Hjemmelagde sitrondrops

Sitrondrops fra Mette Blomsterberg – søte og syrlige, hjemmelagde drops som hun gjerne gir bort i presang.

Foto: Fra TV-serien Det søte liv / DR

Hjemmelagde sitrondrops

Lysegule sitrondrops er enda mer fristende hvis de er hjemmelagde. Oppskriften kan brukes for å fylle godteskåla i hjemmet – men sitrondrops passer også som gave.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Oppskriften holder til 40 drops.

Smelt isomalten i en kjele til den er helt flytende. Ta kjelen av plata. Legg fram alle redskaper, slik at alt er klart.

Ta på engangshanskene, og hell massen ut på silikonmatta. Vent i tre minutter.

Drypp farge i midten. Hvis sukkermassen fremdeles er for varm, kan du vente til den begynner å få ei hinne i kantene. Bland inn fargen ved å brette inn hjørnene og kna den utover igjen. Gjenta brettinga av hjørner inntil massen jevnt gul.

Trill massen til ei lang pølse, brett den sammen igjen, og trill på nytt. Gjenta helt til massen begynner å stivne, men fremdeles er mulig å klippe i. Til slutt triller du massen ut til pølser med cirka to centimeter i diameter. Klipp pølsa opp i små biter på skrått. Vend hvert drops i melis.

La dropsa avkjøles helt i romtemperatur. Du bør avkjøle dem på silikonmatta, for på alt annet kan de sette seg kraftig fast.

Oppbevares i boks med tett lokk.

Kilde: Mette Blomsterberg i TV-serien Det søte liv / DR