Marsipanegg

Marsipanegg pyntet med tørket appelsinskall og finhakket pistasj.

Foto: Fra TV-serien Det søte liv / DR

Marsipanegg til påske

Ingen påske uten marsipanegg. Disse lager du av marsipan, myk nougat, appelsinskall, pistasjnøtter og sjokolade. Oppskriften er fra konditor Mette Blomsterberg.

Slik gjør du

Skyll appelsinene og riv skallet fint på en bakeplate med bakepapir eller bakematte. Sett platen i ovnen på 50 grader. La appelsinskallet tørke i ovnen i ti minutters tid. Ta platen ut av ovnen, og la appelsinskallet avkjøles et par minutter.

Kna halvparten av appelsinskallet og marsipanen sammen med hendene så appelsinen fordeler seg jevnt. Del marsipanen i 16 like store biter. Del også nougaten i 16 like store stykker. Pakk hvert lille stykke nougat inn i en bit appelsinmarsipan, ved å brette marsipanen rundt nougaten, så den bli helt skjult. Trill dem først til runde, glatte kuler og så til fine egg. Legg dem på bakepapir og la dem lufttørke i romtemperatur.

Temperer sjokoladen
Hakk sjokoladen fint. Smelt litt over halvparten forsiktig i en skål over varmt vannbad (ikke kokende) til 48-50 grader. Ha den andre halvparten finhakket sjokolade i en annen skål. Hell halvparten av den varme sjokoladen over den finhakkede sjokoladen. La de to stille og rolig smelte sammen under omrøring. Ha i mer og mer av den smeltede sjokoladen, hvis det er nødvendig. Den tempererte sjokoladens temperatur er 31- 33 grader. Blir den over 34 må man temperere på ny.

Dypp eggene ett og ett i den tempererte sjokoladen med en sjokoladegaffel. Sett eggene på et bakepapir. Dryss finhakkede pistasjnøtter og tørket appelsinskall på sjokoladeeggene med en gang. La sjokoladetrekket herde noen minutter i kjøleskap.

Sjokoladeeggene oppbevares best ved 10-15 grader i en lufttett beholder. Pakk dem eventuelt fint inn i cellofan, og gi dem til en du er spesielt glad i ...

Kilde: Mette Blomsterberg i TV-serien Det søte liv/DR