Ordførere Region Ålesund
Foto: Region Ålesund

«The North West»

Oppsummert

Region Ålesund står bak konferansefestivalen «The North West» Region Ålesund er et samarbeidsprosjekt mellom kommunene Haram, Giske, Sandøy, Sula, Skodje, Ørskog og Ålesund. «The North West» skal bidra til å gjøre regionen til et kraftsenter.

 • Ny daglig leder

  Gjermund Kvernmo Langset er ansatt som daglig leder i The North West. Kvernmo Langset har blant annet vært studentleder i Ålesund, og har etter det tatt master i ledelse, og hatt ulike styreverv. Langset sier dette er drømmejobben, og at The North West skal være en tydelig medspiller i utviklingen av regionen.

  Gjermund Kvernmo Langset
 • Konferansefestival med underskudd

  Konferansefestivalen «The North West» gikk med over en million i underskudd etter årets festival. Det viser prosjektregnskapet som ble lagt frem i dag. Styret opplyser i en pressemelding at de er fornøyd med arrangementet. Den største utfordringen var uten tvil den knappe tiden som var til rådighet for å definere, planlegge og gjennomføre konferansefestivalen.

 • – Kristiansund vil vere i front

  Kristiansund kan bli ein spydspiss innanfor digitalisering av tenestene. Ordførar Kjell Neergaard (Ap) deltok på ein debatt om byutvikling under North West konferansen i Ålesund i dag. Kristiansund kommune har vedtatt å bruke 50 millionar kroner på digitalisering og har kome langt innanfor helseinnovasjon. Neergaard seier at kommunen ønskjer å vere i front innanfor dette feltet.

  Kjell Neergaard
  Foto: Trond Vestre / NRK
 • Håper på Florida-effekt for Ålesund

  Ordføreren i Ålesund, Eva Vinje Aurdal håper på en Florida-effekt i arbeidet med å bygge en ny stor regionkommune. Den kjente forskeren og urbanisten Richard Florida har besøkt Ålesund under North West konferansen denne uka. Hun mener budskapet hans blir viktig å bygge videre på, blant annet understreket han betydningen av å bygge identitet. Møtet med Florida trakk mange yngre tilhørere, og det blir viktig å bygge videre på, sier Aurdal.

  Eva Vinje Aurdal
  Foto: Trond Vestre / NRK
 • Positiv til nasjonalt akvarium

  Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre sier han har sans for forslaget om å få på plass et nasjonalt akvarium. På Sunnmøre jobber politikerne for at Atlanterhavsparken i Ålesund skal få en nasjonal status. I går var Støre på omvisning i Atlanterhavsparken i forbindelse med at han deltar på North West konferansen i Ålesund. Han kom ikke med noen løfter, men er svært positiv til tanken om et nasjonalt akvarium.

  Tor Erik Standal og Jonas Gahr Støre
  Foto: Trond Vestre / NRK