Hopp til innhold

Sesong 4 av «Broen» kommer på NRK

– Sesongen vil sannsynligvis bli ferdig tidlig i 2018, sier NRKs TV-sjef Arne Helsingen.

BROEN III (7:10)

RETURNERER TIL SKJERMEN: Skuespillerne Sofia Helin og Thure Lindhardt returnerer til fjerde sesong av «Broen» som etterforskerne Saga Norén og Henrik Sabroe.

Foto: Carolina Romare / Filmlance International/Nimbus film

TV-sjef Arne Helsingen i NRK

SENDER «BROEN»: NRKs TV-sjef Arne Helsingen bekrefter at sesong 4 blir sendt på NRK.

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

– Sesong 4 av «Broen» skal gå på NRK. Som med de tidligere sesongene kommer vi til å sende den omtrent samtidig som i Danmark og Sverige, sier Helsingen, TV-sjef i NRK.

Ifølge Helsingen er det ennå ikke klart når den fjerde sesongen vil få premieredato, men han sier at sesongen sannsynligvis er ferdig tidlig i 2018.

Det er hovedmanusforfatter Hans Rosenfeldt som leder arbeidet med den nyeste sesongen.

Lover ekkel og ubehagelig start

Det var den svenske avisen Expressen som først skrev at sesong 4 av den populære krimserien er bekreftet.

– Vi er i full gang med å utvikle manuset, og det materialet vi har sett så langt ser veldig lovende ut, sier Christian Wikander, programinnkjøper i SVT.

Ifølge avisen vil sesong 4 fortsette med Sofia Helin og Thure Lindhardt i hovedrollene som etterforskerne Saga Norén og Henrik Sabroe.

Ifølge Wikander vil handlingen trolig hoppe 18 måneder frem i tid mellom tredje og fjerde sesong. Han lover også at sesongen vil får en ubehagelig start.

– Det kommer til å bli den ekleste starten «Broen» har hatt. Om vi får det som vi vil blir innledningen til sesongen veldig ubehagelig, sier Wikander.

Trolig siste sesong

Ifølge Wikander blir det mer utfordrende å lage sesong 4, etter å ha hatt suksess med de tre tidligere sesongene.

– Forventningene blir høyere for hver sesong, og det er veldig tøft. Men vi kjente at det finnes potensial i ideen som Rosenfeldt og Filmlance kom med, sier Wikander, og legger til at krimserien trolig nærmer seg slutten.

– Man vet aldri, men jeg tror vi er ferdige etter sesong 4.

NRK anbefaler

Kulturstrøm

 • Fransk filmikon død

  Den franske skuespilleren Anouk Aimée er død, melder AFP. Hun ble 92 år gammel. Ifølge datteren gikk hun bort i hjemmet sitt i Paris, omgitt av familie.

  Aimée er kjent for roller i flere nybølgefilmer, som Jacques Demys «Lola, piken fra kaiene» (1961) og Claude Lelouchs «En mann og en kvinne» (1966).

  Hun ble Oscar-nominert for hovedrollen i sistnevnte.

  Aimée spilte også i Frederico Fellinis «La Dolce Vita» (1969) og «8 1/2» (1963).

  På slutten av 60-tallet var hun også innom USA og spilte blant annet i Sidney Lumets «Stevnemøtet» og George Cukors «Justine».

  Så sent som i 2019 hadde hun hovedrollen i «Livets beste år» som ble vist på filmfestivalen i Cannes.

  Den franske skuespilleren Anouk Aime på premieren til «Pans labyrint» på filmfestivalen i Cannes i mai 2006. Hun er avbildet fra siden og smiler. Hun har langt mørkt hår, brune øyne og rødlig leppestift. I bakgrunnen kan man skimte orografer med kameraer.
  Foto: Valery HACHE / AFP / NTB