Fudge Dette er Ida Gran-Jansens julefavoritt. Hun deltar i TV-programmet «24-stjerners julekalender» som dommer i en lussekatt-konkurranse, men foretrekker altså karameller.
Pepperkake cake pops Gi pepperkakene nytt liv med en pakke kremost og hvit sjokolade. Pynt pepperkake cake popsene med sjokolade, kakestrøssel eller knuste pepperkaker.
Julemarengs Det skal ikke så mye til for å gjøre helt vanlig marengs om til små juletrær. Ellen Aabol har kjøpt inn grønn konditorfarge og gule kakepyntstjerner til julemarengsen.
Cake pops med mintsmak Bønner i godteri? Det er klart! Hvite bønner er perfekte som base hvis man liker kakedeigkonsistens – og det gjør jo alle. Bønnene har en nøytral smak og man trenger ikke avsløre denne hemmelige ingrediensen dersom man ikke har lyst.
Havrebiter med peanøttsmør og tranebær Dette er en enkel rør-sammen-oppskrift som kan varieres i det uendelige. Den egner seg utmerket til barn og nybegynnere på kjøkkenet. De tørkede tranebærene gir en jule-aktig smak, men de kan byttes ut med en hvilken som helst tørket frukt du har i skapet.
Raw pepperkakeboller Liker du pepperkakedeig? Da kommer du til å elske disse raw pepperkakebollene. Basen består av nøtter og dadler som krydres med pepperkakekrydder.
Kandisert ingefær Ingefær er godt for mye. Den varmer, lindrer når du er tett i nesen og hjelper mot kvalme. Når du kandiserer ingefæren får du godteri på kjøpet.
Ingefærtrøfler Sjokoladetrøfler er en enkel måte å lage konfekt på. Trøflene kan smaksettes som man vil. I denne oppskriften er det brukt ingefær, kanel og honning.
Myke fylte horn Disse myke hornene er veldig gode som formiddagsmat eller som turmat. Du kan variere fyllet med for eksempel litt pizzasaus eller pesto, bruk det du finner i kjøleskapet ditt.
Eple og karamellform med mandeltopping Når eplene blir stekt i smør og karamellsaus må det jo bli godt. Med et sprøtt lokk som smaker av ingefær og kanel er desserten fullkommen. Oppskrift fra Lise Finckenhagen.
Kyllingsalat med marinert rødløk En mettende salat med noe sprøtt, noe mykt, noe friskt og noe søtt. Kyllingsalaten serveres med dressing på crème fraîche.
Ørret med asiatiske smaker Lise Finckenhagen lager fisken med paprika, gulrot og brokkoli, men du kan godt bruke asparges, bønner, blomkål, squash, sukkererter og sopp i stedet.
Samisk festmåltid Har du lyst å gjøre noe ekstra ut av middagen i helga? Da kan du prøve flatbiff av rein med reinhaler.
Spagetti bolognese Denne klassikeren har mange varianter. Det sies at sausen har sitt opphav i nærheten av Bologna. En italiensk ragù, eller kjøttsaus, skal koke lenge. Da blir den best.