NRK Meny
Normal

Skal lede Nobelkonserten

Skuespillerparet Will og Jada Pinkett Smith skal lede årets Nobelkonsert, som finner sted i forbindelse med utdelingen av fredsprisen i desember.

Will Smith og Jada Pinkett Smith
Foto: Evan Agostini / AP

Konserten holdes 11. desember, dagen etter at Nobels Fredspris deles ut.

– Vi er ydmyke og beæret over å få ta del i Nobelkonserten, og vi gleder oss til å dele denne historiske begivenheten med artister og mennesker fra hele verden, uttaler Will Smith og kona Jada Pinkett Smith i en pressemelding.

Nobelkomiteens sekretær Geir Lundestad sier at han er henrykt over at ekteparet skal lede konserten.

– Vi er veldig fornøyde, Will Smith er kjent for sitt store humanitære engasjement, og er også en kjempestor stjerne. Det er vanskelig å få noen større enn Will, sier Lundestad i en kommentar til nrk.no.

LES OGSÅ: Småsyk Diana Ross stjal fjorårets show

Flere artister bekreftet

Diana Ross sammen med Michael Cain og Scarlett Johansson

Diana Ross stjal showet i fjor, her sammen med Nobelkonsert-vert Michael Caine.

Foto: SCANPIX NORWAY / REUTERS

Wyclef Jean, Toby Keith, Donna Summer, den puertoricanske sangeren Luis Fosni og den maliske duoen Amadou & Mariam er blant artistene som skal opptre.

Årets konsert vil være den niende gangen at kjente Hollywood-fjes presenterer begivenheten, og Will Smith tar over stafettpinnen etter fjorårets verter Scarlett Johansson og Michael Caine.

LES OGSÅ: Scarlett klar for Nobelkonserten

Hvem som faktisk vinner årets Nobels Fredspris, kunngjøres fredag 9. oktober kl. 11.00.

Hva synes du om valget av årets konsertverter? Si din mening her!

Kulturstrøm

 • «Mamma Mia»-oppfølger slo original

  Kinopremieren for «Mamma Mia! Here We Go Again» er den sterkeste åpningshelgen for en kinofilm i Norge siden 2015, skriver Dagbladet. Da besøkte over 170.000 kinogjengere James Bond-filmen «Spectre». «Mamma Mia! Here We go Again» ble sett av over 140.867 kinogjengere I helgen, viser tall fra Filmweb. Originalen «Mamma Mia» ble til sammenligning bare sett av drøyt 64.000 publikummere i åpningshelgen i 2008. Jeg rekker å lure på om alle de store hitene ble brukt opp i originalen, mente NRKs anmelder om den nye filmen.

  Lily James
  Foto: United International Pictures
 • Soulmusikk-fotografier utgis i bok

  Nær 300 fotografier som den amerikanske musikk-fotografen Bruce W Talamon tok av de største R & B-, funk- og soulartistene i USA på 1970-tallet og tidlig 1980-tall, utgis i en samlebok. De fleste bildene er aldri tidligere blitt publisert. Blant artistene som Talamon fikk komme nært inn på dagliglivet til, er Jackson 5, James Brown, Stevie Wonder og Diana Ross. Talamon sier til The Guardian at han aldri planla å bli fotograf, og mangler formell utdannelse. Det første bildet han tok var av Isaac Hayes på musikkfestivalen Wattstax i 1972. Konserten var en veldedighetskonsert til minne om det afroamerikanske opprøret i i bydelen Watts sør i Los Angeles.

  Diana Ross
  Foto: STR / REUTERS