Hopp til innhold

«Fri for»-kaka vant 2015

I 2015 ville vi bake. Sju av de ti mest leste oppskriftene i fjor var kakeoppskrifter. Øverst troner en glutenfri og vegansk kake uten melkeprodukter og hvitt sukker.

Glutenfri og sukkerfri blåbærkake

Blåbærkaka er raw food, og skal dermed ikke stekes, men også glutenfri, melkefri og vegansk. Oppskriften blei lest mer enn 95.000 ganger i fjor.

Foto: Fra tv-serien Hygge i Strömsö / YLE

Det er ingen tvil: 2015 blei det søteste året redaksjonen i NRK Mat kan huske. Blant de ti mest leste oppskriftene i fjor, det vil si oppskrifter som er lest snaut 50.000 ganger eller mer, er det kun tre oppskrifter som ikke er kaker. Og én av disse tre er en oppskrift på pannekaker.

Glutenfri og sukkerfri blåbærkake
Foto: Fra tv-serien Hygge i Strömsö / YLE

1: «Fri for»-kaka

(Lest over 95.000 ganger).

Ser vi derimot på artiklene som blei mest lest i fjor, har middagene fått langt større plass. Flere saker i serien Ukas ønskeoppskrift har vært svært populære, og temasaker om både sauser, supper, middag i ovn og gryte og kjøttfri mat har nådd mange NRK Mat-lesere.

2: Nøttekake med sjokolade og kaffekrem

Nøttekake med sjokolade og kaffekrem
Foto: Tone G. Johannessen / NRK

3: Pavlova

Pavlova – til oppskrift fra Lise Finckenhagen
Foto: Hanne Hoftun / NRK

4: Supersunne pannekaker

Supersunne adventspannekaker
Foto: Agnete Daae-Qvale Holmemo / NRK

5: Blåbærpai med hjemmelagd vaniljesaus

Blåbærpai med hjemmelaget vaniljesaus
Foto: Tone G. Johannesen / NRK

6: Hjemmelagd ketsjup og sennep

Ketsjup og skånsk sennep
Foto: Fra TV-serien Hygge i hagen / SVT

7: Pasta carbonara

Pasta carbonara
Foto: Lise Finckenhagen

8: Himmelsk sjokoladekake

Himmelsk sjokoladekake
Foto: Agnete Daae-Qvale Holmemo / NRK

9: Kålrotkake

Kålrotkake
Foto: Juliane Kravik / NRK

10: Saftige julekaker fra Bodil Nordjore

Bodil Nordjore
Foto: Britt Boyesen / NRK

Mest lest, måned for måned

Januar: Nøttekake med sjokolade og kaffekrem | Februar: Chicken jalfrezi | Mars: Tempurafritert fisk med grønnsaker | April: Pasta carbonara | Mai: Pavlova | Juni: Rabarbrapai | Juli: Bålbrød | August: Hjemmelagd ketsjup og sennep | September: Ovnsbakt laks | Oktober: Hjemmelagd lasagne | November: Supersunne pannekaker | Desember: Peanøttsjokolade