En av disse har skrevet årets beste roman

Nå er det opp til lytterjuryen å bestemme hvilken forfatter som får P2-lytternes romanpris.

Kortlisten til P2-lytternes romanpris

En av disse forfatterne får P2-lytternes romanpris i slutten av januar. Øverst fra venstre: Kyrre Andreassen, Nina Lykke, Dag Johan Haugerud, Vigdis Hjorth, Gunstein Bakke, Tore Renberg.

Foto: NTB scanpix / Oktober Forlag

Kortlisten er klar: Vår fagjury har lest alle norske romaner som er utgitt i 2016. For et par uker siden offentliggjorde nevnte jury en langliste på 12 romaner.

I dag ble listen halvert til seks bøker. Nå er det opp til P2-lytterne, representert av en nøye sammensatt lytterjury, å bestemme hvilken roman som er årets beste.

Her er de seks bøkene som kan få den gjeve prisen:

«Nei og atter nei» av Nina Lykke

Nei og atter nei

«Nina Lykke skriver kjapt, treffende og gjenkjennelig. Desperasjonen virker ektefølt. Kanskje er hun den skarpeste satirikeren i norsk litteratur i dag.»

«Du er så lys» av Tore Renberg

Du er så lys
Foto: Oktober

«Denne boken er ikke bare gyselig spennende, den inneholder også noen innsikter om dette landet vi bor i, som det er meningsfylt å få del i.»

«For øvrig er det min mening at Karthago bør ødelegges» av Kyrre Andreassen

BOKOMSLAG: «For øvrig er det min mening at Karthago bør ødelegges»
Foto: Gyldendal Forlag

«Vi som siden 2006 har ventet på mer fra Kyrre Andreassen har ikke ventet forgjeves. «For øvrig mener jeg at Karthago bør ødelegges» er en svir å lese.»

«Arv og miljø» av Vigdis Hjorth

Vigdis Hjorth Arv og miljø

«Vigdis Hjorths nye roman er rasende og klok, skjelvende og stringent. «Arv og miljø» utforsker hvem som eier en historie.»

«Enkle atonale stykker for barn» av Dag Johan Haugerud

Enkle atonale stykker for barn

«[...] består av tre frittstående deler. Delen i midten er noe av det mest forunderlige og tankevekkende som utgis av norsk litteratur i år.»

Les: Anmeldelsen av «Enkle atonale stykker for barn»

«Havende» av Gunstein Bakke

Kvinnefigur i rød kjole, Bokomslag "Havende"

«Det er en fysisk utfordring å lese Gunstein Bakkes nye roman. Den setter seg i muskler, hjerte og lunger, den åpner nye rom der tanke etter tanke får folde seg ut.»