NRK Meny
Normal

Mer trøbbel for Adam Sandler

Uramerikanere forlot settet på grunn av rasistisk manus. Flere av skuespillerne klager over at huden deres ble sminket mørkere for at de skulle se ut mer som urfolk.

Adam Sandler

Adam Sandler holder på å regissere den første av fire filmer for Netflix.

Foto: Hannah Yoon / Ap

– Jeg er fullblods navajo, men de valgte likevel å male bronsefarge på huden min. Jeg er forvirret, uttaler Allison Young til The Hollywood Reporter.

Young opplyser til avisen at flere andre skuespillere i filmsettet, med forskjelig etnisk bakgrunn, under innspillingene har opplevd å få farget huden mørkere for å se mer ut som urfolk.

– Det sier noe om filmen når også kulturrådgiveren for filmen slutter fordi han var fornærmet, sier hun.

Uramerikanere forlot settet

«Ridiculous 6» er navnet på den nye komedien Hollywood-stjernen Adam Sandler for tiden holder på å filme i New Mexico i USA.

Westernkomedien er den første av fire filmer han skal lage for Netflix.

lorenanthony - indianere sinte på Adam Sandler

Hanging out with Adam Sandler, viewing take backs from today's scenes. Having a good time, great cast, great crew and feeling blessed to be here. #NativePride #Comedy #AdamSandler #NM #film #SAGfilm #LasVegasNM #movies #fitfam #gains #beastmode #NativeActor #Acting #Actor #indigenous

Foto: lorenanthony / Instagram

Filmen skal være en western-satire, men ikke alle de involverte setter pris Sandlers humor.

En gruppe på rundt 12 uramerikanere valgte for snart to uker siden å forlate settet, etter å ha blitt behandlet med det de mener er manglende respekt, skriver Indian Country Today.

– En av tingene som fornærmet mange var at det var en kvinnelig rollefigur som heter «Beaver breath». En annen rollefigur sier; «hei, Beaver breath», og indianeren sier; «hvordan vet du navnet mitt?», sier skuespiller Loren Anthony.

I tillegg til ufølsomme kommentarer som dette reagerte indianerne på at en kvinne ble bedt om å sitte på huk og tisse mens hun røkte en fredspipe.

– Vi snakket med produsentene om dette. De sa at vi bare kunne gå hvis vi var så følsomme, opplyser skuespiller Allison Young.

– Ingenting har forandret seg, vi er fortsatt bare Hollywood-indianere, sier hun.

Flere store stjerner

Western-komedien har med flere kjente skuespillere, blant annet Steve Buscemi, Taylor Lautner, Nick Nolte, Rob Schneider, Dan Aykroyd og Luke Wilson.

Netflix har ennå ikke uttalt seg de siste anklagene, men de sendte følgende pressemelding etter at tolv indianere forlot settet:

«Filmen har latterlig (Ridiculous) i tittelen for en grunn: fordi den er morsom. Det er en bred satire av westernfilmer og populariserte stereotypier, med et mangfoldig cast der spøken er en viktig faktor.»

Vanilla Ice, som spiller Mark Twain i filmen, forsvarer også filmen skriver The Guardian.

– Det er en komedie. Jeg tror ikke noen egentlig har noen dårlig følelse eller forsett eller noe. Denne filmen er ikke «Danser med ulver». Det er en komedie. De er ikke der for å vise frem noe om noen - de er der bare å lage en morsom film, tror jeg. Jeg har ikke noe å gjøre med det. Jeg spiller min rolle, uttaler Vanilla Ice.