Hopp til innhold
Vestbase AS Vestbase AS
Foto: Harald M. Valderhaug

Vestbase

 • Legg til rette for oppdrett

  Oljenæringa er ikkje lenger det einaste satsingsområdet for Vestbase. Ved området som basen eig på Averøya blir det no lagt til rette for at andre næringer kan kome inn. Til dømes kan området egne seg om nokon vil drive landbasert oppdrettsverksemd, seigedomsansvarleg Terje Kvisvik.

  Sprenging Vestbase Averøy
  Foto: Anne-Mari Flatset / NRK
 • Auke for Vestbase

  Det blir auke i oljeservicenæringa framover hausten og neste år, seier administrerande direktør i Vestbase, Alf Dahl. Det er så langt for tidleg å seie noko om det blir tilsett fleire folk, men det blir auka aktivitet på basen og meir å gjere for dei som er der, seier Dahl. Han trur også lokalsamfunnet vil merke ringverknadene.

  Alf Dahl
  Foto: Anne-Mari Flatset / NRK
 • Håpar på andre oppgåver

  Ordførar Kjell Neergaard i Kristiansund er ikkje overraska over at NorSeaGroup som eig Vestbase, kuttar i stillingar knytt til administrasjon. - Dei som mistar jobbane sine må bli tatt vare på, seier Neergaard. Han forstår at digitalisering fører til færre folk i stab- og støttefunksjonar, men håpar Vestbase snart vil tilsette folk til andre oppgaver.

  Kjell Neergaard
  Foto: Trond Vestre / NRK
 • Oppsigelser i Kristiansund

  50 medarbeidere blir sagt opp i NorSea Group, som betjener de store oljebasene langs kysten. Hovedvekten av kuttene tas i Stavanger og Kristiansund, melder Sysla. Årsaken til nedbemanningene skal være et ønske om å kutte ned på kostnader knyttet til administrasjon, men også en endring i konsernets struktur. Ifølge Sysla har nedbemanningsprosessen skapt betydelig misnøye og uro blant de ansatte i konsernet.

 • Evakuering på Vestbase

  Vestbase i Kristiansund er evakuert etter at brannalarmen ble utløst. Brannvesenet er på stedet, og det er ingen tegn til brann.

Klipp fra valgstaffeten 120915

Naboar meiner dei får forringa livskvalitet

I dag var det offisiell åpning av Vestbase sitt nye anlegg i Averøy. Med det får også Averøy en større del av oljeeventyret på Nordmøre.

Åpnet Vestbase sitt nye anlegg på Averøy