Skal lede Nobelkonserten

Skuespillerparet Will og Jada Pinkett Smith skal lede årets Nobelkonsert, som finner sted i forbindelse med utdelingen av fredsprisen i desember.

Will Smith og Jada Pinkett Smith
Foto: Evan Agostini / AP

Konserten holdes 11. desember, dagen etter at Nobels Fredspris deles ut.

– Vi er ydmyke og beæret over å få ta del i Nobelkonserten, og vi gleder oss til å dele denne historiske begivenheten med artister og mennesker fra hele verden, uttaler Will Smith og kona Jada Pinkett Smith i en pressemelding.

Nobelkomiteens sekretær Geir Lundestad sier at han er henrykt over at ekteparet skal lede konserten.

– Vi er veldig fornøyde, Will Smith er kjent for sitt store humanitære engasjement, og er også en kjempestor stjerne. Det er vanskelig å få noen større enn Will, sier Lundestad i en kommentar til nrk.no.

LES OGSÅ: Småsyk Diana Ross stjal fjorårets show

Flere artister bekreftet

Diana Ross sammen med Michael Cain og Scarlett Johansson

Diana Ross stjal showet i fjor, her sammen med Nobelkonsert-vert Michael Caine.

Foto: SCANPIX NORWAY / REUTERS

Wyclef Jean, Toby Keith, Donna Summer, den puertoricanske sangeren Luis Fosni og den maliske duoen Amadou & Mariam er blant artistene som skal opptre.

Årets konsert vil være den niende gangen at kjente Hollywood-fjes presenterer begivenheten, og Will Smith tar over stafettpinnen etter fjorårets verter Scarlett Johansson og Michael Caine.

LES OGSÅ: Scarlett klar for Nobelkonserten

Hvem som faktisk vinner årets Nobels Fredspris, kunngjøres fredag 9. oktober kl. 11.00.

Hva synes du om valget av årets konsertverter? Si din mening her!

Kulturstrøm

  • – Bond blir lakmustest for kinoene

    1. oktober er det premiere på den nye James Bond-filmen «No Time To Die», halvannet år etter planen. Samtidig kan kinoene nå benytte alle setene i kinosalen. Det skaper spenning i kinobransjen.

    – «No Time to Die» vil bli lakmustesten på om vi raskt vil kunne komme tilbake til normalen, eller om det vil ta litt tid, sier Guttorm Petterson i Norsk Film & Kino til NTB.

    James Bond
    Foto: odeon kino