Hopp til innhold

Portugal-stjerne reagerer etter VM-bomben – kaller valg av dommer for uakseptabelt

Pepe er rasende etter at Marokko fortsatte eventyret og sendte Portugal ut av VM. Valget av dommeren i kampen er hovedårsaken.

pepe

SINT: Pepe kunne ikke tro at en argentinsk dommer dømte kampen mellom Portugal og Marokko etter Messis uttalelser i kvartfinalen.

Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP

Med «hele» Afrika i ryggen gjorde Marokko samme prosess med Portugal som de gjorde med storlagene Belgia og Spania, nemlig å sende dem ut av VM.

Og kontrastene kunne knapt vært større etter kampslutt.

For mens Portugals Cristiano Ronaldo ikke klarte å holde tårene tilbake, jublet marokkanerne hemningsløst for sin historiske bragd.

Marokko slo ut Portugal

Pepe kunne imidlertid ikke holde frustrasjonen inne.

– Det er uakseptabelt at en argentinsk dommer dømte kampen vår i dag, etter det som skjedde i går da Messi og hele Argentina klaget, sier Pepe etter kampslutt, ifølge Record.

Pepe sikter til situasjonen med Messi, som langet ut mot dommeren og nederlendere til tross for avansement til semifinalen.

– Etter det jeg så i dag, kan de like så godt gi VM-tittelen til Argentina, sier Pepe videre.

Han får støtte av lagkamerat Bruno Fernandes.

– Det er veldig rart å ha en dommer fra et landslag som fremdeles er i konkurranse, sier Fernandes.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Quarter Final - Morocco v Portugal

SINT OG TRIST: Bruno Fernandes kunne ikke holde tårene inne etter at VM-exiten var et faktum.

Foto: PAUL CHILDS / Reuters

I tillegg til Facundo Tello, som var hoveddommer, var assistentdommerne Ezequiel Brailovsky og Gabriel Chade også argentinske.

Årsaken til den sterke reaksjonen er åpenbart nasjonaliteten til dommeren, samtidig som Pepe og Fernandes mener at dommeren stadig stoppet kampen i andre omgang, og derfor la til en for kort tilleggstid.

– Det var bare åtte minutter tilleggstid. Vi spilte nesten ingenting i andre omgang, sier Pepe.

Han legger til at han føler på et stort sinne, og ikke tristhet for øyeblikket.

– Vi hadde kvaliteten til å vinne VM, men vi klarte det ikke, sier Pepe.

APTOPIX WCup Morocco Portugal Soccer

– En drøm

Det portugisiske sinnet stod i sterk kontrast til følelsene hos de marokkanske spillerne og supporterne. De kunne nesten ikke tro hva de nettopp hadde gjort.

– Det er virkelig, virkelig ikke til å tro. Jeg er så stolt. Det er som en drøm. Helt utrolig at vi er i semifinalen, sier Marokkos midtbanejuvel Sofyan Amrabat.

– Det betyr enormt mye for landet, folket og for hele Afrika og den arabiske verden. Dette er definitivt det største i marokkansk idrettshistorie, fordi fotball er verdens største sport, sier Tarik Elyounoussi til NRK.

Marokko

VILL JUBEL: Slik feiret de marokkanske spillerne etter bragden.

Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP

Den tidligere norske landslagsspilleren er født i Marokko og flyttet til Norge som 12-åring.

Han fikk se laget sitt fortsette sitt strålende mesterskap, hvor de ikke har sluppet inn mål fra en motspiller. Selvmålet mot Canada i gruppespillet er det eneste målet den marokkanske «veggen» har sluppet inn.

Portugal satte inn sin superstjerne Cristiano Ronaldo – som ble benket for andre kamp på rad – til ingen nytte. Dermed røk Ronaldos trolig siste sjanse til å bli verdensmester.

– Vi ga alt

Etter kampen var NRKs eksperter stum av beundring etter Marokkos bragd.

– Det er veldig imponerende. Det er helt fantastisk. Vi har fått noen nye favoritter. De har plutselig fått en enorm tro på at de kan gå langt, sier Åge Hareide.

– Sånne øyeblikk er utrolige. Jeg hadde ikke trodd det før mesterskapet startet, men det er utrolig fortjent. Måten de har gjort det på er suveren, sier Andrine Hegerberg.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Quarter Final - Morocco v Portugal

KNUST: Manchester United-spiller Bruno Fernandes.

Foto: PAUL CHILDS / Reuters

Det var ikke bare Ronaldo som måtte få trøst etter VM-exiten. Manchester Uniteds Bruno Fernandes kom gråtende inn til pressesonen etter tapet.

– Vi visste det kom til å bli en vanskelig kamp. De har gjort det veldig bra gjennom turneringen. De fikk sin sjanse og scoret, og vi hadde mange sjanser, men scoret ikke. Det er veldig trist for oss, for målet vårt var større enn dette. Men det er som det er, sier Fernandes.

United-spilleren fikk flere gode muligheter til å utligne mot Marokko.

– De forsvarte seg veldig godt. Det var godt jobba av dem. Vi må gi dem kredit for det, men åpenbart kan man alltid gjøre mer når man taper. Likevel synes jeg at laget ga alt til siste slutt, men det var ikke nok, sier Fernandes.

– Gedigen keepertabbe

Portugal tok et tidlig grep om kampen fra start og João Félix var farlig frempå ved flere anledninger.

Først ved en heading fra fem meter som keeper Yassine Bounou reddet, før han etter halvtimen spilt prøvde lykken fra 20 meter. På halv volley gikk ballen via en marokkansk forsvarer og landet på nettaket, bak en lettet og utspilt Bounou.

Joao Felix

NÆRE: Portugals João Félix fikk flere store muligheter til å sende Portugal i ledelsen.

Foto: KARIM JAAFAR / AFP

Men så våknet marokkanerne.

De rødkledde rullet opp flere gode angrep, men verken Selim Amallah eller Sofiane Boufal klarte å overliste Portugal keeper Costa.

Men Marokko ga seg ikke, og like før pause gikk de marokkanske supporterne av hengslene.

Attiyat Allah la inn fra sin venstreside. Portugal-keeper Costa kom ut, men bommet totalt på å fange ballen. Spydspiss En-Nesyri kom derimot flyvende inn, knuste Ruben Dias i hodeduellen og sendte Marokko til himmels.

WCup Morocco Portugal Soccer

KUNNE JUBLE: Marokkos Youssef En-Nesyri.

Foto: Martin Meissner / AP

– Det er en fantastisk prestasjon av En-Nesyri. Og så er det en gedigen keepertabbe av Costa. Han bommer på den totalt. Men avslutningen er fantastisk, var dommen fra NRK-ekspert Åge Hareide.

– Helt vanvittig

Portugal og Bruno Fernandes prøvde å svare på kalddusjen direkte. Manchester United-spilleren prøvde lykken på halvspretten og kopierte nesten Marco Van Bastens legendescoring i 1988, men ballen suste i tverrliggeren.

– En helt vanvittig fotballkamp, var oppsummeringen fra NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith til pause.

I andre omgang tok Portugal-sjef Fernando Santos grep, og satte på superstjernen Cristiano Ronaldo.

Etter timen spilt var tidligere lagkamerat Fernandes igjen farlig frempå, da han traff like over tverrliggeren fra 18 meters hold.

Cristiano Ronaldo fikk også en stor mulighet på overtid da han ble spilt alene gjennom med Bounou, men keeperen reddet Marokko nok en gang.

WCup Morocco Portugal Soccer

NÆRE: Cristiano Ronaldo fikk en stor sjanse til å utligne mot Marokko.

Foto: Martin Meissner / AP

Portugal presset desperat på for å få en utligning i sluttminuttene, men Marokko forsvarte seg på mesterlig vis. Walid Cheddira ble utvist i sluttminuttene, men Marokko kunne likevel slippe jubelen løs.

Avslørte Ronaldo-konfrontasjon

Cristiano Ronaldo måtte altså for andre kamp på rad finne seg i å være på benken for Portugal. Portugals landslagssjef Fernando Santos avslørte fredag at han hadde et møte med 37-åringen etter benkingen.

– Cristiano ble åpenbart ikke veldig glad for det, fordi han har alltid startet utenom en eller to kamper, og åpenbart var han ikke fornøyd. Han spurte: «Er det en god ide?». Men vi hadde en normal samtale der jeg forklarte mitt syn. Han aksepterte det, sa Santos.

Les også Portugal-sjefen avslører Ronaldo-konfrontasjon: – «Er det en god idé?»

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group H - South Korea v Portugal

Det har stormet rundt portugiseren de siste ukene etter at han sa at han følte seg forrådt av egen klubb Manchester United i et intervju med Piers Morgan. For to uker siden var han ferdig i klubben. Nå er det usikkert hva fremtiden bringer.

– Jeg føler meg forrådt. Cristiano Ronaldo holder ingenting tilbake i intervjuet som sender sjokkbølger gjennom fotballverdenen.

– Jeg føler meg forrådt. Cristiano Ronaldo holder ingenting tilbake i intervjuet som sender sjokkbølger gjennom fotballverdenen.

Siste nytt

  • Klopp raser mot tidligkamper: – Kriminelt

    Jürgen Klopps tid som Liverpool-manager er snart over, men den verbale slagkraften er fortsatt på topp. Fredag brukte han den mot tidligkamper.

    Lørdagskamper med avspark 12.30 lokal tid er ikke Klopps favoritt, og særlig reagerte han på at Liverpool måtte spille på det tidspunktet mot West Ham sist helg, etter et svært tøft kampprogram.

    – Det er et generelt problem, men det var kriminelt at de våget å gi oss kamp torsdag, søndag, onsdag og så lørdag 12.30. Jeg ventet på at Amnesty International skulle gripe inn, sa Klopp på sin pressekonferanse.

    Klopp mener at Premier League-lagenes tøffe kampprogram er årsaken til at bare ett engelsk lag (Aston Villa i conferenceligaen) har tatt seg til semifinale i europacupene denne sesongen. (NTB)

    PaZeVXCKhhE
    Foto: AP
  • Gjert Ingebrigtsens forsvarer sterkt kritisk til politiets etterforskning

    Gjert Ingebrigtsens forsvarer Heidi Reisvang kritiserer politiets arbeid og sier at etterforskningsskritt forsvarerne har bedt om, ikke er gjennomført. Mediene får også kritikk for håndteringen av saken.

    Heidi Reisvang i Elden Advokatfirma er forsvareren til Ingebrigtsen sammen med John Christian Elden. Hun sier friidrettsprofilen er dypt ulykkelig over den situasjonen familien hans befinner seg i, inkludert den fornærmede i saken. Samtidig sier Reisvang til NTB:

    – Selv om det er en enorm belastning for både Gjert Ingebrigtsen og familien å stå i denne situasjonen, er han forberedt på å forsvare sin uskyld i retten når den dagen kommer, sier Reisvang og fortsetter:

    – Avhørene som er gjort i saken, kommer i all vesentlighet fra en lukket krets og fremstår som delvis å være avgitt i et ekkokammer. Gjert Ingebrigtsen selv benekter enhver form for straffskyld i denne saken, sier Reisvang, som legger til at Ingebrigtsen ikke kjenner seg igjen i beskrivelsene som ligger til grunn for tiltalen.

    NTB har forelagt Reisvangs kritikk for politiinspektør Terese Braut Våge i Sør-Rogaland politidistrikt.

    – I en sak som dette vil det selvsagt være en omfattende personkrets som kan si noe om familien opp gjennom årenes løp. Det er derfor helt nødvendig å prioritere hvilke vitner vi mener er formålstjenlig å avhøre. Ved utvelgelse av vitner har vi foretatt en helhetlig vurdering av hva vi mener det er behov for å belyse ytterligere i saken, sier hun.

    Tidligere denne uken ble det tatt ut tiltale mot friidrettstrener Gjert Ingebrigtsen. Han er anklaget for mishandling i nære relasjoner. Tiltalen omfatter forhold knyttet til ett av friidrettsprofilens barn. Han erkjenner ikke straffskyld. (NTB)

    Gjert Ingebrigtsen på Trond Mohn Games i Bergen
    Foto: Geir Olsen / NTB
  • Norsk landslagsspiller blir utenlandsproff

    Landslagsspiller Kristina Sirum Novak forlater Sola og er klar for den franske håndballklubben Brest. Det bekrefter klubben selv på sin nettside. Høyrebacken har signert en to-årskontrakt.

    – Å bli en profesjonell spiller betyr også muligheten til å spille i mesterligaen, det er en drøm som går i oppfyllelse, sier Novak til klubben.

    23-åringen kom til Sola i 2018 og har vært en svært viktig brikke for gultrøyene de siste sesongene.

    Hun fikk sin landslagsdebut i 2022 og har spilt 30 kamper og scoret 47 mål for Norge.

    Novak
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal