Sesong 4 av «Broen» kommer på NRK

– Sesongen vil sannsynligvis bli ferdig tidlig i 2018, sier NRKs TV-sjef Arne Helsingen.

BROEN III (7:10)

RETURNERER TIL SKJERMEN: Skuespillerne Sofia Helin og Thure Lindhardt returnerer til fjerde sesong av «Broen» som etterforskerne Saga Norén og Henrik Sabroe.

Foto: Carolina Romare / Filmlance International/Nimbus film

TV-sjef Arne Helsingen i NRK

SENDER «BROEN»: NRKs TV-sjef Arne Helsingen bekrefter at sesong 4 blir sendt på NRK.

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

– Sesong 4 av «Broen» skal gå på NRK. Som med de tidligere sesongene kommer vi til å sende den omtrent samtidig som i Danmark og Sverige, sier Helsingen, TV-sjef i NRK.

Ifølge Helsingen er det ennå ikke klart når den fjerde sesongen vil få premieredato, men han sier at sesongen sannsynligvis er ferdig tidlig i 2018.

Det er hovedmanusforfatter Hans Rosenfeldt som leder arbeidet med den nyeste sesongen.

Lover ekkel og ubehagelig start

Det var den svenske avisen Expressen som først skrev at sesong 4 av den populære krimserien er bekreftet.

– Vi er i full gang med å utvikle manuset, og det materialet vi har sett så langt ser veldig lovende ut, sier Christian Wikander, programinnkjøper i SVT.

Ifølge avisen vil sesong 4 fortsette med Sofia Helin og Thure Lindhardt i hovedrollene som etterforskerne Saga Norén og Henrik Sabroe.

Ifølge Wikander vil handlingen trolig hoppe 18 måneder frem i tid mellom tredje og fjerde sesong. Han lover også at sesongen vil får en ubehagelig start.

– Det kommer til å bli den ekleste starten «Broen» har hatt. Om vi får det som vi vil blir innledningen til sesongen veldig ubehagelig, sier Wikander.

Trolig siste sesong

Ifølge Wikander blir det mer utfordrende å lage sesong 4, etter å ha hatt suksess med de tre tidligere sesongene.

– Forventningene blir høyere for hver sesong, og det er veldig tøft. Men vi kjente at det finnes potensial i ideen som Rosenfeldt og Filmlance kom med, sier Wikander, og legger til at krimserien trolig nærmer seg slutten.

– Man vet aldri, men jeg tror vi er ferdige etter sesong 4.

Kulturstrøm

 • Knallgod science fiction

  – Med sin virkelighetsnære fremstilling av teknologi og fysikk, samt et interessant galleri av rollefigurer, har «The Expanse» satt en ny standard for hva vi kan forvente av sci-fi i TV-ruta, skriver seriekritiker Marte Hedenstad om den sjette og siste sesongen. Hun gir den terningkast 5 hos Filmpolitiet.

  SISTE REIS: Mannskapet ombord på Rocinante i den siste sesongen av «The Expanse».
  Foto: Amazon Prime Video.
 • The Beach Boys og Duran Duran til Lillestrøm

  I mai og juni skal størrelser som Duran Duran og The Beach Boys rykke inn på en parkeringsplass i Lillestrøm – som del av en ny konsertserie kalt Sommerstemning.

  Stjernene stiller på den store parkeringsplassen utenfor Nova Spektrum, tidligere kjent som Norges Varemesse. Der er det rom for 8.000 publikummere.

  Bak Sommerstemning står TADC Norway, som drives av Jon Enger, Edward Janson og Chris Rotenius og er en del av TADC-konsernet med selskaper i Sverige og Danmark (NTB).

 • Fosse donerer privatarkiv til NB

  Nasjonalbiblioteket opprettar eit eige Fosse-arkiv. I løpet av 2021 fekk Nasjonalbiblioteket i alt 28 boksar med privatarkivmateriale frå Jon Fosse. Materialet blei tidlegare oppbevart ved Nynorsk kultursentrum, som lenge arbeidde for å etablere eit permanent Fosse-arkiv

  Arkivet omfattar alt frå brev, notat og manuskript til klipparkiv, fotografi, kassettar, CD-ar og videoar. I tid strekker det seg frå då Fosse fekk sitt første innlegg på trykk i Norsk Barneblad i 1973, heilt fram til i dag.

  Her kan du sjå nokre eksempel: Jon Fosse-manuset som forsvann

  Jon Fosse ser på klipparkiv på Nasjonalbiblioteket
  Foto: Gorm K. Gaare / Gorm K. Gaare