Laster innhold, vennligst vent..
Happy lonely chicken eller festmat for én

I denne kyllingen er det brukt Gorgonzola. Du bruker den blåmuggosten du liker best selv. Lise Finckenhagen lager også potetchips selv. Hun skjærer to mandelpoteter i tynne skiver og friterer dem i pannen i solsikkeolje.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Fylt kyllingbryst med blåmuggost, pære og spekeskinke

Festlig alenekylling eller «happy lonely chicken» er Lise Finckenhagens oppskrift på festmat for én: kylling, blåmuggost, pære, spekeskinke, nøtter og rosmarin.

Slik gjør du

Bland sammen ost, smør og hakkede nøtter.

Skjær en «lomme» inn i den tykkeste delen av kyllingbrystet. Dytt osteblandingen inn i lommen og klem det jevnt utover.

Lag et A4-ark av plastfolie. Legg på skinkeskivene slik at de overlapper hverandre og du får et lite ”skinketeppe”. Legg brystet på midten og krydre med salt og pepper. Pass på at ”lommen” er klemt godt sammen og rull skinke stramt rundt brystet ved hjelp av plastfolien.

Fjern plasten og bind opp kyllingbrystet med litt hyssing for å bevare formen under steking. Stikk et par små rosmarinkvaster inn under hyssingen. (Dette kan du forberede i god tid før steking, mange timer faktisk. Oppbevar kyllingrullen i kjøleskapet så lenge.)

Varm en middels stor stekepanne med litt olje. Legg i kyllingbrystet (legg skinkeskjøten ned i pannen først) og stek det gyllenbrunt på alle sider. Tilsett en god klatt smør i pannen underveis.

Løft kyllingen over i en passende ildfast form og slå all sjyen over. Etterstek brystet i ovn ved 180 grader i ca. 20 minutter, la gjerne kyllingen få hvile før du skjærer den i skiver.

Skjær pæren i tynne skiver på langs, eller del den i jevne båter. Stek pæreskivene raskt på begge sider i en varm liten stekepanne med litt olje eller smør. Tilsett eddik, honning, en liten kvast rosmarin, litt salt og kvernet pepper. Sving litt rundt på pærene og trekk pannen fra varmen.

Skjær kyllingen i skiver og anrett med pæreskiver og friske salatblader (gjerne med litt olivenolje på).

Kilde: Lise Finckenhagen i Jacobsen på lørdag, NRK P1