Nytelser med norske plommer La de ikke gå til spille. Du kan gjøre så mye mer enn å sylte og safte. Her finner du kaker, kompotter, chutney, søt bakst og desserter. Av Ingvill Bjorland
Karamellisert plommepai Enkel plommepai der syrlige plommer får et sprøtt karamell-lokk og krydres med kanel og ingefær.
Slovakiske plommeputer Gammel, tørt brød er starten på denne spennende desserten fra Slovakia. Putene har en myk konsistens og sammen med kesam, pepperkaker og brunt smør gir det oss et helt nytt og friskt smaksbilde.
Lag noko godt med plommer Plommesesongen er kort, og det gjeld å ta vare på den gode smaken. Vi hjelper deg med dei gode plommeoppskriftene. Av Siri Bjelland Berven
Plommer på glass Friske og søte plommer i krydderlake er nydelig til dessert, som tilbehør til kaker, modne oster, svinekjøtt eller andre retter hvor det kan være godt med noen søte og friske innslag.
Engelsk smuldrepai med italiensk vri Det ser ut som også italienerne har fått øynene opp for den gode, engelske smuldrepaien. Denne er med plommer.
Plommesyltetøy Plommer gir godt syltetøy, og har du glas så kan du ta vare på den gode smaken lenge. Gunda Djupvik kokar plommene saman med stjerneanis for ekstra smak.
Vårruller til dessert Vårruller med plommer, peanøtter, pære og pomelo fungerer både som en lett lunsj, mellommåltid eller dessert.
Bollefocaccia med plommer og vaniljekrem Dette er dessertvarianten av det populære italienske brødet focaccia. Når gjærdeigen tilberedes på denne måten får man et veldig saftig resultat, hvor plommer tilfører friskhet og mer smak.