Aalesunds Fotballklubb (AaFK)

Oppsummert

Aalesunds Fotballklubb ble stiftet i 1914, og er to ganger Norgesmestere. Laget har deltatt i kvalifiseringen til Europaligaen tre ganger. I 2023 spiller klubben i Eliteserien.

• Ett mål på bortebane

Stillingen ble 1-1 mellom da AaFK møtte Mjøndalen på bortebane lørdag ettermiddag. Mjøndalen scorer ett mål i første omgang. I andre omgang utligner Isaac Atanga, med målgivende fra Sander Kilen.

• AaFK skal ansette flere

Styreleder i Aalesunds Fotballklubb, Gunnar Haagensen, sier til Sunnmørsposten at de nå skal styrke det medisinske og sportslige apparatet rundt treneren Christian Johnsen.

Til avisen sier han blant annet at de skal de skal styrke trenerteamet med en ny assistenttrener.

• Frank Mathiesen har sagt opp i AaFK

Frank Mathiesen begynte i år på sitt 34 år i Aalesund fotballklubb, men nå går nå over til Sunnmøre Fotballkrets, melder klubben på sin hjemmeside.

– Timingen kunne sikkert vært bedre, men det var nå denne jobben dukket opp. Så slik ble det. Klubben sliter litt akkurat nå, men jeg er 100 prosent sikker på at AaFK kommer tilbake på toppnivå. AaFK er og forblir min klubb selv om arbeidsplassen blir et annet sted, sier Mathiesen i klubbens pressemelding.

• AaFK tapte mot Raufoss

Raufoss vinner hele 4–1 på Color Line Stadion. Aalesund taper sin fjerde kamp på rad, om man tar med cuptapet mot Hødd i midtuken. Et reservepreget Aalesund går slukøret av banen etter å ha blitt tidvis utspilt av et positivt og offensivt Raufoss-lag. Aalesund tok ledelsen ved Håkon Hammer i første omgang, men da Raufoss gikk opp i ledelsen like før pause føltes det på ingen måte ufortjent. Aalesund maktet aldri å komme tilbake igjen i kampen, og selv om de avsluttet kampen med et halvt juniorlag, ble de til slutt ydmyket da Somesi fastsatte sluttresultatet til 4–1. Dette svir for alle med hjerte for Aalesund, og Christian Johnsen sover neppe godt fremover.