Hopp til innhold

«Game of Thrones»-skapere skal lage ny «Star Wars»-serie

Hvor mange filmer det er snakk om, og når disse kommer, er foreløpig ikke kjent.

David Benioff, D.B. Weiss

David Benioff og D.B. Weiss da de mottok en Emmy for HBO-serien «Game of Thrones» i 2015. Nå har de blitt hyret inn for å lage en ny serie med «Star Wars»-filmer.

Foto: Phil Mccarten / AP

Skaperne bak den populære TV-serien «Game of Thrones» skal lage en ny serie med «Star Wars»-filmer. Det er David Benioff og D.B. Weiss som skal skrive og produsere filmene, opplyser produksjonsselskapet Lucasfilm i en pressemelding.

Filmene skal være separate fra Skywalker-filmene og den nye «Star Wars»-trilogien, ifølge Reuters. Hvor mange filmer det er snakk om, og når disse kommer, er foreløpig ikke kjent.

– Føler oss beæret

De to serieskaperne sier de har ønsket å reise til galaksen «langt, langt borte» siden den første «Star Wars»-filmen kom i 1977.

– Vi føler oss beæret over å ha fått denne muligheten og synes ansvaret er litt skummelt, men gleder oss stort til å komme i gang så snart vi er ferdige med den siste sesongen av «Game of Thrones», heter det i en uttalelse fra Benioff og Weiss.

Styreleder i Lucasfilm, Kathleen Kennedy, sier dette om serieskaperne:

– David og Dan er blant de aller beste historiefortellerne i bransjen i dag.

Første sesong av «Game of Thrones» hadde premiere i april 2011. Premieren på den syvende og nest siste sesongen knuste alle HBO-rekorder i fjor sommer. Den åttende og siste sesongen av storsuksessen kommer neste år.

Kjøpte rettigheter i 2012

Da «Star Wars» hadde premiere 25. mai 1977, hadde filmselskapet som sto bak ingen tro på filmen.

«Star Wars»-sagaen består av åtte filmer og én spin-off. Walt Disney Co kjøpte Lucasfilm for drøyt fire milliarder dollar i 2012, og eier rettighetene til alle filmene – med unntak av den aller første. Disneys første «Star Wars»-film, «The Force Awakens», ble en gigantsuksess.

Star Wars

«Star Wars» hadde premiere i 1997.

Foto: Josh Edelson / AFP

Ny trilogi

I november avslørte de at det planlegges en ny «Star Wars»-trilogi, basert på George Lucas' science fiction-univers.

Rian Johnson

«Star Wars»-sagaen er hovedsakelig produsert, skrevet og regissert av George Lucas.

Foto: Jordan Strauss / AP

Rian Johnson har ansvaret for de tre nye filmene som planlegges. Med seg på laget får han produsent og samarbeidspartner Ram Bergman.

Denne trilogien skal bli en del av tilbudet Disney håper vil lokke publikum til en ny strømmetjeneste som skal lanseres i 2019.

Johnson har også skrevet og regissert den nyeste Star Wars-filmen, «The Last Jedi», som hadde premiere i desember.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters