Hopp til innhold

McCartney på nett

Kommer hele The Beatles-katalogen i hælene?

Paul McCartney
Foto: LAURA RAUCH / AP

Paul McCartney
Foto: AP

Les også: Ny Beatles-låt på vei?

Les også: Macca i krig

Alt om Paul McCartney !

Paul McCartneys katalog blir for første gang tilgjengelig på internett, annonserer EMI, McCartneys plateselskap. Det betyr i første omgang at alt fra Wings-perioden og solokarrieren kan lastes ned.

Lønnlig håp

I tillegg gir nyheten tålmodighetsprøvede Beatles-fans et lønnlig håp om at også McCartneys bedrifter fra perioden 1962-1970 en vakker dag kan lastes ned på lovlig vis. The Beatles-katalogen er i dag ikke tilgjengelig på nett.

I en kommentar til Billboard Magazine sier McCartney at papirarbeidet og alt det juridiske som står i veien er ”virtually settled”, noe vi kan oversette med ”praktisk talt i orden”.

Klassikere ut på nytt

En slippdato for det som i første omgang gjelder Maccas solomateriale er ennå ikke bekreftet. I tillegg oppgir plateselskapet at det vil komme nye og smukke ”fysiske” re-releases av gamle klassikere. McCartneys neste soloutgivelse, Memory Almost Full, er ute 4.juni.

Disse bør du laste ned når McCartneys post-Beatles-katalog endelig gjøres tilgjengelig på nett:

1. Band On The Run (1973)
2. Ram (1971)
3. McCartney (1970)
4. Tug Of War (1982)
5. Flaming Pie (1987)

 

Kulturstrøm

  • Den nasjonale Ibsenprisen tildelt Monica Isakstuen

    Årets Ibsenpris tildeles Monica Isakstuen for stykket «Dette er ikke oss». Stykket hadde urpremiere på Den Nationale Scene 26. januar 2022.

    I sin begrunnelse skriver juryen: «Teksten maner fram en uvanlig familiedynamikk med overraskende dramaturgiske vendinger, som likevel oppleves gjenkjennelige og relevante.»

    Ibsenprisen går årlig ut til en dramatisk tekst som har hatt urpremiere eller norgespremiere ved et profesjonelt norsk teater i løpet av foregående kalenderår.

    Selve prisen er på 150.000 kroner og en statuett av Nina Sundbye. Prisen ble første gang delt ut i 1986.