NRK Meny
Normal

Spotify i Facebook?

Magasinet Forbes hevder å vite at det snart lanserer en tjeneste for å streame musikk fra Spotify direkte i Facebook.

Spotify i Facebook?

Blir Spotify i framtida en integrert del av Facebook?

Foto: Spotify / Facebook

Mark Zuckerberg

På G8-forumet i Paris nylig sa Zuckerberg at Facebook jobber med andre selskaper for å gjøre deres tjenester mer sosiale.

Foto: Bob Edme / Ap

Etter som de sosiale mediene blir en stadig viktigere del av folks liv, finner også andre produkter veien til tjenester som Facebook.

Samarbeider om ny tjeneste?

Blant annet kan man nå leie film gjennom verdens største sosiale nettsamfunn, og skal vi tro ryktene går det også mot at du snart kan streame musikk fra Spotify direkte i Facebook.

Les også:

Ifølge det anerkjente magasinet Forbes samarbeider Facebook og Spotify om en ny tjeneste for streaming av musikk.

Les mer om Facebook!

- I dette tilfellet har Facebook ikke noe nytt å fortelle. De fleste av de mest populære musikktjenestene i verden er integrert med Facebook og det pågår bestandig samtaler om hvordan samarbeidet kan bli enda bedre for brukerne, sier Jan Fredriksson til NRK.no Han er pr-representant for Facebook i Sverige.

- Når det gjelder Spotify blir deres produkt ofte nevnt som et av de beste eksemplene på hvordan man kan bruke Facebook for å skape en så god brukeropplevelse som mulig, sier han videre.

- Ønsker velkommen samarbeidsmuligheter

Til NRK sier Sofie Grant i Spotify mye av det sammen, uten å bekrefte noen konkrete planer.

- Vi har et godt forhold til Facebook gjennom den integrasjonen som allerede finnes i Spotify. Vi arbeider kontinuerlig sammen for å gjøre den sosiale opplevelsen i Spotify så godt som mulig, og ønsker velkommen samarbeidsmuligheter med bedrifter som legger til sosiale elementer i brukeropplevelsen, sier Grant til NRK.no.

Les også:

Brukere av Spotify kan allerede i dag dele låter og spillelister de liker med sine venner på Facebook. Og Grant sier altså at Spotify er åpne for et større samarbeid med den sosiale nett-tjenesten enn de allerede i dag har.

Jobber med andre selskaper

Ifølge artikkelen i Forbes jobber Facebook nå med å teste en tjeneste som vil gjøre det store musikkbiblioteket til Spotify tilgjengelig for sine brukere.

På G8-forumet i Paris nylig sa Zuckerberg at Facebook ikke ønsker å lage egne forretningsmodeller for musikk eller film, men at de jobber med andre selskaper for å gjøre deres tjenester mer sosiale.

En talsmann for Facebook sier imidlertid at de ikke har noen kjennskap til noe slikt samarbeid.

Lytte sammen med venner?

- Vi har en form for integrasjon. Vi jobber kontinuerlig med å gjøre dette så bra som mulig, men det er så langt samarbeidet strekker seg, sier den anonyme talsmannen.

Dersom det Forbes skriver stemmer vil man om så kort tid som bare to uker kunne få et eget Spotify-ikon i venstremenyen til Facebook. Trykker man på den vil Spotify begynne å jobbe i bakgrunnen og la deg dele musikk direkte med dine venner, slik at dere kan lytte sammen.

Kulturstrøm

 • Anti danket ut Snøhetta

  Anti vant konkurransen mot blandt andre Snøhetta om å bli Posten Norges nye designbyrå. Kommunikasjonsdirektør Elisabeth Gjølme i Posten Norge sier at Anti skal bidra med strategisk merkevare- og designutvikling. Posten har ambisjoner om å komme med flere nye tjenester sier Gjølme, og disse må fanges opp i Postens uttrykk visuelt og merkevaremessig. (Kampanje)

  Laster Twitter-innhold
 • Inviterte til intervju på «Reddit»

  Forfatteren Jo Nesbø inviterte brukerne av nettsamfunnet «Reddit» til å spørre ham om hva som helst. Under intervjuet kommer det fram at han ønsker å skrive om hvordan informasjonen vi mottar blir filtrert og forandrer måten vi ser på verden.

  Jo Nesbø
  Foto: Hilde Bjørnskau / NRK