Hopp til innhold

«Mørkredd» kåret til årets spill

De beste norske dataspillene for 2020 ble hedret i kveld.

Årets heldigitale utgave av Spillprisen, som er dataspillenes svar på Amandaprisen, samlet den norske spillbransjen torsdag kveld.

Kveldens store vinnere ble «Mørkredd», som ble kåret til årets beste norske spill, og «Hellheim Hassle» som vant i fire av sju kategorier.

– Det er en stor overraskelse og veldig stas å vinne. Teamet har jobbet sykt hardt med «Mørkredd» i mange år, så vi er veldig glade for at man kan få litt anerkjennelse for dette også, sier spillutvikler Are Sundnes i Hyper Games.

Spillprisen 2021 ble streamet på Twitch.

Spillprisen-verter Lars Richard Olsen (t.h) og John Cato Lorentzen (nede til venstre), sammen med prisvinner Are Sundnes i Hyper Games.

Foto: Twitch/LOLbua

Spillprisen er en årlig utdeling med fokus på norske spill. Sju priser skal deles ut og kåres av en fagjury bestående av folk fra spillbransjen og norske spillmedier. Utdelingen inngår i arrangementet Kavalkaden, som er spillbransjens store festdag arrangert av Norsk filminstitutt, Virke og Nordic Game.

Selve Spillprisen er den eneste spillprisutdelingen i Norge etter at den mer bransjeorienterte Gullstikka ble lagt ned i 2015 etter mye uenigheter.

Se hele vinnerlista med juryens kommentarer her:

Årets spill:

  • Mørkredd (Hyper Games): – Et spennende og nydelig puzzle-spill i særklasse

De andre nominerte: Apple Slash, Embracelet, Hellheim Hassle, Mesmer.

Årets spill – liten skjerm:

  • Hellheim Hassle (Perfectly Paranormal): – Et veldig morsomt, underholdende og krevende spill.

De andre nominerte: Embracelet, Hellheim Hassle, Safari Forever, Terror Squid, Worm Jazz.

Beste spilldesign:

  • Hellheim Hassle (Perfectly Paranormal): – I tillegg til å være morsomt har det et unikt spilldesign og spillmekanikk som spiller godt i lag.

De andre nominerte: Apple Slash, Mesmer, Mørkredd, Terror Squid.

Beste visuelle uttrykk:

  • Hellheim Hassle (Perfectly Paranormal): – En helhetlig og velutviklet kunstnerisk retning hvor det visuelle er satt på første rad.

De andre nominerte: Apple Slash, Kaptein Sabeltann og den magiske diamant, Mørkredd, Tanknarok.

Beste lyd:

  • Hellheim Hassle (Perfectly Paranormal): – Dette spillet er en komedie, og løftes det lille ekstra av gode stemmeprestasjoner og musikk som begge er laget med sjarm og sans for timing. Har en lydopplevelse man ikke glemmer med det første.

De andre nominerte: Apple Slash, Embracelet, Kaptein Sabeltann og den magiske diamant, Mørkredd, Terror Squid.

Beste moro for alle:

  • Tanknarok (Polyblock Studio): – Kaotisk og gøyalt for spillere i alle aldre.

De andre nominerte: Hellheim Hassle, Kaptein Sabeltann og den magiske diamant, Mørkredd, Safari Forever.

Beste teknologi:

  • Fishing: North Atlantic (Misc Games): – De avanserte spillsystemene gir en engasjerende og veldesignet opplevelse.

De andre nominerte: Apple Slash, Hellheim Hassle, Mørkredd, Terror Squid.

Kulturstrøm

  • Sjette førsteplass på albumlisten for Ariana Grande

    Ariana Grande sikrer seg sin sjette førsteplass på den amerikanske albumlisten med sitt sjuende studioalbum.

    – En uke med evig solskinn, skrev Ariana Grande i helgen på Instagram – og siktet til suksessen som hennes sjette album, kalt nettopp «Eternal Sunshine», har.

    Utgivelsen solgte det som tilsvarer 227.000 albumenheter i sin første uke, noe som er årets beste hittil, ifølge Billboard. Blant annet ble låtene strømmet 195 millioner ganger. Den nye platen, som også topper VG-lista her hjemme, er laget i samarbeid med svenskene Max Martin og Ilya Salmanzadeh.

    Grande har tidligere toppet albumlisten med «Positions» (2020), «Thank U, Next» (2019), «Sweetener» (2018), «My Everything» (2014) og «Yours Truly» (2013). 2016-platen «Dangerous Woman» kom «bare» til en andreplass.

    Ariana Grande
    Foto: AFP
  • Fem land vil ha «Cammo»

    NRK har inngått opsjonsavtale med Tyskland, Frankrike, Spania, Belgia og Nederland om nyinnspillinger av dramakomedien «Cammo».

    Over 700.000 så første sesong av «Cammo». Serien handler om influenseren Cammo, som går konkurs og må ta på seg jobben som støttekontakt for Kamilla med Downs syndrom.

    – Dette er helt surrealistisk! At humoren og historien i «Cammo» kan treffe både spanjoler og tyskere er skikkelig gøy. Jeg gleder meg til å se hvordan de forskjellige landene tolker manus, og er så takknemlig og glad for at historien om Cammo og Kamilla potensielt skal bli fortalt til så mange millioner mennesker, sier Caroline Glomnes, serieskaper og hovedrolleinnhaver.

    Katelyn Garbin og Caroline Glomnes i rollene som Kamilla og Cammo.
    Foto: NRK

Flere kulturnyheter