Hopp til innhold

WiMP får kunder fra Spotify

WiMP åpner for import av spillelister og har fått mange nye kunder etter at gratistjenesten til Spotify ble innskrenka.

Fra Spotify til WiMP

Etter at Spotify endret på sin gratistjeneste har WiMP merket en økning i antallet kunder.

Foto: Illustrasjon: WiMP

Kopiere musikk fra Spotify til WiMP

Du kan nå kopiere spillelistene dine i Spotify og ta de med til WiMP.

Foto: WiMP
Per Einar Dybvik, WiMP

Per Einar Dybvik i WiMP kan fornøyd konstatere at tjenesten stadig vokser og at de nå også «stjeler» kunder fra Spotify.

Foto: WiMP

Konkurransen i markedet for streaming av musikk hardner stadig til. I forrige uke kom nyheten om at du nå kan laste ned musikk fra Spotify til Apple-spilleren iPod .

Merker endringer

Samtidig har mange brukere av Spotify fått merke de innskrenkninger som har kommet i deres gratistjeneste . Fra og med 1. mai, trolig for å tilpasse seg det amerikanske markedet, kan brukere av Spotify nå bare høre 10 timer med musikk i måneden gratis, mot 20 timer i måneden tidligere.

Les også:

WiMP har i dag lansert nyheten om at brukerne deres nå fritt kan importere spillelister folk har laget i Spotify. Muligens for å gjøre det enklere når mange Canal Digital-kunder i disse dager får tilbud om WiMP som en del av deres abonnement, og eventuelt ønsker å flytte fra Spotify.

- Betydelig antall kunder

Siden påske har WiMP hatt en gradvis utrulling av sin tjeneste for Canal Digital og når nå over 700 000 kunder.

- Vi ser et betydelig antall kunder som kommer inn hver dag nå, forteller sjef for WiMP Per Einar Dybvik til NRK.no.

Les mer om nedlasting, fildeling og streaming!

- Samtidig merker vi det som har skjedd med Spotify, sier han videre og forteller at WiMP nå får mange kunder han mener har hoppet av Spotify.

I en pressemelding sier WiMP at mange bruker mye tid på å bygge opp en samling av spillelister, favorittartister og –album og vise fram det de liker via sosiale medier.

- Ser ingen grunn til å låse

Tjenesten har mottatt mange forespørsler fra brukere som ønsker å importere sine spillelister fra andre tjenester, og nå har de tatt første skritt i en slik retning.

- I WiMP er vi for en åpen standard, slik at vi kan la brukerne fritt overføre musikksmaken sin mellom de ulike tjenestene dersom de skulle ønske å bytte. Vi ser heller ingen grunn til å låse brukere inne i WiMP og tilbyr derfor eksportmulighet fra vår side, sier Dybvik.

Den norske streamingtjenesten jobber også stadig med å ekspandere til andre land og har fått positiv omtale både i Sverige og i Danmark . De jobber også med å lansere WiMP i andre land men vil ennå ikke røpe hvilke.

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters