Bringebærmarshmallows

Rosa, firkantede marshmallows og marshmallows laget i sprøytepose, satt på en kjeks og dyppet i sjokolade. En topp fra sprøytepose kan også bli flott på muffins eller cupcakes.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Bringebær-marshmallows

De er rosa, myke og deilig søte. Lise Finckenhagen lager marshmallows med bringebær.

Slik gjør du

Tin bærene og kjør dem til glatt puré med en stavmikser. Gni pureen gjennom en sikt for å fjerne frøene.

Bløtlegg gelatinplatene i rikelig med kaldt vann.

Kok opp sukker og vann i en liten kasserolle. (Pass på at kasserollen er helt ren, og unngå å røre i sukkerlaken under koking.) Bruk et steketermometer og la sukkerlaken koke til termometeret viser 118 °C.

Bruk en kjøkkenmaskin og pisk eggehviten med en liten klype salt til det begynner å skumme.

Bland bringebærpureen inn i den varme sukkerlaken. Klem vannet godt ut av gelatinplatene og løs gelatinen opp i den varme bringebærblandingen. Hell blandingen i en tynn stråle over eggehviten mens maskinen går på lav hastighet (unngå å treffe vispen). Skru opp hastigheten til maks og pisk blandingen til den blir luftig og massen har blitt helt avkjølt.

Kle en liten langpanne (ca. 20x30 cm) med bakepapir og dryss papiret med et jevnt lag siktet hvetemel. Bre den ferdige massen jevnt utover i formen. prøv å få overflaten jevnest mulig. Når overflaten har stivnet litt drysser du over hvetemel og lar massen stå og sette seg i minst 6 timer. Børst vekk overflødig mel og skjær massen i passende biter.

Ferdige marshmallows må pakkes godt inn i plastfolie og oppbevares et kjølig sted. De er best når de er ferske, men holder seg greit 5 -6 dager.

Ekstra godt er det å dyppe marshmallows i smeltet sjokolade. Pynt de gjerne med hakkede nøtter eller tørkede bær før sjokoladen stivner.

Tips

Hvis du ønsker en annen form på marshmallowen kan du ha massen i en sprøytepose for så å sprøyte ut fine topper på et bakepapir drysset med hvetemel.

Eller, topp sjokoladecupcakes med marshmallowsmasse, la den stivne noe før du dypper hele toppen i smeltet sjokolade ...

Se også: «Jacobsen»

Se også: Alle oppskriftene fra Lise Finckenhagen

Kilde: Lise Finckenhagen i Jacobsen på lørdag/NRK P1