NRK Meny
Fylte og panerte svinekoteletter med varme plommer

Fylt og panert er toppen av lykke, sier Lise Finckenhagen om fylte og panerte svinekoteletter med varme plommer.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Fylte og panerte svinekoteletter med varme plommer

Svinekoteletter, blåmuggost og varme plommer er en god kombinasjon. Oppskrift fra Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+.

Slik gjør du

Bruk en skarp kniv og lag en lomme på langs av kotelettene. Del osten i fire like deler, trykk en ostebit godt inn i hver lomme og klem lommen godt igjen. Krydre kotelettene med salt og pepper og vend de først i mel, så i egg og til slutt i loffsmuler. Stek de fylte, panerte kotelettene gylne og sprø i en blanding av smør og olje. Er du usikker på om de er ferdigstekte kan du eventuelt ettersteke kotelettene i ovn ved 180 grader i ca. 15 minutter.

Varme plommer

Del plommene i to og fjern steinene. Stek plommene (med snittflaten ned) i smør/olje og honning til de begynner å mykne. Bland de stekte plommene (og eventuell saft fra pannen) sammen med salaten og nøttene. Drypp over litt olivenolje og krydre med salt og pepper.

Anrett og server.

Kilde: Lise Finckenhagen i «Jacobsen» på NRK P1+