Jacobsens små fristelser

Sjokolade og marsipan er det viktigste. Så kan du variere med smak og pynt etter eget ønske.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Jacobsens små fristelser

Lise Finckenhagen har laget konfekt med marsipan og sjokolade til Hans-Petter Jacobsen i radioprogrammet «Jacobsen på lørdag».

Slik gjør du

Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle. Kok opp fløte, smør og kanel. Hel den varme fløten over sjokoladen og rør til sjokoladeblandingen blir glatt, tykk, skinnende og elastisk (bruk ev en stavmikser). Bland inn kaffe og la sjokoladen stå et kjølig sted (ikke kjøleskap) inntil videre. Sjokoladekremen skal bli så fast at den kan formes/sprøytes.

Kna marsipanen godt sammen. Del den i fire og rull hver del til en jevn pølse med omkrets omtrent som et kronestykke. Lag en jevn fordypning langs med hele marsipanpølsen.

Fyll sjokoladekremen over i en sprøytepose og sprøyt en jevn tykk stripe i fordypningen.

La marsipanstengene stå kaldt til sjokoladen har stivnet. Skjær de opp i passende biter og dypp hver bit i smeltet sjokolade. Pynt etter ønske.

Tips

Kaffe og kanel kan utelates eller erstattes med noen annet godt.

Kilde: Lise Finckenhagen i «Jacobsen på lørdag»