Hopp til innhold

Vant prestisjetung spillpris – nå står Snusmumrikken for tur

Norsk spillselskap viser frem den virtuelle Mummidalen for første gang.

I 2021 gikk det norske selskapet Hyper Games til topps i den nordiske kåringen av årets beste spill. «Mørkredd» ble det første spillet fra Norge som vant i den gjeveste prisen under Nordic Game Awards.

Deres neste store satsing er et eventyrspill satt i Tove Janssons kjente univers. I dag slapp selskapet de første smakebitene av «Snusmumrikken: Melodien i Mummidalen».

– Etter «Mørkredd» er det mange som har høyere forventninger til dette spillet, forteller Are Sundnes i Hyper Games.

Der «Mørkredd» var et samarbeidsspill for to personer, er Snusmumrikken et musikalsk eventyrspill for én spiller. Her vil man møte og hjelpe karakterer fra den kjente Mummidalen.

– Mummiene er godt kjent i mange land, så det er gode forutsetninger for at spillet kan treffe de som allerede kjenner til dette universet. Men det er ikke like kjent USA, så vi har et håp om at dette også kan bli manges første møte med Mummidalen.

– Kan vekke nysgjerrigheten til mange

Det er to år siden det norske spillselskapet sikret seg rettighetene til å lage et Mummi-spill. I fjor fikk de også et rekordtilskudd fra Norsk Filminstitutt på fem millioner kroner til produksjon og utvikling.

Spillkarakteren Snusmumrikken og de andre i Mummidalen skal etter planen lanseres på konsoll og til PC i løpet av neste år. Det vil også komme i engelsk og norsk utgave.

Are Sundnes forteller at det skal være en spillopplevelse for både unge og voksne.

– Tove Janssons bøker ble oppfattet som barnebøker, men de har også mye dybde og spenning for voksne. Det er noe vi ønsker å få med i spillet. Så vi designer like mye for voksne som for barn.

Redaksjonssjef i Gamer.no, Audun Rodem, tror et spill basert på Mummidalen kan vekke nysgjerrigheten til mange.

Det de greide svært godt med «Mørkredd» var å lage et spill med en sterk dunkel og mørk stemning. Hvis de klarer å lage et spill som lener seg inn i den avslappende og nostalgiske stemningen som Mummidalen er kjent for, kan de treffe bra.

Andre anbefalte spillsaker:

Kulturstrøm

  • Norsk politi er på plass i Malmö – kjem frå Oslo Politidistrikt

    Eurovision-veka i Malmö er i gang, og norsk politi er på plass.

    Politidirektoratet vil ikkje seie kor mange frå norsk politi som skal hjelpe svensk politi.

    – Vi går ikkje ut med det eksakte talet på personar som skal delta, men kan stadfeste at personellet kjem frå Oslo Politidistrikt som har god kompetanse på denne typen oppdrag, skriv seksjonssjef Torgeir Haugen i ein e-post til NRK.

    I Sverige er arrangementet sett på som ein «nationell särskild händelse», som betyr eit stort politioppbod frå heile Sverige og nabolanda.

    Det er vente store demonstrasjonar i byen denne veka.

  • Nintendo varsler ny konsoll i år

    Det japanske spillselskapet Nintendo varsler at arvtakeren til deres spillkonsoll Switch vil bli presentert innen utgangen av selskapets regnskapsår, melder nyhetsbyrået AFP.

    Nintendo Switch er selskapets mestselgende konsoll noensinne. I desember 2023 var det solgt 139 millioner eksemplarer på verdensbasis.