Kjartan Skjelde lager mat i Førkveld.

Se hvordan du kan røyke mat inne. Kjartan Skjelde og Morten Kræmer røyker andebryst i Førkveld-studio.

Røykt andebryst «Førkveld»

Kjartan Skjelde røyker andebryst og serverer dem med syltet pære, blåskimmelost, salatblader og blomkarse.

Slik gjør du

Start med å rute andefettet. Gni så brystene inn med salt og sukker. Legg dem på en rist i ovnen. Røykspon varmes i en stekepanne på høy varme. Tenn på røykspon med en tenner, la det brenne godt. Kvel flammene med et lokk og sett den rykende pannen under risten med andebrystene i ovnen. Røyk dem i 5 minutter.

Stek brystene på skinnsiden i en jernpanne til det er gyllent og sprøtt, ca. 3 minutter. Ha dem på en stekeplate og stek brystene i ovnen på 160 °C i 5–6 minutter. La dem hvile i minst 10 minutter før de skjæres i skiver.

Skjær pærene i terninger og kok dem møre i vann, eddik og sukker, ca. 10 minutter. Server pærene med skiver av andebryst, terninger av blåskimmelost og salatblader.

Tips

Se også: Kjartan Skjeldes oppskrifter

Kilde: Kjartan Skjelde i TV-serien Førkveld