En av disse er den komplette artisten

De skal ut av komfortsonen og prøve seg på fremmede sjangre, dans og koreografi. – Å lære all koreografien har vært krevende, sier Alejandro Fuentes

Deltakerne i Stjernekamp

Disse 10 skal kjempe om å bli den ultimate artisten i alle sjangre.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Stjernekamp sparkes i gang lørdag kveld, og 10 artister med svært forskjellig bakgrunn skal kjempe om å bli den ultimate entertaineren.

Gjennom 10 programmer skal artistene prøve seg i ulike sjangre, sjangre som ligger langt fra omfortsonene og det de er vant til.

Har øvd hver dag

Den yngste deltakeren er Alejandro Fuentes. Popsangeren fra Kristiansand slo gjennom etter tredjeplassen i Idol i 2005, og har hatt suksess med egne plater og som en del av de «Hallelujah»-kvartetten.

Da har han stort sett sittet i ro og konsentrert seg om å synge låtene, men nå er det dans og show som gjelder i den første sjangeren, musikal. Det er et stykke utenfor sørlendingens vante område.

– Jeg liker best å synge og skrive låter og sånn. Det å lære seg alle stegene og disse dansemovesene har vært det mest krevende for meg, sier han.

Han har øvd hver eneste dag for at rytmen og bevegelsene skal sitte skikkelig før lørdagens premiere. Han skal synge og danse til låta Grease fra filmen og musikalen med samme navn.

– Det er gøy å danse når man er med på ting som dette, men det er ikke noe jeg kunne tenke meg å gjøre selv. Jeg er ikke helt typen til det, sier han.

Fuentes gleder seg til å prøve seg på de ulike sjangrene, og det er ingen han frykter mer enn de andre.

– Jeg har jo prøvd meg på rock før, og det er alltid gøy. Men i opera, der sliter jeg. Og hiphop og sånn er jo veldig vanskelig, det har jeg aldri prøvd, sier han.

24-åringen håper han kommer langt i programmet for å få prøve seg på mest mulig, men har ingen spesielle mål.

– Jeg er bare med for gøy, jeg.

(Saken fortsetter etter bildet)

Alejandro Fuentes

Alejandro Fuentes har øvd iherdig på dansingen før sin musikaldebut.

Foto: Elise Hellem Ratvik / NRK


Dette er artistene


Rein Alexander (40)
Den klassiske sangeren er født i Bergen og oppvokst i Oslo. Vant Kjempesjansen på NRK i 2003. Har siden gitt ut fem album, det siste var Julenatt i 2009 sammen med Elisabeth Andreassen.
Han har spilt i flere musikaler, og har hatt hoveroller i Les Miserables og Chess.


Anneli Drecker (43)
Norsk-tysk musiker og skuespiller fra Tromsø. Dannet gruppen Ble Canto og har samarbeidet med Røyksopp. Hun har gitt ut to album som soloartist, og har spilt i fem filmer. Var jurymedlem i Idol i 2004.


Jenny Jenssen (48)
Kjent både som frontfigur i dansebandet Septimus og som soloartist. Hun deltok i Melodi Grand Prix i 2007.
Har vært med i programmer som Charterfeber og 4-stjerners middag, i tillegg til en rekke opptredener i forbindelse med NRK.


Tor Endresen (53)
Bergensk vokalist, komponist og revyskuespiller. Ga ut sin første plate i 1986. Har deltatt i Melodi Grand Prix hele ni ganger, og vant den norske finalen i 1997 med låta San Fransisco.


Alejandro Fuentes (24)
24-åringen fra Kristiansand er den yngste deltakeren. Fikk sitt gjennombrudd etter tredjeplassen i Idol 2005, og har siden den gang gitt ut to egne plater og Hallelujah Live 1 og 2 sammen med Espen Lind, Askil Holm og Kurt Nilsen.

Sisi aka Suzanne Sumbundu (29)
Den norskfødte soulsangeren har aner fra Senegal og Gambia. Var med Stella Mwangi som korist i Eurovision-finalen i 2011 på sangen Haba Haba. Har også sunget på andre store hits som Admiral Ps ”snakke litt”, og hadde selv en stor hit i 2011 med låta Stay.

Tuva Syvertsen (29)
Frontfigur og vokalist i trioen Valkyrien Allstars som har gitt ut tre album siden 2007. Var med i Det store korslaget i 2010.

Nico D aka Nicolas Albert Holter (30)
Født i Paris i 1982, men har vokst opp i Oslo. Reggea-artist og en del av reggeagruppen Jah Ark Manifest. Han var første skandinav som havnet på toppen av hitlistene i Jamaica i 2009 med låta Ruff Times.

Rita Eriksen (46)
Utgjør trioen Eriksen samme med broren Frank Eriksen. De vant spellemannprisen for debutalbumet ”Two Blue” i 1993. Rita Eriksen har den kvinnelige vokalen på kjente låter som Skyfri himmel og Tålt av Bjørn Eidsvåg, og Tir na noir av Vamp.

Mariann Thomassen (33)
Ble vokalist i Surferosa i 2000. Ble rask kjent for sin spesielle klesstil på scenen, samt sin kraftfulle stemme og utagerende stil. Hun og bandet har gitt ut tre album: Shanghai my heart, The Force og The Beat On The Street. Hun var også Idol-dommer i 2007.


Stjernekamp har premiere på NRK1 lørdag 8. september kl, 19.55

Kulturstrøm