McCartney på nett

Kommer hele The Beatles-katalogen i hælene?

Paul McCartney
Foto: LAURA RAUCH / AP

Paul McCartney
Foto: AP

Les også: Ny Beatles-låt på vei?

Les også: Macca i krig

Alt om Paul McCartney !

Paul McCartneys katalog blir for første gang tilgjengelig på internett, annonserer EMI, McCartneys plateselskap. Det betyr i første omgang at alt fra Wings-perioden og solokarrieren kan lastes ned.

Lønnlig håp

I tillegg gir nyheten tålmodighetsprøvede Beatles-fans et lønnlig håp om at også McCartneys bedrifter fra perioden 1962-1970 en vakker dag kan lastes ned på lovlig vis. The Beatles-katalogen er i dag ikke tilgjengelig på nett.

I en kommentar til Billboard Magazine sier McCartney at papirarbeidet og alt det juridiske som står i veien er ”virtually settled”, noe vi kan oversette med ”praktisk talt i orden”.

Klassikere ut på nytt

En slippdato for det som i første omgang gjelder Maccas solomateriale er ennå ikke bekreftet. I tillegg oppgir plateselskapet at det vil komme nye og smukke ”fysiske” re-releases av gamle klassikere. McCartneys neste soloutgivelse, Memory Almost Full, er ute 4.juni.

Disse bør du laste ned når McCartneys post-Beatles-katalog endelig gjøres tilgjengelig på nett:

1. Band On The Run (1973)
2. Ram (1971)
3. McCartney (1970)
4. Tug Of War (1982)
5. Flaming Pie (1987)

 

Kulturstrøm

 • Visjon Norge må betale erstatning

  TV-kanalen i Drammen må betale 150.000 i erstatning til en mann for å ha delt sensitive opplysninger uten samtykke. I dommen fra lagmannsretten er også ansvarlig redaktør og programlederen dømt til å betale oppreisning, skriver avisa Norge i dag.

 • – Medieplattformer har et ansvar

  USAs president Joe Biden mener selskapene som driver sosiale medier har et ansvar for å stanse spredning av «upålitelig» innhold, særlig om koronaviruset, vaksiner og valg. Uttalelsen kom etter at Facebook har forlenget utestengelsen av Donald Trump.

 • Vant også siste del av søksmål

  Hertuginne Meghan vant også andre del av søksmålet mot Mail on Sunday og MailOnline. Prins Harrys kone fikk medhold i at utgiveren brøt opphavsretten da de trykket et brev hun skrev til sin far. Fra før er de dømt for å ha brutt privatlivets fred.

  Foto: Tolga AKMEN / AFP
  Foto: TOLGA AKMEN