Festivalen skulle være «tidenes festuke» – nå utsettes den

Den splitter nye konferansefestivalen «The North West» skulle etter planen foregå i Ålesund og omegn en hel uke i oktober. Men det gikk ikke.

The North West, arrangører

ARRANGØRER: I mars smilte arrangørene da de lanserte planene om festivalkonferansen, som skulle foregå i Ålesund, Haram, Giske, Sandøy, Sula, Skodje, Ørskog og Ålesund, gjennom arrangør Region Ålesund.

Foto: Ålesund kommune

Det skriver festivalstyret i en pressemelding.

– Premissene for å arrangere The North West i oktober var en nedskalert versjon. En slik versjon ville vanskelig kunne gi et fullgodt bilde av det vi ønsker å få til, skriver de.

Skapte splid med kulturaktører

Region Ålesund lanserte planene i mars i år, noe som skapte bølger i kulturaktørmiljøet.

Flere reagerte på at festivalen skulle arrangeres på bare litt over seks måneder, og at de som var invitert til å være med hadde ikke blitt informert om planene før da.

Det ble også høy temperatur da Ålesund kommune inviterte kulturarrangørene til et dugnadsmøte om den nye festivalen. Flere reagerte på at eventarrangøren Momentium var leid inn til å planlegge festivalen, uten at andre ble involvert.

Trenger mer tid

Nytt i uka skrev på onsdag at festivalen kanskje kom til å bli utsatt. Årsaken skulle være problemer med å få inn sponsorpenger til konferansen.

Dette står det ikke noe om i pressemeldingen.

Det som skrives er at fylkeskommunen har gitt klare signal om at de ønsker å se på mulighetene for å integrere Mørekonferansen i arrangementet. Dette ser styret på som positivt, men at det krever tidsmessig samkjøring.

Valg av eksterne samarbeidspartnere må gjennom formelle prosesser, noe som også krever tid, står det.

Det er nå planlagt at arrangementet skal gå våren 2018.