Hopp til innhold

Sesong 4 av «Broen» kommer på NRK

– Sesongen vil sannsynligvis bli ferdig tidlig i 2018, sier NRKs TV-sjef Arne Helsingen.

BROEN III (7:10)

RETURNERER TIL SKJERMEN: Skuespillerne Sofia Helin og Thure Lindhardt returnerer til fjerde sesong av «Broen» som etterforskerne Saga Norén og Henrik Sabroe.

Foto: Carolina Romare / Filmlance International/Nimbus film

TV-sjef Arne Helsingen i NRK

SENDER «BROEN»: NRKs TV-sjef Arne Helsingen bekrefter at sesong 4 blir sendt på NRK.

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

– Sesong 4 av «Broen» skal gå på NRK. Som med de tidligere sesongene kommer vi til å sende den omtrent samtidig som i Danmark og Sverige, sier Helsingen, TV-sjef i NRK.

Ifølge Helsingen er det ennå ikke klart når den fjerde sesongen vil få premieredato, men han sier at sesongen sannsynligvis er ferdig tidlig i 2018.

Det er hovedmanusforfatter Hans Rosenfeldt som leder arbeidet med den nyeste sesongen.

Lover ekkel og ubehagelig start

Det var den svenske avisen Expressen som først skrev at sesong 4 av den populære krimserien er bekreftet.

– Vi er i full gang med å utvikle manuset, og det materialet vi har sett så langt ser veldig lovende ut, sier Christian Wikander, programinnkjøper i SVT.

Ifølge avisen vil sesong 4 fortsette med Sofia Helin og Thure Lindhardt i hovedrollene som etterforskerne Saga Norén og Henrik Sabroe.

Ifølge Wikander vil handlingen trolig hoppe 18 måneder frem i tid mellom tredje og fjerde sesong. Han lover også at sesongen vil får en ubehagelig start.

– Det kommer til å bli den ekleste starten «Broen» har hatt. Om vi får det som vi vil blir innledningen til sesongen veldig ubehagelig, sier Wikander.

Trolig siste sesong

Ifølge Wikander blir det mer utfordrende å lage sesong 4, etter å ha hatt suksess med de tre tidligere sesongene.

– Forventningene blir høyere for hver sesong, og det er veldig tøft. Men vi kjente at det finnes potensial i ideen som Rosenfeldt og Filmlance kom med, sier Wikander, og legger til at krimserien trolig nærmer seg slutten.

– Man vet aldri, men jeg tror vi er ferdige etter sesong 4.

Kulturstrøm

 • Ber USA utvise russiske journalister og ambassadør

  Avisen Wall Street Journal ber USA utvise den russiske ambassadøren og russiske journalister, som svar på pågripelsen av deres korrespondent i Russland, ifølge nyhetsbyrået AFP.

  – En utvisning av Russlands ambassadør til USA, samt alle russiske journalister som jobber her, er det minste vi forventer, skriver avisa i en lederartikkel.

  – Timingen av arrestasjonen ser ut til å være en nøye kalkulert provokasjon for å sette USA i forlegenhet og skremme utenlandsk presse som fortsatt er til stede i Russland, heter det videre.

  Det hvite hus har fordømt fengslingen av Gershkovich og advarer amerikanske statsborgere mot å reise til Russland. Amerikanere som alt befinner seg der, oppfordres til å forlate landet.

 • Vin- og spritflasker kan få advarsler

  Alkoholbruk kan gi økt risiko for en rekke sykdommer, og regjeringen vurderer å merke alkoholholdig drikke med en advarsel.

  Alkohol er det mest brukte rusmiddelet i befolkningen, og størstedelen av de helsemessige og sosiale rusproblemene i samfunnet er knyttet til alkohol, slås det fast i Folkehelsemeldingen.

  En mulig merkeordning er et av tiltakene regjeringen ser på for å redusere alkoholbruken.

  Norge har satt som mål å reduseres skadelig bruk av alkohol med 20 prosent innen 2030. Det vil være utfordrende siden Norge allerede har tatt ut en stor del av gevinsten gjennom en restriktiv alkoholpoliti. Ikke desto mindre vil myndighetene arbeidere videre for å nå målet, heter det i meldingen, som helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) la fram fredag.

  (NTB)