– Ekstra vanskelig å spille inn «Broen 3»

MALMÖ (NRK): Skuespilleren Sofia Helin forteller at den ni måneder lange innspillingen av «Broen 3» var lang, mørk og hard. Hun fikk også kjenne på savnet av sin faste makker i serien, Kim Bodnia.

BROEN III/BRON III

HARDT OG MØRKT: Skaperen av «Broen» har gitt mye plass til karakteren Saga Norén i sesong tre av den populære krimserien. Det gjorde jobben ekstra utfordrende for skuespiller Sofia Helin.

Foto: Carolina Romare Photography

Over 650.000 norske seere fikk med seg avslutningen på andre sesong av «Broen».

Der fikk man blant annet se Kim Bodnias rollefigur, Martin Rohde, bli kjørt bort i en politibil etter å ha blitt pågrepet for et mord. Det ble kjapt klart at Bodnia kom til å forsvinne ut av den populære krimserien.

Sofia Helin, som spiller den dedikerte, men nokså spesielle etterforskeren Saga Norén, savnet Bodnia under innspillingen av den siste sesongen av «Broen».

– Som skuespiller er jeg takknemlig for å spille en karakter som bærer på en stor sorg som det Saga gjør. Men jeg savner naturligvis Kim Bodnia.

– Blir serien like bra når ikke makkeren Martin Rohde er med?

– Ja, jeg tør mene det, sier Helin når NRK møter henne i Malmö.

Linn (Maria Kulle), Claes (Reuben Sallmander), Saga (Sofia Helin), Freddie (Nicolas Bro) og Henrik

HOVEDROLLENE: Seerne møter Linn (Maria Kulle), Claes (Reuben Sallmander), Saga (Sofia Helin), Freddie (Nicolas Bro) og Henrik (Thure Lindhardt) i «Broen 3».

Foto: Baldur Bragason / Baldur Bragason/Filmlance Int. / Nimbus Film

Møter fortiden

I første sesong ble liket av en svensk politiker funnet midt på Øresundsbroen, i sesong to spiller fire maskerte øko-terrorister sentrale roller.

Flere spørsmål ble hengende i luften etter at siste sesong var over:

  • Hvem var egentlig hovedmannen bak miljøterrorismen?
  • Hvilket lovbrudd var det Saga Norén begikk for å fengsle foreldrene sine?
  • Hadde virkelig Martin Rohde tatt livet av Jens i fengselet?

Om seerne får svar på spørsmålene, er fremdeles uklart.

Det som er sikkert, er at sesong tre byr på et nytt lag politifolk som etterforsker krimsaker i Øresund-regionen. Samtidig kommer man enda tettere på Sofia Helins rollefigur.

– Det var hardt å spille inn sesong tre. Det var langt, mørkt og hardt. Det er fordi min karakter, Saga Norén, er på et følelsesmessig stadium i livet. Hun har akkurat mislykkes med kjærlighetslivet, hun har mislyktes med sitt vennskap med Martin Rohde. Denne sesongen kommer hun til å møte sin fortid, og det blir vanskelig, sier Helin.

Hun har akkurat vært gjennom to proppfulle dager med intervjuer og skal på Skavlan-innspilling i Stockholm tirsdag kveld. Krimseriens første og andre sesong hadde strålende seertall, og det er knyttet store forventninger til den tredje sesongen av spenningsserien.

Se en smakebit fra «Broen 3» her:

Spenningspakke - høst 2015

NY SESONG: Kim Bodnia var skrevet inn i de fire første episodene, men bestemte seg for å hoppe av. Dermed blir tredje sesong av «Broen» uten karakteren Martin Rohde.

Nye skuespillere

Mange lurer på hvem som er Saga Noréns nye makker, eller om hun i det hele tatt får noen.

Foreløpig holder produsentene av TV-serien kortene tett inntil brystet. Men danske Thure Lindhart (40) er en av skuespillerne som medvirker i sesong tre. Han er blant annet kjent fra filmer som «Into the Wild», «Engler og demoner» og «Flammen & Citronen».

Også han er hemmelighetsfull om rollen sin.

– Det jeg kan si, er at rollefiguren min er dansk, sier Lindhart og ler.

– Han har en del hemmeligheter, en del mørke sider som vil bli belyst litt etter litt, forteller skuespilleren til NRK.

Sesongpremieren på tredje sesong er mandag 28. september på NRK1.

Saga Noren (Sofia Helin) og sjefen Hans (Dag Malmberg).

KJENTE FJES: Saga Norén (Sofia Helin) og sjefen Hans (Dag Malmberg.

Foto: Carolina Romare / Filmlance International/Nimbus Films 2015

Kulturstrøm

  • SV vil modernisere pressestøtten

    SV vil ha en ny pressestøtteordning som åpner for flere gratisaviser på nett, skriver Klassekampen. Partiet vil at støtten skal være plattformnøytral, tilpasset heldigitale medier, og den skal tildeles på grunnlag av antall redaksjonelle stillinger, sier SVs mediepolitiske talsperson på Stortinget, Freddy André Øvstegård. Utspillet kommer i forbindelse med regjeringens varslede stortingsmelding om statens mediepolitikk.