NRK Meny

«The North West»

Oppsummert

Det er Region Ålesund som står bak konferansefestivalen «The North West» og stiftinga av aksjeselskapet. Region Ålesund er et samarbeidsprosjekt mellom kommunene Haram, Giske, Sandøy, Sula, Skodje, Ørskog og Ålesund.

 • Foredrag til over en halv million

  Region Ålesund må betale 60.000 dollar for foredraget som skal holdes av professoren Richard Florida, under konferansefestivalen The North West i Ålesund. Dette skriver avisen Nytt i Uka. I tillegg skal det ha blitt krevd en luksussuite og kjøring til og fra Vigra.

 • Braut forskriften

  Eit samrøystes kontrollutval i Ålesund meiner at kommunen sette til sides forskriften om offentlege innkjøp, då Momentium vart tildelt konseptutviklinga av festivalen «The North West». Rådmann Astrid Eidsvik seier at dei har hatt juristar som har sett på saka og meiner at det ikkje har vore brot på prinsippet.

  Møte i Kontrollutvalet i Ålesund
  Foto: Sissel Brunstad / NRK
 • Vedtok å stifte aksjeselskap

  Formannskapet i Ålesund går inn for å stifte aksjeselskapet The North West med en egenkapital på 100 000 kroner. Målet er å bygge et regionalt partnerskap som skal legge til rette for en fremtidsrettet og attraktiv byregion for både nærings- og samfunnsliv og i tillegg har et årlig arrangement med by- og regionsutvikling som hovedtema.