NRK Meny
Normal

Åpnet Vestbase sitt nye anlegg på Averøy

Vestbase åpnet ny base på Averøy onsdag. Til tross for nedgang i oljevirksomheten, er det optimisme på Nordmøre.

I dag var det offisiell åpning av Vestbase sitt nye anlegg i Averøy. Med det får også Averøy en større del av oljeeventyret på Nordmøre.

Ordfører Ann Kristin Sørvik og eiendomssjef Terje Kvisvik var godt fornøyd med åpningen. Vestbase Averøy er allerede tatt i bruk som lagringsplass for gassrør som skal til Polarled, men i dag åpnet det nye anlegget på Averøy offisielt.

Både oljeselskap og leverandørindustrien har i år merket en redusering i olje- og gassnæringen. Fall i oljeprisen, halverte ordrebøker, store nedskjæringer og permitteringer har rammet offshorenæringen.

Men på Nordmøre var det onsdag stor glede, da det var offisiell åpning av Vestbase sitt nye anlegg på Averøy.

– Denne dagen har vi venta på. Vi er veldig glad for å for å få Vestbase på denne siden, sier ordfører i Averøy, Ann Kristin Sørvik.

– For oss er det en stor dag og en milepæl i Vestbase sin historie, sier Alf Dahl, administrerende direktør på Vestbase.

Poarled-prosjektet

Alf Dahl på åpningen på Vestbase

Alf Dahl, administrerende direktør på Vestbase, sier kaller dagen i dag en milepæl.

Foto: Roar Halten / NRK

Aktiviteten er allerede stor på det nye området som åpnet onsdag. De vel 300 målene er fullt opp med rør til Polarled-prosjektet.

– Det skal legges rør på omtrent 240 km fra Nyhamna og ut, som har vært innom Averøy. Det er et stort logistikkprosjekt, som gir oss bra aktivitet, sier Alf Dahl.

Polarled er en ny 480 kilometer lang gassrørledning fra Aasta Hansteen til Nyhamna i Møre og Romsdal. Rørledningen er løsningen for å bygge ut Aasta Hansteen og andre felt i Norskehavet.

Vestbase AS sikret seg i april 2014 en kontrakt med Wasco Coatings Norway AS om mellomlagring av gassrør til Polarled på selskapets arealer på Averøy.

– Dette er en kjempespennende prosess. Vi har fått inn rør og er klar for å ta imot enda flere i forbindelse med Poarled-prosjektet, sier eiendomssjef Terje Kvisvik.

Nedgang

En rapport fra november 2014 viser at oljeprisen kan føre til en resesjon i Norge hvis den ikke snart stiger. Det legges til grunn en prisfall på norsk olje på 25 prosent. Dagens oljepris tilsvarer et prisfall på 27 prosent, skriver Finansavisen.

Les også: Økonomer frykter nedgang med lav oljepris
Les også: – Olje- og gassnæringa må legge om kursen


Men nedgangsperioden legger ikke noen demper på planene som Alf Dahl har for Averøy.

– Vi registrer det, men vi må ha evne til å tenke langsiktig, samtidig som vi tilpasser kapasitet og ressurser til det kortsiktige aktivitetsbildet, sier Dahl.