Hopp til innhold

Beatles-gjenforening

Paul McCartney bidrar på den nye plata til sin gamle Beatles-kollega Ringo Starr.

Paul McCartney bidrar på den nye plata til sin gamle Beatles-kollega Ringo Starr.
Foto: Scanpix/AP

På sitt 15. soloalbum, som har fått tittelen «Y Not», setter Ringo Starr seg for første gang i karrieren i produsentstolen.

- Et spørsmål om selvtillit

– Jeg var den som var minst involvert i produksjonsdelen i The Beatles. Senere har jeg arbeidet med fantastiske produsenter som Richard Perry, Arif Mardin og Don Was på mine soloplater. Så det syntes som om det bare var sånn det ble. Men plutselig kommer du til et punkt i livet ditt hvor du sier at «nå gjør jeg dette». Så fra nå av vil jeg produsere alt jeg lager. Det er de gode nyhetene, og jeg tror at det er et spørsmål om selvtillit. «Y Not» er egentlig en måte for meg å si: «Jo, jeg kan», skriver Ringo på sin hjemmeside .

Skryter av Paul

At McCartney synger på platas første single, «Walk With You», og spiller bass på et annet kutt, skyldes tilfeldigheter.

– Paul tok turen over til Grammy-utdelingen, og så kom han innom og spilte bass på «Peace Dream». Så spilte jeg en annen låt for ham, og han sa «gi meg øretelefoner». Så gikk han bort til mikrofonen og fant opp andrestemmen hvor han følger min vokal. Det var helt Paul McCartney, og det er ingenting som er bedre, sier Starr.

- Genial og fantastisk

- Han gjør det større og fyldigere. Det gjør sangen til en form for samtale mellom oss, og det var hans idé, at hans del skulle være bak meg. Det er på grunn av sånt at han er genial og samtidig en fantastisk bassist, sier Ringo begeistret.

I tillegg til gjenforeningen av de to Beatles-medlemmene, kan den nye plata også by på sanger med bidrag fra Ben Harper og Joss Stone.

«Y Not» slippes 12. januar neste år.

Kulturstrøm

 • Flertall på Stortinget beskytter sovende lov om kinoforbud på søndager

  På søndagens kinoprogram i Oslo starter hele ti forestillinger før klokken 13.

  Det er kun lov fordi politiet gir kinoene tillatelse. Loven sier nemlig at man ikke kan ha arrangementer på helligdager mellom kl. 06 og 13.

  Venstre, Høyre og Frp har foreslått å tillate kinoforestillinger før klokken 13 på søndager. Men en samlet venstreside sier nei.

  Stortingsflertallet vil beskytte loven om kinonekt før klokken 13 på søndager, skriver Aftenposten. Barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp) er enig.

  – Reglene er med på å gjøre disse dagene annerledes enn resten av uken. Jeg ser ingen grunn til å liberalisere kino-regelverket, skriver hun i en e-post til avisen.

  Flere av kinoene som ofte viser filmer før kl. 13 befinner seg i Oslo. Det er Nordisk Film AS som sender søknader om dispensasjon til politiet. Oslo politidistrikt bekrefter til Aftenposten at de innvilger samtlige søknader.

  RAMMET AV PANDEMIEN: Colosseum kino i Oslo sendte en hilsen til publikum under coronapandemien. Men det kostet kinoer og teatre dyrt at publikum ble vant til å sette hjemme.
  Foto: Gitte Johannessen / NTB
 • «Oppenheimer» vinner toppprisen på SAG-utdelingen

  Filmen «Oppenheimer» er tildelt prisen for beste skuespillerensemble på Screen Actors Guild-utdelingen i Los Angeles. Dette er den gjeveste SAG-prisen.

  Film- og TV-prisene fra Screen Actors Guild (SAG) ble delt ut i Los Angeles natt til søndag norsk tid av skuespillerforbundet SAG-AFTRA. Mange av medlemmene der er også blant de som stemmer fram Oscar-prisene. SAG-prisene pleier å gi en viktig pekepinn om hvilke amerikanske filmer som får flest Oscar-priser.

  «Oppenheimer» handler om fysikeren J. Robert Oppenheimer, som ledet arbeidet med utviklingen av den første atombomben i USA.

  (NTB)