Kommer Obama?

Om et par uker må produsenten av årets Nobelkonsert ha svar på om Barack Obama kommer eller ikke.

Barack Obama
Foto: Scanpix/Reuters

– Man får gjort mye på en måned. Jeg tenker at vi har noen uker til før vi må vite det, sier produsent for årets Nobelkonsert Odd Arvid Strømstad i Dinamo Story.

Hvis han ikke kommer ville det bli første gang en fredsprisvinner ikke stiller opp på hederskonserten.

Kjente artister

Nobelkonserten er festen der årets fredsprisvinner skal æres og hedres. Kjente artister som Wyclef Jean, Donna Summer, og Toby Keith har allerede sagt ja til å opptre. Og det var før vi visste at prisvinneren het Barack Obama.

Odd Arvid Strømstad i Dinamo Story er produsent for årets Nobelkonsert. Han sier han skvatt litt da han skjønte at det var Obama de skulle lage konsert for.

Odd Arvid Strømstad

Odd Arvid Strømstad

Foto: Dinamo Story

– Jeg fikk vel omtrent åndenød. Det detter ned så mange muligheter i hodet ditt momentant, samtidig som mange utfordringer dukker opp. Det var både litt overraskende og morsomt, sier han til NRK

Jobbes med ulike versjoner

Det jobbes nå på spreng med ulike versjoner av årets Nobelskonsert, for ingen vet enda om president Barack Obama kommer eller ikke.

– Vi må bare prøve å se muligheten i det. Vi skal definitivt planlegge iforhold til at Obama kan komme. Men, samtidig ser vi på noen alternativer. Vi tror det skal bli en stor opplevlese for folk uansett.

– Har du havnet i en vanskelig situasjon?

– Det er litt utfordrende, ja.

Tror han kommer

Will Smith og Jada Pinkett Smith

Will Smith og Jada Pinkett Smith

Foto: Evan Agostini / AP

Det positive iår er at det ikke blir vanskelig å få kjente artister til å stille opp i Oslo Spektrum den 11. desember. De som skal være verter under årets konsert er Will Smith og han kone Jada Pinkett Smith.

Strømstad sier han håper selvfølgelig at Barack Obama kommer, men at dette isåfall vil bety mye mer sikkerhetskontroll for publikum.

– Det er klart det er mye mer mer stas med ham til stede, enn om han ikke er der. Det vil i så fall bli første gangen vi opplever at prisvinneren ikke er til stedet, så vi får vel tro at det ikke skjer.

Nobelskonserten blir sendt direkte i NRK 11. desember, og sendes i over 100 land.

Kulturstrøm