NRK Meny
Normal

Forlot Sandler-film i protest

En gruppe indianere forlot filmsettet til Adam Sandlers nye film etter at en kvinne blant annet ble bedt om å sitte på huk og tisse mens hun røkte fredspipe. – Vi er fortsatt bare Hollywood-indianere, sier skuespilleren.

Adam Sandler

I TRØBBEL: Adam Sandlers nye film har fått en trøblete start etter at en gruppe innfødte indianere har reagert kraftig på hvordan de fremstilles i filmen.

Foto: NICK UT / Ap/NTB Scanpix

Filmstjernen Adam Sandler holder for tiden på med den første av fire filmer han skal lage for Netflix. Komedien har fått navnet «Ridiculous 6» og filmes i New Mexico i USA.

Filmen skal være en western-satire, men ikke alle de involverte setter pris Sandlers humor.

En gruppe på rundt 12 indianere valgte i går å forlate settet, etter å ha blitt behandlet med det de mener er manglende respekt. Det skriver Indian Country Today.

– En av tingene som fornærmet mange var at det var en kvinnelig rollefigur som heter «Beaver breath». En annen rollefigur sier; «hei, Beaver breath», og indianeren sier; «hvordan vet du navnet mitt?», sier skuespiller Loren Anthony.

– Fortsatt bare Hollywood-indianere

I tillegg til ufølsomme kommentarer som dette reagerte indianerne på at en kvinne ble bedt om å sitte på huk og tisse mens hun røkte en fredspipe.

– Vi snakket med produsentene om dette. De sa at vi bare kunne gå hvis vi var så følsomme, sier skuespiller Allison Young.

– Ingenting har forandret seg, vi er fortsatt bare Hollywood-indianere, sier hun.

– Den skal være latterlig

Saken har blitt plukket opp av flere store amerikanske medier, og i morgentimene kom Netflix med en kommentar.

– Filmen har «ridiculous» i navnet for en grunn, den skal være latterlig, sier en representant for Netflix, som understreker at filmen skal være satire på Western-sjangeren, ifølge TMZ.

Sandler har fått stjerner som Steve Buscemi, Taylor Lautner, Nick Nolte, Rob Schneider og Dan Aykroyd med på laget til «Ridiculous 6».

Laster Instagram-innhold

Kulturstrøm

 • Skryt til «Mission Impossible»

  Den nye «Mission Impossible»-filmen, som delvis er spelt inn i Noreg, får skryt av internasjonal presse. Det skriv VG. Rolling Stone Magazine, Los Angeles Times og Entertainment Weekly er blant dei som rosar filmen. Scena der Tom Cruise heng og dinglar utfor Preikestolen får mykje merksemd. Men Noreg er ikkje nemnt i filmen; fjellplatået er lagt til India.

  MISSION: IMPOSSIBLE - FALLOUT
  Foto: Paramount Pictures
 • Spillerom direkte frå Moldejazz

  Spillerom, NRK P2 sitt musikkprogram, sender live frå Moldejazz denne veka. I dag byr dei på live musikk og fuglekikking med hovudartisten Maria Schneider.

  Vi sender direkte fra Alexandraparken i Molde, der Moldejazz er i full gang. Programleder Tine Skolmen får besøk av aktuelle gjester og festivalmusikere på scenen. Dagens liveband: Ensemble Eliassen.
 • Ny studie om kvinner i film

  Mannlege kritikarar er meir skeptiske til filmar med kvinner i, enn kva kvinnelege kritikarar er, skriv The New York Times. Det viser ein ny studie frå San Diego State University. Studien tar for seg kritikkar publisert på nettstaden Rotten tomatoes. Forskarane finn at kvinnelege kritikarar i gjennomsnitt gir filmar med kvinner i ei vurdering på 74 prosent, medan dei mannlege kritikarane gir 62 prosent i gjennomsnitt til dei same filmane(stjerner og terningkast er gjort om til prosent i studien).