Hopp til innhold

Denzel Washington leder Nobel-konserten

Den Oscarvinnende skuespilleren gjør som sin kollega Will Smith og tar roret ved Nobelkonsertene.

Denzel Washington

Skuespiller Denzel Washington er hentet inn for å lede årets Nobelkonserter

Foto: GARY HERSHORN / Reuters

Skuespilleren, som er kjent fra blant andre Philadelphia og American Gangster, har takket ja til å lede årets Nobelkonserter i Oslo Spektrum 11. desember, melder AP.

– Jeg er beæret over å få ta del i Nobelpriskonserten, og være med på denne historiske og betydningsfulle begivenheten, og bidra til å spre budskapet om verdensfred, sier Washington i en kommentar.

Betydningsfull oppgave

– Vi er veldig godt fornøyd med å ha fått Denzel Washington som seremonimester, han har vi også snust litt på tidligere, men det var først i år det passet.

– Det er ikke til å legge skjul på at det betyr veldig mye hvem vi får til denne oppgaven, sier Geir Lundestad, direktør ved Nobelinstituttet til Aftenposten.no.

Leter etter makker

Nyhetene om hvem som skal lede konserten ble sluppet i New York i dag klokken 14.00 norsk tid. Foreløpig er det kun Washingtons navn som er blitt kjent, men det er forventet at han skal dele scenen med en person til. Lundestad bekrefter overfor Aftenposten at de leter etter en kvinne som skal bli makkeren til Washington.

I fjor ble konserten ledet av ekteparet Will Smith og Jada Pinkett-Smith og er den ledet av blant andre Oprah Winfrey og Tom Cruise, Catherine Zeta-Jones og Michael Douglas, og Scarlett Johansson i tospann med Sir Michael Caine.

Endelig med Elvis Costello

Årets artister inkluderer britiske Florence and the Machine, sangerinnen Colbie Caillat, jazzpianisten Herbie Hancock og ikke minst Elvis Costello.

Odd Arvid Strømstad i produksjonsselskapet Dinamo Story forteller til Aftenposten at de er strålende fornøyde med å endelig ha huket inn Elvis Costello.

– Vi pleier å sette opp en ønskeliste med navn på artister, programledere og profil på vårparten, likevel er det en liten stab, her i Norge og i Los Angeles, som jobber med dette gjennom hele året, sier Strømstad til Aftneposten.

Gir æren til Will Smith

Will Smith og Jada Pinkett Smith

Will Smith og Jada Pinkett Smith ledet nobelkonsertene i 2009.

Foto: Scanpix/AP

Han tror også at Will Smith har hatt en postitiv effekt for at Washington sa ja.

– Will Smith gjorde en god jobb i fjor og han følte seg komfortabel med jobben. Slike eksempler sprer seg fort, og jeg vet dette har kommet Washington for øre. Will Smith har også tilbudt seg å bidra med noen råd og anbefalinger på veien, sier Strømstad.

Kulturstrøm

  • Sjette førsteplass på albumlisten for Ariana Grande

    Ariana Grande sikrer seg sin sjette førsteplass på den amerikanske albumlisten med sitt sjuende studioalbum.

    – En uke med evig solskinn, skrev Ariana Grande i helgen på Instagram – og siktet til suksessen som hennes sjette album, kalt nettopp «Eternal Sunshine», har.

    Utgivelsen solgte det som tilsvarer 227.000 albumenheter i sin første uke, noe som er årets beste hittil, ifølge Billboard. Blant annet ble låtene strømmet 195 millioner ganger. Den nye platen, som også topper VG-lista her hjemme, er laget i samarbeid med svenskene Max Martin og Ilya Salmanzadeh.

    Grande har tidligere toppet albumlisten med «Positions» (2020), «Thank U, Next» (2019), «Sweetener» (2018), «My Everything» (2014) og «Yours Truly» (2013). 2016-platen «Dangerous Woman» kom «bare» til en andreplass.

    Ariana Grande
    Foto: AFP
  • Fem land vil ha «Cammo»

    NRK har inngått opsjonsavtale med Tyskland, Frankrike, Spania, Belgia og Nederland om nyinnspillinger av dramakomedien «Cammo».

    Over 700.000 så første sesong av «Cammo». Serien handler om influenseren Cammo, som går konkurs og må ta på seg jobben som støttekontakt for Kamilla med Downs syndrom.

    – Dette er helt surrealistisk! At humoren og historien i «Cammo» kan treffe både spanjoler og tyskere er skikkelig gøy. Jeg gleder meg til å se hvordan de forskjellige landene tolker manus, og er så takknemlig og glad for at historien om Cammo og Kamilla potensielt skal bli fortalt til så mange millioner mennesker, sier Caroline Glomnes, serieskaper og hovedrolleinnhaver.

    Katelyn Garbin og Caroline Glomnes i rollene som Kamilla og Cammo.
    Foto: NRK

Flere kulturnyheter