NRK Meny
Ordførere Region Ålesund
Foto: Region Ålesund

«The North West»

Oppsummert

Det er Region Ålesund som står bak konferansefestivalen «The North West» og stiftinga av aksjeselskapet. Region Ålesund er et samarbeidsprosjekt mellom kommunene Haram, Giske, Sandøy, Sula, Skodje, Ørskog og Ålesund.

 • – Kristiansund vil vere i front

  Kristiansund kan bli ein spydspiss innanfor digitalisering av tenestene. Ordførar Kjell Neergaard (Ap) deltok på ein debatt om byutvikling under North West konferansen i Ålesund i dag. Kristiansund kommune har vedtatt å bruke 50 millionar kroner på digitalisering og har kome langt innanfor helseinnovasjon. Neergaard seier at kommunen ønskjer å vere i front innanfor dette feltet.

  Kjell Neergaard
  Foto: Trond Vestre / NRK
 • Håper på Florida-effekt for Ålesund

  Ordføreren i Ålesund, Eva Vinje Aurdal håper på en Florida-effekt i arbeidet med å bygge en ny stor regionkommune. Den kjente forskeren og urbanisten Richard Florida har besøkt Ålesund under North West konferansen denne uka. Hun mener budskapet hans blir viktig å bygge videre på, blant annet understreket han betydningen av å bygge identitet. Møtet med Florida trakk mange yngre tilhørere, og det blir viktig å bygge videre på, sier Aurdal.

  Eva Vinje Aurdal
  Foto: Trond Vestre / NRK
 • Positiv til nasjonalt akvarium

  Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre sier han har sans for forslaget om å få på plass et nasjonalt akvarium. På Sunnmøre jobber politikerne for at Atlanterhavsparken i Ålesund skal få en nasjonal status. I går var Støre på omvisning i Atlanterhavsparken i forbindelse med at han deltar på North West konferansen i Ålesund. Han kom ikke med noen løfter, men er svært positiv til tanken om et nasjonalt akvarium.

  Tor Erik Standal og Jonas Gahr Støre
  Foto: Trond Vestre / NRK
 • Foredrag til over en halv million

  Region Ålesund må betale 60.000 dollar for foredraget som skal holdes av professoren Richard Florida, under konferansefestivalen The North West i Ålesund. Dette skriver avisen Nytt i Uka. I tillegg skal det ha blitt krevd en luksussuite og kjøring til og fra Vigra.