Slik gjør du
Forberedelser
Kok baconet i pakken på cirka 90 grader i to timer, og avkjøl. Skjær det i skiver og stek på medium varme i tørr panne. Skrell og kok eplene i eplejuicen til de er møre, og kjør blandingen glatt med en stavmikser. Har du litt vanilje i dette, blir det helt fantastisk. Varm opp ferdig kokt oksekjøtt i litt saus eller vann. Kok det slik at det blir en type «grøt».
Anretning
Skjær brødet i åtte skiver og legg dem utover et serveringsfat. Lag to kanapeer av hver sort.
Blåmuggost: Legg en tynn stripe med eplemarmelade på skivene. Legg på biter av osten, og topp med bringebærsyltetøy.
Bacon: Legg et halvt egg og en liten skje med sterk sennep på hver skive, og legg nystekte baconskiver på toppen. Pynt gjerne med små salatblader.
Oksekjøtt: Legg en god skje med kokt kjøtt på skivene, og topp dette med majones med litt revet pepperrot i.
Løyrom og geiterømme: Legg en god skje med rømme på skivene. Skjær noen tynne skiver sjalottløk, og topp det hele med masse løyrom.