Hopp til innhold

Netflix-sjefen møtte motbør i Cannes

Strømmekjempens innholdssjef var for første gang invitert til å tale under årets Cannes-festival. Men ikke alle likte det han hadde å si.

Harvey Weinstein og Ted Sarandos

STØTTER STRØMMING: Produsentveteran og Netflix-samarbeidspartner Harvey Weinstein trådte støttende til da strømmetjenestens innholdssjef Ted Sarandos møtte motstand fra salen under en konferanse i Cannes fredag.

Foto: Imeh Akpanudosen / Andy Kropa / AFP / AP

Netflix-topp Ted Sarandos var fredag invitert til å snakke under bransjeprogrammet NEXT som arrangeres i forbindelse med årets Cannes-festival, skriver filmnettstedet Variety.

Filmaktør på fremmarsj

Sarandos, som er førstereisgutt i Cannes-sammenheng, var kommet til den franske rivieraen for snakke om selskapets filmambisjoner.

Strømmetjenesten, som hittil har vært mest kjent for egenproduserte TV-serier som House of Cards og Orange Is the New Black, har i det siste signalisert en stadig sterkere satsing på film.

Komiker og regissør Adam Sandler er blant dem som har inngått avtale om å produsere filmer direkte for Netflix.

Strømmetjenesten har også inngått samarbeid med produsent Harvey Weinstein om å vise oppfølgeren til Snikende Tiger, Skjult Drage samme dag som den har kinopremiere.

Selskapet har også begynt å markere seg som innkjøper av uavhengig film, og sikret seg visningsrettigheter til Hannah Fidells film 6 Years under årets SXSW-festival.

Møter motstand

Det er imidlertid ikke alle som bejubler Netflix' filmambisjoner.

Strømmetjenesten og den amerikanske kinobransjen har lenge vært i konflikt om hvor lang tid det skal gå mellom en film har kinopremiere og den blir tilgjengelig via strømming.

Også europeisk filmbransje er skeptiske til at Netflix blir en for stor og mektig aktør, siden selskapet ikke bidrar økonomisk til de europeiske filmstøtteordningene.

Da det ble åpnet for spørsmål fra salen, fikk Sarandos spørsmål fra en fransk journalist om han «var klar over at Netflix-modellen vil ødelegge økosystemet for film innen fem til femten år».

Før han rakk å svare, fikk han støtte fra forretningspartner og «The Imitation Game»-produsent Harvey Weinstein, som satt på første rad i salen.

– Jeg ser heller at politikere bruker penger på sykehus og skoler enn på filmsubsidier, sa Weinstein, og la til at Netflix' inntreden på det europeiske markedet burde være en vekker for europeiske «monopolister», sa Weinstein, ifølge Variety.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters