NRK Meny
Gelékuler med eplesmak

Eplegeleen stivner i halvkuleformer og settes sammen to og to, før de trilles i sukker og kanel.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Gelékuler med eplesmak

Gelégodterier på julebordet er en selvfølge for mange. Med ekte fruktsmak, helt uten kunstige fargestoffer, blir disse gylne kulene årets favoritter.

Slik gjør du

For å få den rette konsistensen er det viktig å bruke maisglukose i denne oppskriften, ikke glukosesirup, som gjør at geleen flyter ut og blir seig. Den får man kanske lettest tak i på nettet, men det er verd ekstraarbeidet. Ta det med ro om kulene blir gule og ikke grønne. Disse kulene er laget uten kunstige fargestoffer.

Grønn eplepuré

Skrell halvparten av eplene. Skjær dem i båter og kok dem myke i vann. Sil av vannet og miks eplene til puré. Vask resten av eplene. Skjær dem i båter eller terninger med skall. Kjør den i mikseren sammen med pureen. Passér gjennom en sikt.

Gelékuler med eplesmak

Bland 500 g eplepuré med maisstivelse, og kok opp. Bland pektin og sukker, og tilsett i pureen. Kok opp til 107 grader. Rør inn vann og sitronsyre. Smak eventuelt til med calvados. Hell opp i silikonformer. Vi brukte halvkuleformer. La det stivne.

Legg sammen to og to halve kuler til runde kuler, som rulles i sukker tilsatt kanel.

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE