Restematpakke Vask kjøleskapet og rydd ut diverse grønsak-, kjøt-. og fiskerestar. Bodil Fjellestad Eikrem lager ein digg matpakke av restane.
Krabbesandwich Hobbykokk Tommy Jensen deler sin oppskrift på «Krabbe à la Bass», en herlig røre som toppes med krabbekjøtt. Og skivene skal være skikkelig tykke.
Grillet kveite med hollandaise Christer Rødseth serverer grillet villkveite med hjertesalat, bakte tomater, salat av små sommergrønnsaker og hollandaisesaus i Sommeråpent.
Møsbrømlefse Møsbrømlefse er ekte «Sailten-kost». Det er dette alle fra Salten reiser hjem for å spise. Møsbrømlefsa er en stor, tynn lefse som smøres med en blanding av søt brunost, hvetemel, sukker og melk. Dessuten har man på seterrømme og smør før lefsa brettes sammen og stekes på takke.
Byggotto med skogsopp Når risottoen lages med byggryn i stedet for ris, blir det byggotto. Kokk Even Ramsvik lager byggotto med skogsopp.
Marinerte blåskjell, moules marinées Hvitløk, sjalottløk, olivenolje og hvitvin skal i gryten før blåskjellene, når Trond Moi lager moules marinées.
Sommerfest med hamburgere på menyen Når Trine Sandberg arrangerer sommerfest legger hun vekt på at mest mulig kan gjøres klart god tid i forveien, slik at hun kan senke skuldrene og delta på festen selv også. Da er hamburgere et ypperlig valg, siden hamburgerbrød og mesteparten av garnityret kan gjøres klart lang tid i forveien, mens burgerne grilles rett før servering.
Rødløkskompott Rødløkskompott kan du lage dagen før den skal serveres. Trine Sandberg serverer rødløkskompotten sammen med eple, bacon og brie på hamburgeren.
Paprikasalsa Paprikasalsa kan du lage dagen før den skal serveres. Trine Sandberg serverer paprikasalsa sammen blåmuggost på hamburgeren.