Hopp til innhold

Lady Gaga inntar Farmville

De 46 millionene som månedlig spiller «FarmVille» vil i neste uke få en nabo av det mer spesielle slaget.

Lady Gaga flytter inn i FarmVille

Lady Gaga flytter inn i FarmVille.

Foto: Illustrasjon: FarmVille / Scanpix / AFP

Lady Gaga

Lady Gaga samarbeider på nytt med spillutvikleren Zynga, slik hun også gjorde for å samle inn penger til jordskjelv- og tsunamiofrene i Japan.

Foto: Ap

Da inntar nemlig Lady Gaga det populære onlinespillet FarmVille, der spillerne driver en virtuell bondegård med avlinger og buskap.

GagaVille

Ifølge spillutviklerne Zynga vil Lady Gaga innta gården GagaVille i tiden 17. til 26. mai, melder Reuters.

Les også:

Det blir en gård som har mer uvanlige husdyr som enhjørninger og motorsykkelkjørende sauer.

Nye låter før slipp

FarmVille-spillerne får høre nye og hittil uutgitte låter fra Lady Gagas kommende album «Born This Way» – en uke før det slippes, og det blir mye moro på ulike plattformer, meldes det.

Les også:

– Jeg ønsket å feire og dele «Born This Way» med de små monstrene mine på en spesiell måte, som aldri er blitt gjort før, sier Lady Gaga selv.

Zynga har også tidligere samarbeidet med høyprofilerte artister som Snoop Dogg, men Lady Gaga-avtalen er i følge Techcrunch.com den største bransjen har sett hittil.

Kulturstrøm

 • Quisling-film til Toronto

  Regissør Erik Poppes kommende film om Quisling, «Quislings siste dager», er invitert til filmfestivalen i Toronto.

  Det vil si at den får internasjonal premiere i Toronto i begynnelsen av september.

  Ifølge Norsk filminsittutt skal «Quislings siste dager» vises i seksjonen Special Presentation som er for høyprofilerte spillefilmer.

  – Dette er virkelig en ny og betydningsfull milepæl for oss. Toronto-festivalen er den viktigste nord-amerikanske filmfestivalen. Den medfører ofte amerikansk distribusjon, og er også en avgjørende introduksjon til Oscarakademiet om vi blir valgt som norsk kandidat, sier filmens produsenter Finn Gjerdrum og Stein B. Kvae i en pressemelding.

  Verdenspremieren blir på filmfestivalen i Haugesund søndag 18. august.

  Gard B. Eidsvold spiller rollen som landssviker Vidkun Quisling.

  Gard B. Eidsvold som landssviker Vidkun Quisling i filmen Gard «Quislings siste dager».
  Foto: Agnete Brun / Paradox, SF Studios
 • Ei verkeleg god barnebok

  – (...) Arnfinn Kolerud er av dei finaste barnebokforfattarane vi har. Teksta er som alltid overraskande. Styrken til Kolerud ligg nettopp i at du aldri veit kva veg forteljinga vil ta. Ein annan kvalitet er det leikne språket, skriv litteraturkritikar Anne Cathrine Straume om barneboka «Ivar får ansvar».

  Bokomslag av "Ivar får ansvar" og portrett av Arnfinn Kolerud
  Terningkast 5 Bok

  «Ellevilt og pinleg om pengar og makt»

  ANMELDELSE: «Ivar får ansvar» av Arnfinn Kolerud

 • ESC 2025 blir i Basel eller Genève

  Eurovision Song Contest 2025 vil finne sted enten i Basel eller Genève, opplyser det sveitsiske kringkastingsselskapet fredag.

  Avgjørelsen kommer etter en vurdering av konsertlokaler, kollektivforbindelser, bærekraft, hotellmuligheter, sikkerhet og motivasjonen til de respektive byene.

  Det endelige valget blir tatt i slutten av august. Kostnadene for å arrangere Eurovision er anslått til å være rundt 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 356 millioner kroner etter dagens kurs (NTB).