Slik varmer de opp til Stjernekamp

Lørdag er det storfinale i Stjernekamp. Rita Eriksen og Tuva Syvertsen skal kjempe om seieren i tre omganger. Se hvordan de forbedte segog hva de skal synge i finalen.

Rita Eriksen og Tuva Syvertsen skal gjøre opp om seieren i Stjernekamp 2012. Slik har de forberedt seg.

Klart for finale i Stjernekamp.

Tuva Syvertsen og Rita Eriksen har imponert kraftig denne høsten i NRK-programmet Stjernekamp. Ti artister deltok da programmet startet i september, men de er gradvis stemt ut av konkurransen.

Det er de mest allsidige som har kommet så langt. RIta Eriksen har overbevist i hver runde.

LES OGSÅ: Årsbeste for «Stjernekamp»
LES OGSÅ: Tor Endresen ute av «Stjernekamp»

Slo ut Tor Endresen i semien

Under lørdagens sending ble Rita Eriksen utropt til dansebandronning etter sin framføring av Vikingarnas «Blue Hawaii».

Nå er hun finaleklar sammen med Tuva Syvertsen, etter at åtte konkurrenter er slått ut på veien. I semifinalen lørdag var det Tor Endresen som måtte forlate konkurransen.

Tuva har på sin side gitt publikum noe helt nytt. Hun er kjent som folkemusiker i bandet «Valkyrien Allstars», og i hver sjanger hun har gjort, har hun valgt sanger som ligger utenfor hitlistene. Med suksess.

I lørdagens finale skal de to deltakerne spille tre låter hver. Én er selvvalgt, én skal være en låt de har spilt i løpet av konkurransen, og én skal være en toppentertainerlåt.

LES OGSÅ: Slik kom Stjernekamp-deltakerne seg til semifinalen
LES OGSÅ: – Handler om å gjøre folk glade!

Dommerne er coacher

I finalen har dessuten dommerne selv vært med på å coache deltakerne. Ole Evenrud og Mona B. Riise har sittet i juryen de siste ni ukene, men de fikk denne uken muligheten til å følge forberedelsene fra øvingslokalet.

– Jeg tror og håper de klarer seg veldig bra. De skal synge tre låter hver, og det blir en tung oppgave, men det er nå det virkelig gjelder, sier Riise til NRK.no.

LES OGSÅ: Idol-Milde skal dømme Stjernekamp-deltakerne
LES OGSÅ: Jenny synger opera for sin døde lillebror

– Begge har valgt vanskelige låter som de må gi skikkelig jernet på for at det skal funke, men jeg tror dette er låter som får dem til å skinne, sier hun.

– Hvordan har det vært for dem å holde på med dette i ni uker nå?

– De er slitne. Jeg tror det har vært en veldig stor utfordring for begge to, og det har vært veldig mye nerver i ti uker. Detå stadig kaste seg ut i noe nytt har vært vanskelig, men jeg tror de vil ta med seg dette videre i karrieren, sier hun.

– Begge er gira på å vinne, samtidig som de skal ta ut aller siste rest av energi.

LES OGSÅ: Se Stjernekamp-gjengen øve på opera
LES OGSÅ: En av disse er den komplette artisten

Kulturstrøm

 • Legger ned nesten alle butikkene

  Platekompaniet tapte 55 millioner kroner de siste fem årene. Nå legges nesten alle butikkene ned. Kun tre får bestå. De siste ni årene har inntektene falt hvert eneste år. I fjor var salget 345 på millioner kroner, mot 657 millioner i toppåret 2009.

 • Til topps på bestselgerliste

  Få dager etter at Jo Nesbøs nyeste Harry Hole-krim «Kniv» ble lansert i Storbritannia, gikk den til topps på den britiske bestselgerlisten. Det melder NTB. – Det er veldig stas, sier Jo Nesbø i en kommentar. Det er ikke første gang Nesbø har gått rett hjem hos sine britiske lesere: I 2014 toppet han blant annet den generelle listen med «Politi».

  Jo Nesbø
  Foto: Marianne Rustad Carlsen / NRK
 • Turister rundstjålet på museer

  Flere turister ble frastjålet lommebøker og penger på Frammuseet og Kon-Tiki-museet i Oslo. Politiet ser etter tre gjerningsmenn. – Dette har skjedd inne, i områder hvor det ikke var overvåkingskameraer, sier oppdragsleder Håkon Nilsen til NTB.