NRK Meny
Normal

Beatles-gjenforening

Paul McCartney bidrar på den nye plata til sin gamle Beatles-kollega Ringo Starr.

Paul McCartney bidrar på den nye plata til sin gamle Beatles-kollega Ringo Starr.
Foto: Scanpix/AP

På sitt 15. soloalbum, som har fått tittelen «Y Not», setter Ringo Starr seg for første gang i karrieren i produsentstolen.

- Et spørsmål om selvtillit

– Jeg var den som var minst involvert i produksjonsdelen i The Beatles. Senere har jeg arbeidet med fantastiske produsenter som Richard Perry, Arif Mardin og Don Was på mine soloplater. Så det syntes som om det bare var sånn det ble. Men plutselig kommer du til et punkt i livet ditt hvor du sier at «nå gjør jeg dette». Så fra nå av vil jeg produsere alt jeg lager. Det er de gode nyhetene, og jeg tror at det er et spørsmål om selvtillit. «Y Not» er egentlig en måte for meg å si: «Jo, jeg kan», skriver Ringo på sin hjemmeside .

Skryter av Paul

At McCartney synger på platas første single, «Walk With You», og spiller bass på et annet kutt, skyldes tilfeldigheter.

– Paul tok turen over til Grammy-utdelingen, og så kom han innom og spilte bass på «Peace Dream». Så spilte jeg en annen låt for ham, og han sa «gi meg øretelefoner». Så gikk han bort til mikrofonen og fant opp andrestemmen hvor han følger min vokal. Det var helt Paul McCartney, og det er ingenting som er bedre, sier Starr.

- Genial og fantastisk

- Han gjør det større og fyldigere. Det gjør sangen til en form for samtale mellom oss, og det var hans idé, at hans del skulle være bak meg. Det er på grunn av sånt at han er genial og samtidig en fantastisk bassist, sier Ringo begeistret.

I tillegg til gjenforeningen av de to Beatles-medlemmene, kan den nye plata også by på sanger med bidrag fra Ben Harper og Joss Stone.

«Y Not» slippes 12. januar neste år.

Kulturstrøm

  • Kurt Nilsen flytter hjem til Bergen

    Kurt Nilsen gir opp Østlandet og flytter hjem igjen. Sangeren ønsker å reetablere seg i Bergen og styre karrieren herfra, skriver BT. Nilsen har bodd i Minnesund i to år sammen samboeren. I vår ble det brudd mellom de to. Nå ser han frem til å turnere med julekonserter rundt om i Norge.

    kurt 3
    Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
  • Støre: – 22. juli ble et begrep

    – For sju år siden ble 22. juli et begrep i vår historie, med alt den dagen rommer av lidelse, smerte og sorg, sa Ap-leder Jonas Gahr Støre i sin tale på Utøya.

    Minnemarkering på Utøya 22. juli.
    Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix