Hopp til innhold

Forlot Sandler-film i protest

En gruppe indianere forlot filmsettet til Adam Sandlers nye film etter at en kvinne blant annet ble bedt om å sitte på huk og tisse mens hun røkte fredspipe. – Vi er fortsatt bare Hollywood-indianere, sier skuespilleren.

Adam Sandler

I TRØBBEL: Adam Sandlers nye film har fått en trøblete start etter at en gruppe innfødte indianere har reagert kraftig på hvordan de fremstilles i filmen.

Foto: NICK UT / Ap/NTB Scanpix

Filmstjernen Adam Sandler holder for tiden på med den første av fire filmer han skal lage for Netflix. Komedien har fått navnet «Ridiculous 6» og filmes i New Mexico i USA.

Filmen skal være en western-satire, men ikke alle de involverte setter pris Sandlers humor.

En gruppe på rundt 12 indianere valgte i går å forlate settet, etter å ha blitt behandlet med det de mener er manglende respekt. Det skriver Indian Country Today.

– En av tingene som fornærmet mange var at det var en kvinnelig rollefigur som heter «Beaver breath». En annen rollefigur sier; «hei, Beaver breath», og indianeren sier; «hvordan vet du navnet mitt?», sier skuespiller Loren Anthony.

– Fortsatt bare Hollywood-indianere

I tillegg til ufølsomme kommentarer som dette reagerte indianerne på at en kvinne ble bedt om å sitte på huk og tisse mens hun røkte en fredspipe.

– Vi snakket med produsentene om dette. De sa at vi bare kunne gå hvis vi var så følsomme, sier skuespiller Allison Young.

– Ingenting har forandret seg, vi er fortsatt bare Hollywood-indianere, sier hun.

– Den skal være latterlig

Saken har blitt plukket opp av flere store amerikanske medier, og i morgentimene kom Netflix med en kommentar.

– Filmen har «ridiculous» i navnet for en grunn, den skal være latterlig, sier en representant for Netflix, som understreker at filmen skal være satire på Western-sjangeren, ifølge TMZ.

Sandler har fått stjerner som Steve Buscemi, Taylor Lautner, Nick Nolte, Rob Schneider og Dan Aykroyd med på laget til «Ridiculous 6».

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP