Hopp til innhold

Portugal-sjefen avslører Ronaldo-konfrontasjon: – «Er det en god idé?»

Ryktene har svirret rundt Cristiano Ronaldo etter at han ble benket i VM-kampen mot Sveits. Nå avslører landslagssjefen hva som ble sagt da han måtte meddele vrakingen overfor superstjernen.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group H - South Korea v Portugal

TOK PRATEN: Santos skal ha kalt inn Ronaldo på kontoret for å fortelle om og forklare hvorfor han ikke var en del av startelleveren.

Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters

Selv om han ikke var der, handlet stort sett alt om én mann på Portugals pressekonferanse dagen før kvartfinalen mot Marokko. Selvfølgelig Cristiano Ronaldo.

Landslagssjef Fernando Santos fikk først spørsmål om samtalen han hadde med Ronaldo i forkant av benkingen.

– Ja, vi hadde en samtale og det ville vært dårlig av meg om vi ikke hadde hatt det. Samtalen måtte skje. Jeg gjør ikke det med alle spillerne, men han er kapteinen i laget. Det han representerer for den portugisiske fotballen, folket og laget. Naturligvis måtte jeg prate med han om det, sier Santos.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Portugal Press Conference
Foto: SUHAIB SALEM / Reuters

Portugal-sjefen forteller at samtalen med Ronaldo fant sted etter lunsj på kampdagen, og at han ikke hadde hatt noen samtale med han i forkant av det.

– Jeg fortalte ham hvorfor han ikke ville bli i startelleveren, og jeg forklarte det så han ikke ville bli overrasket. Jeg inviterte han på kontoret og sa at han ikke ville starte. Jeg så for meg at kampen ville bli enda tøffere og jeg ville spare ham til andre omgang, forteller Santos.

– Cristiano ble åpenbart ikke veldig glad for det, fordi han har alltid startet utenom en eller to kamper, og åpenbart var han ikke fornøyd. Han spurte: «Er det en god ide?». Men vi hadde en normal samtale der jeg forklarte mitt syn. Han aksepterte det, sier landslagssjefen.

Les også Trur desse gjer VM-spelarar sjuke – no tek fleire storlag grep

Air condition VM

Nekter for «hjemreisetrussel»

Ryktene har ikke bare svirret rundt denne samtalen. Torsdag meldte to av Portugals største aviser, A Bola og Record, at superstjernen ble så sur etter vrakingen sist kamp at han ønsket å forlate Qatar. Dette gikk det portugisiske forbundet ut og benektet.

Santos fikk også spørsmål om han én gang for alle kunne bekrefte eller avkrefte ryktene om at stjernen skal ha ytret et ønske om å reise hjem.

– Han har aldri sagt til meg at han ønsket å forlate landslaget, sier han.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Round of 16 - Portugal v Switzerland

UVANT SYN: Ronaldo feirer en Portugal-scoring fra benken.

Foto: SUHAIB SALEM / Reuters

Og i likhet med landslagsspilleren João Felix, som også fikk spørsmål om ryktene på pressekonferansen – og nektet å svare –, er han mer en klar for å legge saken død.

– Det er på tide at vi stopper med denne diskusjonen. Et eksempel på det jeg akkurat har sagt er det han gjorde på banen mot Sveits. Han var den som startet å varme opp med de andre, selv om han visste at han ikke skulle starte. Han feiret alle målene som ble scoret, han klappet og han var den som fikk med kollegaene bort for å takke fansen, sier Santos

– Så det er på høy tid å la han være i fred, etter alt han har gjort for portugisisk fotball.

Ronaldo selv publiserte et innlegg på Instagram der han indirekte slo tilbake mot rapportene.

– En gruppe for samlet til å brytes av ytre krefter. En nasjon for modig til å bli skremt av noen motstandere. Et lag i ordets rette forstand, står det blant annet i Ronaldos innlegg.

– Det må stoppe nå

Cristiano Ronaldo, Pepe

FÅR GJENNOMGÅ: Portugals superstjerne Cristiano Ronaldo. Her med Pepe etter åttedelsfinalen mot Sveits.

Foto: PAUL ELLIS / AFP

Ronaldo har nå blitt vraket både på klubblaget og landslaget det siste året. Det bør føre til at superstjernen ser seg selv i speilet, er rådet fra tidligere lagkamerat Gary Neville. For det var erstatteren Gonçalo Ramos som stjal showet og scoret tre mål mot Sveits da Portugal enkelt tok seg videre til kvartfinale.

Ronaldo ble plassert på benken for første gang i en stor turnering siden 2008, og kom inn i det 74. minutt. Da hadde Ramos blitt turneringens første til å score hat tricket i årets fotball-VM.

Ronaldos tidligere lagkamerat Gary Neville mener det sier mye at det er nettopp Portugal-manager Santos som sto bak den uventede benkingen av Ronaldo i åttedelsfinalen.

– Da det skjedde i United antydet folk at det skjedde fordi Erik ten Hag ville markere seg og etablere sin autoritet. Men dette er en manager som har hatt et utrolig forhold til Ronaldo i åtte år. Det er mange fans av Ronaldo som ikke klarer å fortelle ham sannheten, men jeg mener han må lytte til sannheten nå, sier Neville på ITV.

Han kommer nå med klar beskjed til sin gamle kollega:

– Surmulingen, at han går rundt og henger med hodet, sutringen ... Det må stoppe nå. Det setter ham ikke i et godt lys i det hele tatt. Det langsiktige ettermælet hans er sikret, han er en av de største noensinne, men på kort sikt må han gjøre det bedre. Tok Juventus-manageren feil? Tok Manchester United-manageren feil? Og tar Portugal-manageren nå feil? Det er nå tre stykk som har gjort det samme, påpeker Neville.

SOCCER-ENGLAND-WHU-BRH/

Gary Neville er ikke nådig med Ronaldo.

Foto: STRINGER

– Avslutter karrieren på en dårlig måte

NRKs fotballekspert Åge Hareide mener superstjernen nå har satt seg i en vanskelig situasjon.

– Han går fra å være en respekt og hyllet avslutter som har vunnet gullballen mange ganger til nå å avslutte karrieren sin på en veldig dårlig måte, sier Hareide.

Han tror Ronaldo igjen blir benket i kvartfinalen mot Marokko lørdag.

– Erstatteren gjorde det veldig bra. Det sier egentlig alt. Det viser at treneren har valgt den riktige løsningen, mener han.

Gary Nevilles ITV-kollega og tidligere Premier League-storscorer Ian Wright synes hele Ronaldo-situasjonen er uverdig.

– Dette slutter ikke på en bra måte, det slutter brått, og det virker ikke som at han trives for øyeblikket. Han virker ikke lykkelig, og det er bare en trist situasjon. Når sa noen «nei» til ham sist i livet? Det er sånn det føles for meg, sier Ian Wright.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Round of 16 - Portugal v Switzerland

ENORM INTERESSE: Fotografene var mer interessert i benken der Ronaldo var enn i spillerne som startet mot Sveits.

Foto: JOHN SIBLEY / Reuters

– Egoet har blitt for stort

Mot Sveits led Ronaldo samme skjebne som han har fått oppleve gjentatte ganger i Manchester United denne sesongen. Ingen tillit fra start fra lagets øverste leder.

Men denne gangen var det på landslaget, fra Fernando Santos, som har valgt Ronaldo som kaptein på landslaget i en årrekke.

– Han har sett det samme som Ten Hag. Egoet har blitt for stort for å prestere på et lag, sier Hareide.

Ronaldo benk

Ronaldo ble benket etter å ha blitt slaktet av egen trener etter oppførselen mot Sør-Korea. Da viste han tydelig misnøye med å bli byttet ut etter drøye timen spilt.

– Å dra fra kamper tidlig som han gjorde i Manchester United to ganger, hvordan han trampet av mot Sør-Korea når lagkamerater som Bernardo Silva og Bruno Fernandes ikke engang startet ... Det har kommet til et punkt hvor Ronaldo ikke aksepterer hans slutt på karrieren på en god måte, mener Gary Neville.

Sky Sports ekspert Jamie Carragher mener Ronaldo ble benket etter svake prestasjoner på banen og ikke etter dårlig oppførsel. Hareide tror det er en blanding.

– Det gjelder både prestasjon i forhold til arbeidskapasitet og at han setter seg foran laget hele tiden. Sånn som han har opptrådt på banen synes jeg også han ikke har opptrådt kollektiv så bra som han har gjort tidligere, sier NRK-eksperten.

Les også Ronaldo slaktes av egen trener etter disse bildene

Ronaldo benk

Må tenke mer på lagkameratene

Det har stormet rundt den portugisiske superstjernen de siste ukene. Ronaldo har som nevnt slitt med spilletiden i Manchester United og like før VM gikk han hardt ut mot egen klubb og sa at han følte seg forrådt.

For to uker siden var Ronaldo ferdig i klubben. Tidligere lagkamerat Wayne Rooney kalte kommentarene til Ronaldo i intervjuet med Piers Morgan for «merkelige», mens Rio Ferdinand og Roy Keane har vært blant tidligere lagkamerater som har gitt Ronaldo støtte.

– Han er borte og det er en del av fortiden. Nå ser vi fremover og fokuserer på fremtiden, sier United-manager Erik ten Hag i et ferskt intervju med MUTV.

– Jeg føler meg forrådt. Cristiano Ronaldo holder ingenting tilbake i intervjuet som sender sjokkbølger gjennom fotballverdenen.

– Jeg føler meg forrådt. Cristiano Ronaldo holder ingenting tilbake i intervjuet som sender sjokkbølger gjennom fotballverdenen.

Gary Neville har på langt nær vært like positiv overfor Ronaldo og både han og Rooney fikk høre det i det mye omtalte intervjuet, hvor Ronaldo mente at de utnyttet navnet hans for å få mer oppmerksomhet.

– De er ikke vennene mine, sa Ronaldo.

Siste nytt

  • City herjet mot Brigthon - Foden hylles etter måldobbel

    Phil Foden storspilte og stjal showet da Manchester City vant 4-0 borte mot Brighton i Premier League.

    Etter storseieren uten Erling Braut Haaland skiller det bare ett poeng opp til serieleder Arsenal, som har én kamp mer spilt. Søndag gjester Pep Guardiolas menn Nottingham Forest.

    Oscar Bobb ble sittende på benken hele kampen.

    City fikk en fantastisk start på kampen da Kevin De Bruyne stanget et innlegg fra Kyle Walker rett i krysset etter bare 17 minutter.

    Ni minutter senere doblet Phil Foden gjestenes ledelse da han slo et frispark via muren og i mål.

    Briten var imidlertid ikke ferdig der. Med ti minutter igjen av omgangen satte han inn sitt andre etter at Brighton rotet det til i forsvar. Bernardo Silva snappet opp ballen og spilte den til City-juvelen, som banket inn 3-0-målet.

    Det var Fodens 50. Premier League-scoring, som fikk en legende til å logge seg på:

    – Er Phil Foden årets spiller? spurte tidenes toppscorer i Premier League, Alan Shearer, på X.

    Etter hvilen fortsatt City målfesten da Julian Alvarez banket inn returen på et skudd fra Walker.

    – Dette er ordentlig stygt for Brighton, men for et signal til resten av verden og Premier League, utbrøt Viaplay-kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

    I forkant av målet ropte også vertene på straffe etter at Pascal Gross gikk i bakken i en duell med Rodri. Dommeren vinket imidlertid spillet videre.

    – Jo, dommer. Og jo, VAR. Det er klar og tydelig straffe til Brighton, skrev Viaplay-ekspert Lars Tjærnås på X.

    Det ble også det nærmeste Brighton kom et mål, og de må dermed se seg fornøyd med 11.-plass på tabellen.

    (NTB)

    Bpk8eLb85F0
    Foto: AP
  • Botheim matchvinner etter at «Tokki» mistet hodet

    Tokmac «Tokki» Nguen mistet de siste sju minuttene av storkampen mellom Djurgården og Malmö etter at han fikk rødt kort. Så ble Erik Botheim helten på overtid.

    – Det var en kjempetøff kamp med høy temperatur. Vi visste at det var marginer som ville avgjøre det, sa Botheim til Discovery og fortsatte:

    – Det er dritdeilig. Overtidsscoring borte mot Djurgården, får man noe deiligere enn det?

    Kampen tok fyr i sluttminuttene med en nordmann på hvert sitt lag i hovedrollene.

    I 82. spilleminutt på stillingen 0-0 var Nguen på vei gjennom, men ble stoppet av Malmö-forsvarer Derek Cornelius.

    Cornelius jublet hemningsløst over Nguen, som svarte med å løpe ned canadieren og fikk raskt det røde kortet.

    – Jeg spurte linjedommeren hvorfor jeg fikk rødt, og da sa han at jeg slo. Det er helt feil, sier Nguen ifølge TT og forklarer:

    – Det første instinktet var å jage ballen, men så sto han der. Han provoserte meg, og jeg gikk med på det.

    Det skulle vise seg å bli skjebnesvangert for vertene, for tre minutter på overtid stanget Botheim inn matchvinnerscoringen for Malmö. (NTB)

    Fotboll, Allsvenskan, Djurgården - Malmö FF
    Foto: BILDBYRÅN
  • Arne Slot: – Jeg vil til Liverpool

    Feyenoord-trener Arne Slot legger ikke skjul på ønske om å bli Jürgen Klopps etterfølger som Liverpool-manager.

    – Det er ingen hemmelighet at jeg vil til Liverpool, iser Slot til ESPN like før Feyenoords kamp mot Go Ahead Eagles torsdag kveld.

    – Feyenoord og Liverpool er i forhandlingssamtaler. Jeg venter på hva som kommer ut av det. Jeg er selvskikker, og venter på at klubbene skal komme til enighet, fortsetter Slot.

    Nederlenderen har de siste dagene blitt sterkt koblet til Liverpool-jobben når Klopp forsvinner etter sesongen.

    Den nederlandkse storavisen De Telegraaf har skrevet at Feyenoord kan kreve opptil 15 millioner euro for Slot, som har en kontrakt med klubben som går ut sommeren 2026.

    Liverpool-kaptein Virgil van Dijk har snakket varmt om landsmannen som en potensiel manager.

    – Jeg synes han spiller på en måte og med en sånn filosofi at han kunne vært Liverpool-manager. Vi får se. Neste år kan vi fokusere på det, sa van Dijk til nederlandske Viaplay onsdag.

    Arne Slot
    Foto: Russell Cheyne / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal