Hopp til innhold

Millionene strømmer inn for Norges største dj-er

Han er 21 år gammel, og tjente 12 millioner kroner i fjor. Alan Walker fra Bergen er Norges mesttjenende dj, foran verdensstjerne og sambygding Kygo – som også har til salt i grøten.

Jugendfest 2018

Alan Walker er Norges dj-konge – i hvert fall på inntektstoppen.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Det er Dagens Næringsliv som har kjørt kredittsjekker på dj-duen fra Bergen, før offentliggjøringen av skattelistene onsdag morgen.

Tallene viser at 21 år gamle Alan Walker i fjor dro inn 12 millioner kroner, og opparbeidet seg en formue på 9,7 millioner kroner.

Inntektene kommer fra musikkstrømming på Spotify, Tidal og andre strømmetjenester samt omfattende turnévirksomhet verden over.

Walker har i år 18,8 millioner lyttere på Spotify, ifølge verdens største strømmetjeneste.

Walker sitter med store eierandeler i et konsern tuftet på egen musikk- og turnévirksomhet, som omsatte for drøyt 50 millioner kroner.

Strømmekongen Kygo tjener mindre

Norges kanskje aller største artistprofil de siste årene, Kyrre Gørvell-Dahll (27)– bedre kjent som Kygo – må dermed se seg slått av sin seks år yngre dj- og bykollega.

Kygo fikk stjrne i Bergen

Kyrre Gørvell-Dahll har bygget et imperium som til sammen omsatte for 127,3 millioner kroner i fjor.

Foto: Christine Kongsvik / NRK

Kygo omsatte for «bare» 5,5 millioner kroner i fjor, men har til gjengjeld en langt større formue enn Walker, på hele 52,4 millioner kroner.

Konsernet han sitter på toppen av, som rommer tre selskaper som bedriver musikkproduksjon, turnévirksomhet og produksjon av lyd- og klesprodukter, omsatte for til sammen 127,3 millioner kroner i fjor.

Kygo har ifølge Spotify 24,6 millioner månedlige lyttere.

Dobler formuen

DN melder at Kygos formue på 52,4 millioner kroner er en fordobling av Gørvell-Dahlls ligningsformue i 2016.

I september kjøpte Gørvell-Dahll tidenes dyreste bolig i Bergen. For villaen ytterst på Hopsneset i Bergen betalte 27-åringen hele 41 millioner kroner.

Walker kjøpte på sin side en funkisvilla på 248 kvadratmeter for «beskjedne» 9,5 millioner kroner i fjor, som Dagens Næringsliv meldte i fjor.

Kulturstrøm

 • Ber USA utvise russiske journalister og ambassadør

  Avisen Wall Street Journal ber USA utvise den russiske ambassadøren og russiske journalister, som svar på pågripelsen av deres korrespondent i Russland, ifølge nyhetsbyrået AFP.

  – En utvisning av Russlands ambassadør til USA, samt alle russiske journalister som jobber her, er det minste vi forventer, skriver avisa i en lederartikkel.

  – Timingen av arrestasjonen ser ut til å være en nøye kalkulert provokasjon for å sette USA i forlegenhet og skremme utenlandsk presse som fortsatt er til stede i Russland, heter det videre.

  Det hvite hus har fordømt fengslingen av Gershkovich og advarer amerikanske statsborgere mot å reise til Russland. Amerikanere som alt befinner seg der, oppfordres til å forlate landet.

 • Vin- og spritflasker kan få advarsler

  Alkoholbruk kan gi økt risiko for en rekke sykdommer, og regjeringen vurderer å merke alkoholholdig drikke med en advarsel.

  Alkohol er det mest brukte rusmiddelet i befolkningen, og størstedelen av de helsemessige og sosiale rusproblemene i samfunnet er knyttet til alkohol, slås det fast i Folkehelsemeldingen.

  En mulig merkeordning er et av tiltakene regjeringen ser på for å redusere alkoholbruken.

  Norge har satt som mål å reduseres skadelig bruk av alkohol med 20 prosent innen 2030. Det vil være utfordrende siden Norge allerede har tatt ut en stor del av gevinsten gjennom en restriktiv alkoholpoliti. Ikke desto mindre vil myndighetene arbeidere videre for å nå målet, heter det i meldingen, som helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) la fram fredag.

  (NTB)