ga boka til regissør Villeneuve.

Jake Gyllenhaal

Skuespiller Jake Gyllenhaal skal være med i serien.

Foto: Jordan Strauss / AP

Stolt forfatter: – Stas

Jonathan Nolan er med som produsent. Han er kjent for å ha jobbet med filmer og serier som «Westworld» og «The Dark Knight».

– Det er en stor ære for meg at så flinke folk har lyst til å lage tv-serie av boken. Vi har snakket om det en stund. Jeg tror det er 3,5 år siden første gang jeg snakket med Villeneuve. Ting tar tid, sier Jo Nesbø til NRK.

Forfatteren mener det er «stas» at serien har fått grønt lys fra HBO. Han sier de involverte virkelig har jobbet for det og stått på.

– Jeg synes det er stort. Denis Villeneuve står bak noen av de beste filmene som er laget de siste årene, og Jake Gyllenhaal er en av mine favorittskuespillere. Westworld som Jonathan Nolan var med og skrev, er en av de beste seriene som har kommet de siste årene, sier Nesbø.

– Skal bruke boken som input

«Sønnen» ble gitt ut i 2014 og var Nesbøs første krimbok uten Harry Hole. Hovedpersonen er Sonny Lofthus, en 30-åring, som har sittet de siste 12 årene av sitt liv i fengsel, dømt for forbrytelser han ikke har begått.

PzRafukdJbY

Denis Villeneuve skal regissere miniserien basert på Nesbøs bok. – Han står bak noen av de beste filmene som er laget de siste årene, sier forfatteren.

Foto: Mark Von Holden / AP

– Jeg har nok hatt både far og sønn-problematikk og hevnplott før, men aldri tatt det så langt som nå, sa Nesbø til NTB da boka ble lansert.

Han synes det er spennende at så «kreative og flinke folk» nå skal jobbe med dette stoffet.

– Boken er der og er ferdig i sin form. De skal bruke en annen form og bruke romanen som input. Jeg er bare veldig glad og spent for at de kan bruke stoffet til å lage noe som kanskje er en litt annen historie enn romanen er, sier han.

NRKs anmelder mente at boken ikke var «noen merkestein i Jo Nesbøs forfatterskap».

– Det forhindrer ikke at boka viser bunnsolid thrillerhåndverk, høyt spenningsnivå og betydelig empati, het det i anmeldelsen.

Boken ble uansett tatt godt imot av leserne. «Sønnen» ble den mest solgte nye romanen i Norge i 2014.

Les hele NRKs anmeldelse av boken her.

Øyvind Pharo og Jo Nesbø

Forlagsredaktør Øyvind Pharo og Jo Nesbø under lanseringen av «Sønnen».

Foto: Michael Ray VC Angeles, akam1k3

Filmplaner i 2017

Det var egentlig planen at boken skulle filmatiseres i 2017. Også da var Gyllenhaal og Denis Villeneuve med på prosjektet.

Flere av Nesbøs bøker er filmatisert. Det gjelder blant annet «Snømannen», som kom i 2017, og «Hodejegerne» fra 2011.

To av bøkene om Doktor Proktor har også blitt filmatisert. Det er «Doktor Proktors prompepulver» fra 2014 og «Doktor Proktors tidsbadekar» fra 2015.

Begge ble regissert av Arild Fröhlich.

Kulturstrøm

 • Kirstie Alley er død

  Den amerikanske skuespilleren Kirstie Alley er død 71 år gammel etter en kortvarig kreftsykdom, melder kjendismagasinet TMZ.

  Hun var omgitt av sin nærmeste familie, står det i en kunngjøring fra hennes barn på Alleys offisielle Twitter-konto natt til tirsdag norsk tid.

  Alley fikk sitt store gjennombrudd i den mangeårige komedieserien «Cheers», so som gikk fra slutten av 1980-tallet til begynnelsen av 1990-årene. Hun ble belønnet med både Golden Globe- og Emmy-priser for sin rolle som Rebecca Howe i serien.

  Senere spilte hun i «Veronica's Closet» som hun fikk Emmy- og Golden Globe-nominasjoner for.

  Hun spilte også i TV-komedien «Kirstie», som hadde premiere på slutten av 2013. Serien fikk kun én sesong.

  Alley hadde en rekke filmroller i løpet av karrieren, blant dem i 90-tallskomedien «Se, han snakker», og i oppfølgerne «Se, hun snakker også» og «Se hvem som snakker nå». (NTB)

  Skuespilleren Kirstie Alley er død, 71 år gammel, etter kortvarig kreftsykdom.
  Foto: MONICA ALMEIDA / Reuters
 • Amber Heard anker dommen

  Skuespiller Amber Heard anker dommen i rettssaken mot eksmannen Johnny Depp, melder BBC.

  Depp saksøkte Heard for ærekrenkelser og hun ble i juni dømt til å betale 350.000 dollar i oppreising.