Netflix lager ny sesong av «Under samme tak»

Den populære situasjonskomedien gjør comeback på Netflix etter 20 år.

Det fortalte John Stamos, som spilte Jesse i serien, da han gjestet Jimmy Kimmel Live. Netflix bekreftet også nyheten via en pressemelding.

I intervjuet avslørte Stamos at den nye sesongen skal starte med en gjenforening av de gamle karakterene, før handlingen ruller videre.

– Vi har jobbet med dette i mange, mange år. Vi ville at det skulle gjøres rett og ville ta hensyn til seriens arv.

Foreløpig har Netlix bestilt tretten episoder av den nye serien som etter planen skal ha premiere neste år.

Kun fire skuespillere bekreftet

Foreløpig er kun Candace Cameron Bure (som spilte eldstedatter D.J. Tanner), Stamos, Jodie Sweetin (som spilte Stephanie) og Andrea Barber bekreftet for den nye sesongen.

Ifølge The Hollywood Reporter foregår det forhandlinger for å få Bob Saget, Mary Kate og Ashley Olsen, Dave Coulier og Lori Laughlin til å bli med i den nye sesongen.

«Under samme tak» gikk på amerikanske tv-skjermer fra 1987 til 1995 og handlet om alenefaren Danny Tanner (Bob Saget) som får hjelp med å oppdra sine tre døtre fra bestevennen Joey Gladstone (Dave Coulier) og svigerbroren Jesse Katsopolis (John Stamos).

I den nye sesongen er det eldstedatter D.J. som har blitt alenemor og som trenger hjelp fra sin søster Stephanie. Hvordan resten av karakterene passer inn i handlingen har ennå ikke blitt avslørt.

Kulturstrøm

 • Gikk langt inn i personlig stoff

  – Et uskarpt fotografi fungerte bedre akkurat der, sier Steffen Kverneland om hvordan han illustrerte tegneserieromanen «En frivillig død». Den handler om farens selvmord og tiden før. – Det kom som lyn fra klar himmel, for meg. Han hadde psykiske problemer, gikk på medisiner, men det hjalp ikke, sier Kverneland til litteraturprogrammet Brenner live. Mesterlig utført, mente NRKs litteraturkritiker om boken da den kom ut i høst.

  Utdrag fra tegneserieromanen En frivillig død
 • – Deilige drypp av julestemning

  – Kurt Russell som julenisse er definitivt verdt å sjekke ut, skriver Filmpolitiet i anmeldelsen av «The Christmas Chronicles». – Uten en nissefar som både serverer kule replikker, store sjarmporsjoner, massevis av nisseenergi og noen deilige drypp av julestemning, ville filmen fått et øye mindre på terningen. NRKs kritiker får litt plastsmak av veslevoksne hovedroller og et simpelt «julen må reddes»-manus. Filmen er produsert av Netflix.

  Kurt Russel i The Christmas Chronicles
  Foto: Netflix