Ny Beatles-låt på vei?

En siste Lennon-single fra The Beatles kan være på vei.

Yoko Ono og John Lennon i 1972
Foto: AP

Paul McCartney og Ringo Starr.
Foto: MARK J. TERRILL / AP

Norgesglasset i P1 gir deg for tiden Vår daglige Beatles

Les også: Var det Yoko Onos skyld?

Les også: "Love" overrasker ikke

Bakgrunn: Alt om The Beatles!

John Lennons enke Yoko Ono har gitt sin tillatelse til at de to gjenlevende Beatlene Paul McCartney og Ringo Starr bearbeider en uferdig låt Lennon etterlot seg.

Harrison nedla veto

Låta heter ”Now and then” og var aktuell for ”Anthology”-prosjektet for noen år tilbake. Men den gang nedla George Harrison veto fordi han ikke syntes den var bra nok.

The Beatles, Anthology
Foto: Promo

Etter det har Harrison gått bort og låta har fått en ny sjanse hos McCartney og Starr.

- Jeg har ikke noe imot dette, og nå er det opp til dem, sier Yoko Ono i følge Dansk TV2.

Trakk seg fra dokumentar

Yoko Ono har for øvrig trukket seg fra et tv-dokumentar om sin avdøde mann, på grunn av filmens kontroversielle karakter. I prosjektet, som nå skrinlegges, var det intervjuer med rockelegendens tidligere psykiater og hans ekskone Cynthia Lennon.

- Yoko trakk seg i siste liten, sier en kilde til britiske The Sun.

En annen forklaring

Plateselskapet EMI har imidlertid en annen forklaring. De sier at programmet var forsinket i forhold til en planlagt cd-utgivelse.

John Lennon ble myrdet 8. desember 1980, kun 40 år gammel.

Kulturstrøm

 • Visjon Norge må betale erstatning

  TV-kanalen i Drammen må betale 150.000 i erstatning til en mann for å ha delt sensitive opplysninger uten samtykke. I dommen fra lagmannsretten er også ansvarlig redaktør og programlederen dømt til å betale oppreisning, skriver avisa Norge i dag.

 • – Medieplattformer har et ansvar

  USAs president Joe Biden mener selskapene som driver sosiale medier har et ansvar for å stanse spredning av «upålitelig» innhold, særlig om koronaviruset, vaksiner og valg. Uttalelsen kom etter at Facebook har forlenget utestengelsen av Donald Trump.

 • Vant også siste del av søksmål

  Hertuginne Meghan vant også andre del av søksmålet mot Mail on Sunday og MailOnline. Prins Harrys kone fikk medhold i at utgiveren brøt opphavsretten da de trykket et brev hun skrev til sin far. Fra før er de dømt for å ha brutt privatlivets fred.

  Foto: Tolga AKMEN / AFP
  Foto: TOLGA AKMEN