Stadig flere velger WiMP

På fire måneder har streamingtjenesten WiMP doblet antallet kunder.

Streamingtjenesten WiMP

Streamingtjenesten WiMP tar stadig nye markedsandeler.

Foto: Illustrasjon: WiMP.no

Onsdag ble det klart at brukere av den norske streamingtjenesten WiMP fikk muligheten til å hente inn sine spillelister fra konkurrenten Spotify.

Tar stadig nye markedsandeler

Spotify er storebror i streamingmarkedet og er til stede i langt flere land. De har i overkant av en million betalende kunder, i tillegg til flere millioner som bruker deres gratistjeneste.

WiMP, som i dag finnes som et tilbud i Norge, Sverige, Danmark og Portugal, har kun betalende brukere og tilbyr ingen gratisversjon.

Men den norske tjenesten har fått mye positiv respons etter lanseringer i Sverige og Danmark, og tar stadig nye markedsandeler fra sin konkurrent.

200.000 betalende

Per Einar Dybvik, WiMP

Per Einar Dybvik i WiMP forteller at tjenesten har opplevd en svært sterk vekst i Norge og Portugal.

Foto: WiMP

I dag la Aspiro Music, et av selskapene bak WiMP, fram sin kvartalsrapport og forteller i en pressemelding at de har doblet antallet brukere på bare fire måneder.

Ved slutten av 2010 hadde de 100.000 betalende brukere, men har nå passert 200.000.

Aspiro, som er et børnotert selskap i Sverige, fikk en positiv respons på dagens nyheter og gikk i følge Dagens Industri en økning i verdien på sine aksjoner på 14,5 prosent.

- Vi har sett en meget sterk vekst i Norge i det siste, og sammen med vekst i Portugal og lanseringen i Sverige i februar har det bidratt til en dobling av brukertallene våre på fire måneder, sier Per Einar Dybvik i WiMP.

- Forventer fortsatt sterk vekst

I tillegg får i disse dager 700.000 kunder av Canal Digital tilbud om WiMP som del av sitt TV-abonnement, noe som trolig også vil bidra til videre vekst for selskapet.

- Vi forventer en fortsatt meget sterk vekst framover, både fordi interessen generelt er svært høy om dagen, og fordi utrullingen via Canal Digital nå er i full gang, sier Dybvik.

Kvartalsrapporten avslører blant annet at selskapet får 50 millioner svenske kroner over 18 måneder for at Canal Digital sine kunder får fri tilgang til WiMP.

Kulturstrøm

  • 300 pressefolk pågrepet

    300 pressearbeidere har blitt pågrepet i Hviterussland siden demonstrasjonene mot president Aleksandr Lukasjenko startet etter presidentvalget i august. Det melder Reportere uten grenser. Bare i oktober ble 85 pressefolk pågrepet i landet.

  • Slutt for mobil-strøymeteneste

    Etter berre eit halvt år blir storsatsinga Quibi lagt ned, skriv Variety. Quibi er ei strøymeteneste berre for mobile plattformer. Trass spesialinnhald frå store namn som Kevin Heart, Chrissy Teigen og Kiefer Sutherland, gir investorane no opp.