Hopp til innhold
Skisse av hvordan scenen under Eurovision 2024 skal se ut med årets slagord "United by Music".
Illustrasjon: Eurovision

Eurovision 2024

Oppsummert

Sveits vant Eurovision 2024, og Norge kom på sisteplass. Det har vært mye uro i forkant av årets Eurovision. Det var store demonstrasjoner mot at Israel fikk delta, årsaken er krigen i Gaza. Israel endte på 5. plass.

  • Ny ESC-rapport: Anbefaler kriseteam

    Etter en evaluering av årets sangkonkurranse, har Eurovision Song Contest opprettet flere nye lederstillinger. De vurderer også kriseteam og ytterligere grep for å bedre sikkerhet for artistene.

    Nemo fra Sveits etter at hen stakk av med seieren i ESC i Malmö 11. mai.

    Ny Eurovision-rapport etter kontrovers: Bør opprette kriseteam

    Etter en gjennomgang av årets sangkonkurranse, har Eurovision Song Contest opprettet flere nye lederstillinger. De vurderer ytterligere grep for å bedre sikkerhet for artistene.

  • Krev nye avhøyr i Nederland

    Joost Klein, den nederlandske Eurovision-deltakaren som blei diska for etter seiande å ha trua ein TV-fotograf, krev at det blir gjort nye avhøyr av han.

    Joost Klein og advokaten hans vil at forhøyra skal gjennomførast i Nederland, melder Expressen.

    På scena i Vancouver i Canada søndag kveld, uttrykte han sterk misnøye.

    – F*ck Eurovision, sa Joost frå scena.

    Joost Klein og bidraget hans «Europapa» blei diska frå Eurovision Song Contest i Malmö berre timar før den store finalen.

    (NTB)

    Joost Klein
    Foto: AFP
  • Joost Klein-konsert i Oslo utsolgt igjen – flyttes til en enda større scene

    Oslo-konserten med Nederlands diskvalifiserte Eurovision-artist Joost Klein er flyttet nok en gang – til en enda større scene.

    Live Nation hadde opprinnelig satt opp konserten i februar neste år på den lille scenen John Dee i Oslo, som tar inntil 470 publikummere. Den «solgte ut på sekunder», het det fra arrangøren i forrige uke.

    Siden interessen var så stor ble Joost Kleins norgesdebut ble flyttet til Rockefeller, som tar 1350 publikummere.

    Men nå har Live Nation stokket om igjen. Dermed skal Joost Klein opptre på Sentrum Scene som har en kapasitet på 1750 tilskuere når han kommer til Norge 25. februar neste år. Nå er det kun få billetter igjen, ifølge arrangørens nettsider.

    Nederlenderen var blant forhåndsfavorittene i årets Eurovision Song Contest med låten «Europapa», men etter mye dramatikk ble han diskvalifisert samme dag som konkurransen.

    (NTB)

  • Nederlands Eurovision-artist nekter straffskyld

    Den nederlandske Eurovision-artisten Joost Klein nekter straffskyld for trusler i Sverige.

    Klein ble utestengt fra finalen i Malmö, angivelig etter å ha opptrådt truende overfor en kamerakvinne etter en semifinale.

    Svensk politi har tidligere sagt at Klein trolig vil bli tiltalt. Advokaten hans, Jan-Åke Fält, sier imidlertid at artisten nekter straffskyld.

    Ifølge Fält dyttet Klein bort et kamera fordi han ikke ville bli filmet. Nederlenderen avviser at han truet personen som holdt kameraet.

    (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no