Vestbase AS Vestbase AS
Foto: Harald M. Valderhaug

Vestbase

 • Auke for Vestbase

  Det blir auke i oljeservicenæringa framover hausten og neste år, seier administrerande direktør i Vestbase, Alf Dahl. Det er så langt for tidleg å seie noko om det blir tilsett fleire folk, men det blir auka aktivitet på basen og meir å gjere for dei som er der, seier Dahl. Han trur også lokalsamfunnet vil merke ringverknadene.

  Alf Dahl
  Foto: Anne-Mari Flatset / NRK
 • Håpar på andre oppgåver

  Ordførar Kjell Neergaard i Kristiansund er ikkje overraska over at NorSeaGroup som eig Vestbase, kuttar i stillingar knytt til administrasjon. - Dei som mistar jobbane sine må bli tatt vare på, seier Neergaard. Han forstår at digitalisering fører til færre folk i stab- og støttefunksjonar, men håpar Vestbase snart vil tilsette folk til andre oppgaver.

  Kjell Neergaard
  Foto: Trond Vestre / NRK
 • Oppsigelser i Kristiansund

  50 medarbeidere blir sagt opp i NorSea Group, som betjener de store oljebasene langs kysten. Hovedvekten av kuttene tas i Stavanger og Kristiansund, melder Sysla. Årsaken til nedbemanningene skal være et ønske om å kutte ned på kostnader knyttet til administrasjon, men også en endring i konsernets struktur. Ifølge Sysla har nedbemanningsprosessen skapt betydelig misnøye og uro blant de ansatte i konsernet.

 • Evakuering på Vestbase

  Vestbase i Kristiansund er evakuert etter at brannalarmen ble utløst. Brannvesenet er på stedet, og det er ingen tegn til brann.

 • Spår vekst i oljeservice-bransjen

  For første gang siden 2014 spår analyse- og revisjonsselskapet EY vekst i oljeservice-bransjen, skriver sysla.no. Etter analyse av 1200 selskaper spår EY en inntektsvekst på 1 prosent i år, og seks prosent neste år. Flere selskaper knyttet til næringen i Møre og Romsdal har sagt opp ansatte de siste årene, men den siste tiden har også lokale firmaer fått nye oppdrag, blant annet Vestbase i Kristiansund.

  Vestbase - Kristiansund
  Foto: Ivar Lid Riise / NRK