Hopp til innhold

Stadig flere velger WiMP

På fire måneder har streamingtjenesten WiMP doblet antallet kunder.

Streamingtjenesten WiMP

Streamingtjenesten WiMP tar stadig nye markedsandeler.

Foto: Illustrasjon: WiMP.no

Onsdag ble det klart at brukere av den norske streamingtjenesten WiMP fikk muligheten til å hente inn sine spillelister fra konkurrenten Spotify.

Tar stadig nye markedsandeler

Spotify er storebror i streamingmarkedet og er til stede i langt flere land. De har i overkant av en million betalende kunder, i tillegg til flere millioner som bruker deres gratistjeneste.

WiMP, som i dag finnes som et tilbud i Norge, Sverige, Danmark og Portugal, har kun betalende brukere og tilbyr ingen gratisversjon.

Men den norske tjenesten har fått mye positiv respons etter lanseringer i Sverige og Danmark, og tar stadig nye markedsandeler fra sin konkurrent.

200.000 betalende

Per Einar Dybvik, WiMP

Per Einar Dybvik i WiMP forteller at tjenesten har opplevd en svært sterk vekst i Norge og Portugal.

Foto: WiMP

I dag la Aspiro Music, et av selskapene bak WiMP, fram sin kvartalsrapport og forteller i en pressemelding at de har doblet antallet brukere på bare fire måneder.

Ved slutten av 2010 hadde de 100.000 betalende brukere, men har nå passert 200.000.

Aspiro, som er et børnotert selskap i Sverige, fikk en positiv respons på dagens nyheter og gikk i følge Dagens Industri en økning i verdien på sine aksjoner på 14,5 prosent.

- Vi har sett en meget sterk vekst i Norge i det siste, og sammen med vekst i Portugal og lanseringen i Sverige i februar har det bidratt til en dobling av brukertallene våre på fire måneder, sier Per Einar Dybvik i WiMP.

- Forventer fortsatt sterk vekst

I tillegg får i disse dager 700.000 kunder av Canal Digital tilbud om WiMP som del av sitt TV-abonnement, noe som trolig også vil bidra til videre vekst for selskapet.

- Vi forventer en fortsatt meget sterk vekst framover, både fordi interessen generelt er svært høy om dagen, og fordi utrullingen via Canal Digital nå er i full gang, sier Dybvik.

Kvartalsrapporten avslører blant annet at selskapet får 50 millioner svenske kroner over 18 måneder for at Canal Digital sine kunder får fri tilgang til WiMP.

Kulturstrøm

 • Formkraft i to generasjoner

  – Det er virkelig to markante kunstnere vi snakker om: To kvinner som hver især ruver i nyere norsk kunsthistorie, og som gjennom vidt forskjellige medier har utviklet sine egenartede og individualiserte formspråk, skriver kunstkritiker Mona Pahle Bjerke om utstillingen «Bølger og måne» med Siri Aurdal og Synnøve Anker Aurdal ved Stavanger Kunstmuseum.

  Bilde fra utstillingen «Bølger og måne» av Siri Aurdal og Synnøve Anker Aurdal ved Stavanger Kunstmuseum
  Terningkast 6 Kunst

  «Her skjer det virkelig ting i utstillingsrommet»

  ANMELDELSE: «Bølger og måner» av Siri Aurdal og Synnøve Anker Aurdal ved Stavanger Kunstmuseum

 • Blues-pioneren John Mayall er død

  Den britiske artisten John Mayall er død, 90 år gammel. Hans band The Bluesbreakers var sentralt i karrieren til senere superstjerner som Eric Clapton og Mick Fleetwood.

  Musikeren døde mandag i sitt hjem i California, heter det i en kunngjøring på Mayalls Instagram-konto. Han hadde familien sin rundt seg, melder nyhetsbyrået AP.

  – Helseplagene som tvang John til å avslutte sin storslåtte turnékarriere, førte til slutt til fred for en av verdens største helter på veien. John Mayall ga oss 90 år med utrettelig innsats for å lære bort, inspirere og underholde, heter det.

  En rekke artister har spilt i John Mayalls band, blant dem Eric Clapton og Jack Bruce, som senere dannet Cream. Det har også Mick Fleetwood, John McVie og Peter Green, som senere spilte i Fleetwood Mac, samt Mick Taylor, som spilte fem år i Rolling Stones.

  John Mayall har holdt konserter i Norge flere ganger, deriblant på Notodden Blues festival i 2004 og 2013.

  Mayall gav ut sitt første album i 1966.

  Han ble innlemmet i Blues Hall of Fame i 2016.

  I fjor ble han nominert til Grammy klassen Best Traditional blues album, for albumet «The sun is shining down».

  NTB/NRK

  Bluesartisten John Mayall er død. Bildet viser Mayall mens han spiller munnspill og holder rundt en mikrofon. Bildet er fra Montreux Jazz Festival i Montreux, Sveits, sent mandag 7. juli 2008
  Foto: Sandro Campardo/Keystone / AP/NTB
 • «Kjærlighet» til filmfestivalen i Venezia

  Den norske spelefilmen «Kjærlighet» av Dag Johan Haugerud er teke ut i hovudkonkurransen på filmfestivalen i Venezia, og kan dermed vinne Gulløven.

  Det er første gong på 38 år at ein norsk spelefilm er invitert til hovudkonkurransen i det som er verdas eldste filmfestival, og ein av dei tre viktigaste filmfestivalane i verda, saman med Cannes og Berlin.

  Regissør Dag Johan Haugerud
  Foto: Baard Henriksen