NRK Meny
Forvokste kanapeer med blåmuggost, egg og bacon, rømme og løyrom og oksekjøtt

Dette er ikke brød med pålegg, men pålegg med brød. Fire smakfulle varianter (blåmuggost, egg&bacon, rømme&rogn og oksekjøtt) fra Brønsj-kokken Lars Erik Vesterdal.

Foto: Elin Aandal-Herseth / NRK

Forvokste kanapeer

I denne oppskriften har kanapeene vokst til minst dobbel størrelse. Lars Erik Vesterdal lager fire forskjellige, og bruker blåmuggost og syltetøy, egg og bacon, oksekjøtt og majones og rømme og rogn.

Slik gjør du

Forberedelser

Kok baconet i pakken på cirka 90 grader i to timer, og avkjøl. Skjær det i skiver og stek på medium varme i tørr panne. Skrell og kok eplene i eplejuicen til de er møre, og kjør blandingen glatt med en stavmikser. Har du litt vanilje i dette, blir det helt fantastisk. Varm opp ferdig kokt oksekjøtt i litt saus eller vann. Kok det slik at det blir en type «grøt».

Anretning

Skjær brødet i åtte skiver og legg dem utover et serveringsfat. Lag to kanapeer av hver sort.

Blåmuggost: Legg en tynn stripe med eplemarmelade på skivene. Legg på biter av osten, og topp med bringebærsyltetøy.

Bacon: Legg et halvt egg og en liten skje med sterk sennep på hver skive, og legg nystekte baconskiver på toppen. Pynt gjerne med små salatblader.

Oksekjøtt: Legg en god skje med kokt kjøtt på skivene, og topp dette med majones med litt revet pepperrot i.

Løyrom og geiterømme: Legg en god skje med rømme på skivene. Skjær noen tynne skiver sjalottløk, og topp det hele med masse løyrom.