Hopp til innhold

Ti oppskrifter med blå ost

Blåmuggost setter en spennende spiss på både lunsjen, middagen og desserten. Her er ti retter du kan buke den i!

Pepperkake med Stilton

Pepperkaker og noe søtt (som rosiner eller pære) får fram noe nytt i blåskimmelosten.

Foto: Pernille Wroldsen / NRK

Onsdag kveld blei det klart at den norske osten «Kraftkar» vant VM i ost i San Sebastian i Spania – i konkurranse med over 3000 andre oster.

Flere norske kokker har allerede trykka osten til sitt bryst og brukt den i sin matlaging: både Hanne Frosta, Kjartan Skjelde og Tom Victor Gausdal. NRK Mat har dessuten en rekke oppskrifter hvor blåmuggost, eller blåskimmelost som noen velger å kalle det. Dette er ti serveringsforslag fra NRK Mat.

1. I pasta

2. I gratenger

3. Som dessert

4. Som fyll til svinekjøtt

5. Som fyll til kylling

6. Til grilla oksekjøtt

7. På ekstra gode brødskiver

8. Sammen med and

9. I bakt potet

10. Og selvfølgelig: på ostefatet